Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Μεταμορφώθηκε και… έχασε
Μεταμορφώθηκε και… έχασε

Μεταμορφώθηκε και… έχασε

Η Νίκη δεν εμφνίστηκε ποτέ στο δεύτερο μέρος του φιλικού της πιχνιδιού, με αντίπαλο τον ανώτερο Απόλλωνα και έχασε δίκαια (1-2) – Κρατάει το νικηφόρο πρώτο ημίχρονο και τους Κρεββατά, Παπαδόπουλο, Ναουμίδη ο .
Οι κυανόλευκοι, στο δεύτερό τους φιλικό τεστ μπροστά στον κόσμο τους, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιώντας δύο εξαιρετικά πεντάλεπτα και παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Παρ' όλα αυτά, οι αλλαγές των δύο ομάδων στην επανάληψη έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης και επέτρεψαν στον Απόλλωνα να «γυρίσει» το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι δύο από τις ελάχιστες φορές που η άμυνα της Νίκης αδράνησε στο ματς, μέσα σε 10 λεπτά (47' – 57').
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, η ομάδα του Βόλου δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Μανώλη Αποστολίδη, με το τελικό σκορ να μένει ως έχει.
Μουδιασμένο ξεκίνημα και… Κρεββατάς
Το πρώτο δεκάλεπτο της φιλικής αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι κέντρου που δεν κέρδιζε δάφνες ποιότητας. Οι πρώτες καλές δύο φάσεις για γκολ άνηκαν στον Απόλλωνα, όταν το πλασέ το Τζιώρα στο 10' σταμάτησε στο σώμα του Ναουμίδη και το σουτ του Βάντερσον στο 12' πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σταυράκη. Στο 22' ένα μακρινό σουτ του Ψιάνου πέρασε ψηλά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τη Νίκη. Συγκεκριμένα, ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο από αριστερά και στο ύψος της περιοχής, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αδράνησε με τον Κώστα Κρεββατά από το σημείο του πέναλτι να πλασάρει ιδανικά τον Ταϊρη, για το 1-0.
Μάλιστα, στο 24', ο Κανελλόπουλος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, όταν ντρίπλαρε όμορφα τον Κύργια και βγήκε τετ-α-τετ με τον Ταϊρη, με τον τελευταίο να τον κερδίζει. Στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με την ομάδα των Αθηνών να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Παρπέιξ την εστία του Σταυράκη, χωρίς, όμως . Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων, ειδικά με την είσοδο του Καρατάσιου στο 35ο λεπτό αντί του Ευθυμίου, ήταν υποδειγματική, απέναντι σε μία ομάδα που τη νέα αγωνιστική σεζόν μπορεί να αγωνίζεται στην .
Κυανόλευκο «μπλακ άουτ» και ανατροπή
Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της επανάληψης ήταν πολύ άσχημα για τους γηπεδούχους. Ελέω και των αλλαγών του Αλέκου Βοσνιάδη, το παιχνίδι ήρθε τούμπα σε λίγα μόλις λεπτά, με τον Κρητικό στο 47' να ισοφαρίζει το σκορ, με κοντινό σουτ, ύστερα από ασίστ του Βάντερσον, ενώ ο Παρπέιξ στο 57' με «βολίδα» από τα 25 έκανε το 1-2 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».
Από ‘κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Μπίλη δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν για την ισοφάριση, με τον Απόλλωνα να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να μην αφήνει να αναπτυχθούν με αξιώσεις, έως την περιοχή του Αποστολίδη. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσαν τα αγωνιστικά λεπτά, έβρισκαν χώρους και λίγο έλειψε να κλειδώσουν τη νίκη τους στο 85', όταν ο Τζιώρας σε κενή εστία, κατάφερε να αστοχήσει.
Τελικό σκορ 1-2 για την ομάδα του Απόλλωνα, με τη Νίκη να κρατάει την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος (84' ιουβανέλης), Κανταρτζής (76' εωργιάδης), Ναουμίδης, Ευθυμίου (29' Καρατάσιος), (62' Πασκούλεφ), Αζίζ (52' Μπαλαράμπε), Ταουσιάνης (84' Γκίκας), Κανελλόπουλος (76' Κόλα), Κρεββατάς (65' Αποστολίδης)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Ταϊρης (46' Αποστολίδης), Ψιάνος (89' Κυριαζόπουλος), Γκόλιας (46' Βαλεριάνος), Κύργιας (46' Γκότοβος), Δεληζήσης, Φατιόν (46' Πάνος, 59' Λαγός), Παρπέιξ (73' Καλλέργης), Φαρινόλα (46' Μίλιεβιτς), Βάντερσον (73' Συμελίδης), Κρητικός, Τζιώρας (78' Φουκαράς)
Βραβεύθηκαν οι «παλιοί»
Σε μία όμορφη χειρονομία προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου της Νίκης, καθώς και οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Συγκεκριμένα, βράβευσαν τους πρωτ της «χρυσής ομάδας» της σεζόν 2013-14, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Football League. Ταϊρης, Αποστολίδης, Γκότοβος, Τζιώρας, Παπαδόπουλος καθώς και οι προπονητές Βοσνιάδης, Βελιτζέλος και Παπαθεοδώρου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο, σηκώνοντας, μάλιστα, και την κούπα που κέρδισαν με την προσπάθειά τους, πριν έναν περίπου χρόνο στον ουρανό του Παντελής Μαγουλάς. Παράλληλα, ανθοδέσμη δόθηκε και στους Δεληζήση, Ψιάνο, που επίσης έχουν φορέσει την κυανόλευκη φανέλα, με τον πρώτο μάλιστα, να έχει αποτελέσει μέλος της ομάδας που κέρδισε την άνοδό της από την Γ' στη Β' Εθνική, τη σεζόν 2011-12.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση