Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Μεγάλη συμμετοχή στην πεζοπορία Άνω Κερασιά- Ιερά Μονή Φλαμουρίου
Μεγάλη συμμετοχή στην πεζοπορία  Άνω Κερασιά- Ιερά Μονή Φλαμουρίου

Μεγάλη συμμετοχή στην πεζοπορία Άνω Κερασιά- Ιερά Μονή Φλαμουρίου

πραγματοποιήθηκε η 11η του Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος», την 31 Μαΐου, στην Άνω -Ιερά Μονή Φλαμουρίου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και την αγάπη για τη φύση ακολούθησαν πολλοί περιπατητές από το Δήμο και τις γύρω περιοχές, απολαμβάνοντας τη φύση και τις ομορφιές της, καθώς και την ευεξία της σωματικής άσκησης.

Κατά την άφιξη στο μοναστήρι, οι άντρες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ξεναγηθούν στον εσωτερικό χώρο του, ενώ οι λόγω του άβατου περιηγήθηκαν στα μικρά εξωτερικά εκκλησάκια της μονής.

Η διαδρομή ήταν περίπου 3,50 ώρες, υπήρχε συντονισμός και η κατά ομάδες τηρώντας αποστάσεις εξελίχθηκε ομαλά για όλους.
Ξεκινώντας από την Άνω (Κάτω Γούρα) μια διαδρομή μέσα στο δάσος σε ένα καταπράσινο τοπίο, καταλήγοντας στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου διάρκειας περίπου 3,5 ώρες.

Σημαντική η συνεργασία που προέκυψε από το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων Υγείας και Αθλητισμού συμβάλλοντας με τις δράσεις τους στην προαγωγή της υγείας δημιουργώντας ταυτόχρονα υγιείς συμπεριφορές.

Τη διαδρομή ακολούθησε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, και ο πρόεδρος της κοινότητας Κερασιάς, Γιώργος Ζήσης.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους για τη συμμετοχή.

Ευχαριστούν, επίσης, την ΕΡΤ που κάλυψε την πεζοπορία, προέβαλε τους εκθεσιακούς χώρους της Κερασιάς και γενικότερα συνέβαλε στην ανάδειξη της περιοχής.

«Στόχος μας να περπατήσουμε σε όλα τα μονοπ του Δήμου μας και να αναδείξουμε κάθε περιοχή φροντίζοντας μέσω αυτού και την καλύτερη φυσική κατάσταση. Δεχόμαστε προτάσεις για ανάλογες δράσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση