Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Μεγάλη επιτυχία οι αγώνες ακαδημιών στίβου της Νίκης Βόλου
Μεγάλη επιτυχία οι αγώνες ακαδημιών στίβου της Νίκης Βόλου

Μεγάλη επιτυχία οι αγώνες ακαδημιών στίβου της Νίκης Βόλου

 

 

Όλοι μας τα χρονάκια μας τα έχουμε (, , διοικούσα) και αυτό μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση για το πόσο γρήγορα τα φορτωθήκαμε…… αλλά απ' την άλλη είχαμε την τύχη να είμαστε από τις τελευταίες γενιές, που μάθαμε βιωματικά την άγνωστη σήμερα στα παιδιά λέξη «αλάνα». Στην «αλάνα» παίξαμε, αγωνιστήκαμε, μαλώσαμε, αγαπήσαμε και κάναμε φίλους, εκεί όπου με λίγα λόγια ήταν το λίκνο του κόσμου μας.

Το ελάχιστο λοιπόν που μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα στα παιδιά μας που χάνονται στα δαιδαλώδη μονοπάτια του διαδικτύου και τον εικονικό κόσμο του χτίζοντας έτσι εύπλαστες προσωπικότητες, είναι να τους δίνουμε τις ευκαιρίες να γευτούν την αυθεντική σημασία της προσπάθειας και του συναγωνισμού, την πραγματική χαρά και λύπη και τελικά να μάθουν να κερδίζουν και να χάνουν μέσα από το ταξίδι του αθλητισμού.

Ευχόμαστε δε το ταξίδι του αθλητισμού, που για πολλά παιδιά ξεκίνησε από τον συγκεκριμένο αγώνα, να κρατήσει για όλη τους τη ζωή. Εμάς μας φτάνουν τα χαμόγελα και οι κραυγές των 300 και πλέον παιδιών και η χαρά των 600 και πλέον γονέων και φίλων, που στις κερκίδες χαίρονται με τη χαρά των παιδιών τους.

Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 με την συμμετοχή 314 αθλητών κι αθλητριών από τον Σύλλογο της Νίκης , τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Λαμίας και τον Γυμναστικό Σύλλογο Φάλαρα Στυλίδας και διοργανώσαμε με συνέπεια, μεθοδικότητα, σεβασμό και εργατικότητα ακαδημιών, για ηλικίες από προνήπια μέχρι την Ε΄Δημοτικού.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε αγωνίσματα ταχύτητας, αντοχής, εμποδίων, άλμα σε μήκος, της ρίψης και των σκυταλοδρομιών. Όπως πολύ καλά ξέρετε όταν διοργανώνουμε ή τους διοργανώνουμε -βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις- ή δεν ασχολούμαστε καθόλου. Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι, όλους τους αγώνες που έχουμε διοργανώσει, έχουν γίνει με όλο το σεβασμό και το μεράκι που απαιτείται απέναντι στους μικρούς μας αθλητές και τους που μας εμπιστεύονται και μας βοηθούν σε ότι τους χρειαζόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής με τις επιδόσεις τους στα αν αγωνίσματα και στους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών μετάλλια, όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες στίβου. Από την μικρή ηλικία θα πρέπει να μάθουν ότι αγωνίζονται σε άθλημα όπου το μετάλλιο αποκτιέται με κόπο και προπόνηση, αλλιώς το μετάλλιο καταντά εμπορικό προϊόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι σκυτάλες που οι αθλητές κι οι αθλήτριες που συμμετείχαν «έκλεψαν την » και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και φίλους όλων των συλλόγων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους γονείς των παιδιών μας, των φίλων μας και των αθλητών μας μικρών και μεγάλων που βοήθησαν είτε με την παρουσία τους στον αγώνα, είτε με τη θετική τους που εκπέμπουν για αυτό που κάνουμε.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων που μας πρόσφερε υγειονομική κάλυψη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς και όλους τους του τμήματος στίβου και την διοικούσα επιτροπή στίβου για την άψογη για μία ακόμη φορά διοργάνωση.

Το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε συν με άλλους συλλόγους, όσον αφορά στη διοργάνωση αγώνων μικρών ηλικιών αρκεί αυτοί να γίνονται με σεβασμό και συνέπεια απέναντι στους αθλητές, γι' αυτό το λόγο ανταποδώσαμε και την πρόσκληση στα παραπάνω σωματεία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Έναν ακόμη αγώνα αφήσαμε πίσω μας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως για τους μικρούς μας αθλητές και αθλήτριες το μικρόβιο της προσπάθειας θα τους συντροφεύει και στο μέλλον!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κι έφορος του τμήματος Στέργιος Φάτσης και η Διοικούσα Επιτροπή του στίβου – Δημήτρης Μπατζανός, Γιώργος Τάκης και Χρόνης Βελέντζας και οι προπονητές και προπονήτριες, συγχαίρουν όλους τους συμμετέχοντες κι εύχονται καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση