Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Mε ατέλειωτη ατομική δράση ξεκίνησε το 2021 για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Mε ατέλειωτη ατομική δράση ξεκίνησε το 2021 για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Mε ατέλειωτη ατομική δράση ξεκίνησε το 2021 για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο το 2021 για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, που έκαναν την πρώτη προπόνηση του έτους, η οποία είχε γιορτινή μορφή. Στις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς συναντήθηκαν, εξ αποστάσεως φυσικά, έξω από το ΕΑΚ, και αφού αντάλλαξαν ευχές, έκοψαν τη βασιλόπιτα που έφερε μέλος επιφυλάσσοντας έκπληξη.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί, ήταν ο Μίλτος Καραπιπέρης. Ακολούθησε η ατομική προπόνηση στον δρόμο προς την Αγριά, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατόπιν επισκέφθηκαν τη θάλασσα στις Πλάκες και στις Αλυκές για να κάνουν το πρώτο μπάνιο του έτους. Λίγες ώρες πριν, το απόγευμα δηλαδή της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου, οι δρομείς είχαν αποχαιρετήσει το 2020 με τον ίδιο τρόπο και ατομική trail προπόνηση στη Γορίτσα.

Το 2021 ξεκίνησε και με μια εντυπωσιακή ατομική 8 ωρών και απόστασης 28 χιλιομέτρων που έγινε από το πρωί ως το απόγευμα της ς 3 Ιανουαρίου στη διαδρομή Γορίτσα – Ανεμούτσα – Δράκεια – Πορταριά – Ανεμούτσα – Γορίτσα. Το 2020 είχε ολοκληρωθεί με αντίστοιχο τρόπο, και το τελευταίο Σάββατο του έτους έγινε η 29η της χρονιάς που πέρασε. Ήταν απόστασης 10 χιλιομέτρων, διάρκειας 3 ωρών, και πέρασε από Άγιο Ονούφριο – Μακρινίτσα – Σταγιάτες – Άγιο Ονούφριο.

338 ήταν τα μέλη του ΣΔΥΒ που είχαν ατομική δράση στις πρώτες ημέρες του 2021, όπως και στις τελευταίες του 2020. Καθώς είναι αδύνατο να αναφερθούν όλες οι δραστηριότητες, καταγράφονται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές:
* Διήμερη πεζοπορία στο Πήλιο με διανυκτέρευση στα Χάνια, στη διαδρομή 40+ χιλιομέτρων Γορίτσα – Άλλη Μεριά – Άγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Πορταριά – Πλιασίδι – Χάνια – Αγριόλευκες – Γολγοθάς – Άγιος Λαυρέντιος – Δράκεια – Ανεμούτσα – Γορίτσα, έκαναν στις 29-30 Δεκεμβρίου οι Γιώργος Καλαντζής, Θανάσης , Γιάννης Προκοπίου.
* Trail 57 χιλιομέτρων στην Αττική από τον Χρήστο Αγνουσιώτη και συναθλητές: Κορυφή Πάρνηθας – Πεντέλης και Υμηττού, με 2.900μ υψομετρική.
* 39 χιλιόμετρα στο Πήλιο με 2.000μ. υψομετρική έκαναν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης.
*.30 χιλιόμετρα στο Βελεστίνο σε 2 ώρες 23′ ο Στέργιος Κουσκουρίδας, και σε άλλη προπόνηση 25.470 μέτρα σε 1.54.51.
* 30χλμ σε δρόμο σε 2.29.03 ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
* 25 χιλιόμετρα οι Πεγκυ Μαρθα, Βάσω Αργυρογιάννη, Αλεξία Τζήμου.
* 24χλμ trail ο Βασίλης Αθανασίου.
* Ημιμαραθώνιο σε 1.21.34 ο Ζήσης Τσουρέλης, σε 1.34.32 ο Πέτρος Γεωργούλας.
* Διαδρομή 21 χιλιομέτρων και τιμή στο Μνημείο των εκτελεσθέντων, Αγριά – Δράκεια – Αγριά, από τη Τζώρτζια Ιωάννου και τον Φίλιππο Κουλουριώτη.
* Πεζοπορία 21 χιλιομέτρων, Άλλη Μεριά – Χάνια οι Ζήνωνας Λουλούδης, Αντωνία Ελευθεράκη, Σοφία Βαφειάδου.
* Νυχτερινή trail προπόνηση 20 χιλιομέτρων στη Γορίτσα οι Μάρω Μακροθανάση, Γιώργος Τσοκάνης.
* Trail Βόλος – – Βόλος 15km ο Στέφανος Μουρογιάννης.
* Το πρώτο trail του 2021 έκαναν οι Παντελής Ζήσης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Αλεξανδρής, Μίλτος Καραπιπέρης.
* Πεζοπορία από τον Στάθη Καραδημητρίου στο Μονοπάτι των Καταρρακτών Χάνια – Μακρυρράχη με , και μπάνιο στον καταρράκτες.
* Νυχτερινή ατομική πεζοπορία έκαναν στις 30/12 μέλη του ΣΔΥΒ στη Γορίτσα, και σε άλλη μέρα άλλοι δρομείς νυχτερινό trail τρέξιμο στον λόφο.
* Mountain bike προπόνηση στο Πήλιο οι Γιώργος Καλαντζής, Θανάσης , Δημήτρης Οικονόμου, Αποστόλης Απλαντής.

Συγκινητική ανταπόκριση και παράταση στο 5ο Virtual Volos Santa Run
Μεγάλη είναι η ικανοποίηση που φέρνει στον ΣΔΥ Βόλου η τεράστια απήχηση που έχει το 5ο Virtual Volos Santa Run, το οποίο ξεπέρασε με συμ τα σύνορα όχι μόνο της Μαγνησίας και της Ελλάδας, αλλά έφτασε ακόμη και στο εξωτερικό. Η επιτυχία του αγώνα οδήγησε τον ΣΔΥΒ σε δύο σημαντικές αποφάσεις: στην παράταση της διεξαγωγής του αγώνα ως τις 11 Ιανουαρίου προκειμένου ακόμη περισσότερος κόσμος να τρέξει για καλό σκοπό και να προσφέρει μέσω της συμμετοχής του σε Ίδρυμα που θα επιλέξει ο ίδιος, ή σε κάποιον που έχει ανάγκη. Η προσφορά γίνεται μάλιστα από τον ίδιο τον δρομέα όπου θέλει, χωρίς τη μεσολάβηση του συλλόγου. Παράλληλα αποφασίστηκε, το Volos Santa Run να έχει κάθε χρόνο και virtual μορφή, ώστε εκτός του κανονικού αγώνα που θα γίνεται στον Βόλο, να μπορούν οι santa-runners σε όλη την Ελλάδα να τρέχουν και να προσφέρουν από την πόλη τους. Μάλιστα η διοργάνωση του ΣΔΥΒ είναι η πρώτη που ανακοινώνει την ιδέα να συνεχίσει να υπάρχει πάντα και ως virtual, ακόμη και όταν δεν θα υπάρχουν μέτρα για τον covid που απαγορεύουν τη διεξαγωγή αγώνων στη φυσική τους μορφή.

Μεταξύ των συμμετοχών που έχουν υπάρξει ως τώρα, χαρακτηριστικά είναι τα 55 χιλιόμετρα που έκανε για το 5ο Virtual Volos Santa Run η Βάνα Σπύρου, τα 46χλμ ο υπερμαραθωνοδρόμος Μιχάλης Μάιπας στην Αθήνα, οι συμ στην Πρίστινα Κοσσόβου από τον Ανδρέα Μαυρόπουλο και τον Σωτήρη Πρέντζα, συμμετοχή στη Φινλανδία, καθώς και εντυπωσιακοί χρόνοι που έκαναν δρομείς υψηλού επιπέδου. Με την ολοκλήρωση του αγώνα, θα δημοσιευθεί πλήρες αφιέρωμα και τα αποτελέσματα. Για όσους θέλουν να αγωνιστούν στο 5ο Virtual Volos Santa Run, ο ΣΔΥΒ επέλεξε τον πιο απλό τρόπο για τη συμμετοχή. Έτσι κάθε πολίτης σε όλη την Ελλάδα, και βέβαια στον Βόλο και τη Μαγνησία, μπορεί χωρίς εγγραφή να τρέξει ή να περπατήσει ατομικά οποιαδήποτε απόσταση της αρεσκείας του, όπου θέλει, με πρόταση να το κάνει στην εορταστική πόλη. Μπορεί να διανύσει από έστω μέτρα, ως δεκάδες χιλιόμετρα. Κατόπιν το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να στείλει την απόσταση και προαιρετικά τον χρόνο, στα social media στον ΣΔΥ Βόλου ή στον Κ.Παλάντζα. Εναλλακτικά στο sdyvolou@gmail.com. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή. Αντί ποσού συμμετοχής, προτείνεται κάθε santa runner να προσφέρει ένα ελάχιστο ποσό σε ίδρυμα της επιλογής του, ή τρόφιμα και απαραίτητα είδη σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Οι virtual αγώνες δεν σταματούν όμως μόνο εδώ. Έτσι, στον Thessaloniki Virtual Marathon, η Βάνα Σπύρου έκανε τον Μαραθώνιο σε 4 ώρες 32'37. Η αθλήτρια μετείχε έτσι στην απόσταση των 42.195 μέτρων για δεύτερη φορά σε ενάμισυ μήνα, μετά τον Νοέμβριο όπου έκανε τον Virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο Γιώργος Παπαϊωάννου έκανε τον Ημιμαραθώνιο της ίδιας διοργάνωσης, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου, σε 1 ώρα 56'02. Ο Θανάσης Τσιάτσιος έκανε τα 5χλμ του ίδιου αγώνα σε 46'40, τα 5χλμ του 3ο Olympic Day Run Grecce Θεσ/κης σε 45'10, τα 5χλμ του Virtual Open Door Run σε ίδιο χρόνο. Για την Φλόγα έτρεξαν πλήθος δρομέων του ΣΔΥ Βόλου.

Την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη πράξη έκανε η Βούλα Μακεδόνα, επί δεκαετίες αιμοδότρια, καθώς προσέφερε αίμα στον λογαριασμό του συλλόγου, που είναι ο 15211. Στις δύσκολες ημέρες, καλούνται όλοι να ακολουθήσουν με ανάλογη κίνηση, καθώς κάθε φιάλη αίματος είναι απαραίτητη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση