Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Mε 160 μέλη ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
Mε 160 μέλη ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Mε 160 μέλη ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Η Ελλάδα μετράει αντίστροφα  και σε 10 ημέρες ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα υποδεχτεί 55.000 δρομείς από όλο το κόσμο στη μεγαλύτερη γιορτή που μπορεί να υπάρξει για τον αθλητισμό. Παγκόσμιοι πρωταθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, παιδιά, ΑμεΑ, οικογένειες, μικροί και μεγάλοι, θα τρέξουν όλοι στην Αυθεντική, ιστορική διαδρομή των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί που γεννήθηκε το αγώνισμα, όπως και στους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων και μικρότερων αποστάσεων. Όλοι θα έχουν ένα κοινό στόχο: να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, και να διασχίσουν τα μέρη όπου γράφτηκε Ιστορία.Κομμάτι του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου θα είναι για ισάριθμη φορά οι Βολιώτες και οι Μαγνησιώτες δρομείς.

Έχοντας δώσει το παρών από την πρώτη διοργάνωση το 1983, από την 7η επίσημα ως Σύλλογος Δρομέων Υγείας με την ίδρυση του σωματείου το 1989, η φετινή συμμετοχή θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ο σύλλογος εξασφάλισε τη συμμετοχή 160 μελών του.

Την προσεχή βδομάδα θα δημοσιευθεί η πλήρης και τελική λίστα της ομάδας που θα τρέξει στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου.
Η φετινή συμμετοχή συνδυάζεται με τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει ο σύλλογος. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη μερική τροποποίηση της ονομασίας του συλλόγου σε «Σύλλογος Δρομέων », όνομα που καλύπτει πληρέστερα την ιδιότητα των μελών που τρέχουν σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκφράζει και αυτούς που γυμνάζονται αποκλειστικά για την υγεία και δίνουν προτεραιότητα στο τζόκιγκ.

Ο Σ. παρουσίασε το νέο του σήμα, το οποίο, ουσιαστικά, αποτελεί συνέχεια αυτού που είχε επί 29 χρόνια. Τιμής ένεκεν τα αρχικά ΣΔΥΒ έμειναν στο σήμα ως σύνδεση της προηγούμενης με τη τωρινή εποχή. Το 2019 με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ιστορίας του συλλόγου ο ΣΔΒ προγραμματίζει εκτός όλων των άλλων δράσεων που σκοπεύει να υλοποιήσει  και τη διοργάνωση 4 νέων αγώνων, οι οποίοι θα  είναι: ο 1ος υπεραπόστασης Δρόμος Φιλίας Βόλος-Λάρισα, ο 1ος Mountain Running στο Πήλιο, ο Γύρος Λίμνης Κάρλας 30 χιλιομέτρων και το 1ο Volos Night Run.

Τα 160 μέλη του Σ. που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, θα λάβουν δωρεάν από τον σύλλογο τα t-shirts polo που κατασκεύασε ο σύλλογος και θα είναι παράλληλα συλλεκτικά καθώς θα είναι τα πρώτα που θα φέρουν το νέο σήμα. Μετά τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου τα t-shirts polo θα διατίθενται και στα μέλη του συλλόγου που δεν θα τρέξουν στον αγώνα αυτό.

Ο Σ.Δ. Βόλου από φέτος πρωτοπορεί και στον τρόπο παράδοσης των αριθμών-πακέτων συμμετοχής για τους δρομείς του που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Οι αριθμοί θα παραληφθούν ομαδικά από αντιπρόσωπο του συλλόγου με το άνοιγμα της Έκθεσης, και τη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στον Βόλο.

Θα μοιραστούν στα μέλη την ίδια ημέρα, καθώς και την επόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στα γραφεία του Πανθεσσαλικού Σταδίου από 18.00 ως 21.00 και τις δύο ημέρες, ενώ παράλληλα θα δίνεται και το δώρο t-shirt polo.

Για τους δρομείς του Σ.Δ. Βόλου που δεν θα βρίσκονται στην πόλη , οι αριθμοί τους θα δοθούν στην Αθήνα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από 18.00 ως 19.00 στο ξενοδοχείο “Ηνίοχος” ( Βερανζέρου 26 Ομόνοια) όπου θα καταλύσει η αποστολή.

Ο Σ.Δ. Βόλου επισημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να διαθέσει στους επιλαχόντες αθλητές του τους αριθμούς συμμετοχής που δεν θα έχουν παραληφθεί ως το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, εκτός αν ο αθλητής ενημερώσει ότι θα παραλάβει τον αριθμό του αργότερα.

Η αναχώρηση των δύο λεωφορείων του Συλλόγου Δρομέων Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα γίνει στις 8.45 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή την Κυριακή θα γίνει για το ένα λεωφορείο στις 14.00 και για το 2ο μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα.

Την επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθεί κάθε ακόμη λεπτομέρεια του προγράμματος και αφιέρωμα στην αποστολή.

Ο προγραμματισμός του ΣΔ Βόλου για τη συνέχεια

Η της 28ης Οκτωβρίου οδήγησε τους δρομείς του ΣΔΒ να μη μετέχουν σε κάποιον αγώνα τη βδομάδα που πέρασε. Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο ΣΔ Βόλου με τον ΑΕΣ Ορμίνιο Πορταριάς και τη πρόεδρο του συλλόγου κα Ελένη Γιαλαμά, ανακοινώνεται η 3ημερη εκδρομή 23-24-25 Νοεμβρίου που θα κάνει το Ορμίνιο για τον Παλαμήδειο Άθλο σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρο.

Δύο διανυκτερεύσεις, μετάβαση, επιστροφή σε τιμή 100 ευρώ ανά άτομο, ενώ για την εγγραφή στον αγώνα πρέπει να φροντίσει κάθε αθλητής.

Ο ΣΔ Βόλου διευκρινίζει ότι την εκδρομή οργανώνει ο ΑΕΣ Ορμίνιο Πορταριάς.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου απλά ενημερώνει τα μέλη του, έτσι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εκδρομή και τον αγώνα, απευθείας μπορούν να απευθύνονται στα στοιχεία που αναφέρει η ανακοίνωση του Ορμινίου: https://www.facebook.com/photo.ph…

Ultra Trail Pelion, CentaurHunterSecrets -Portaria running tour, 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας

Τη 1 Δεκεμβρίου θα γίνει το Ultra Trail Pelion απόστασης 80 χιλιομέτρων, και οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Από τον ΣΔ Βόλου θα τρέξουν στον αγώνα η Μάρθα Ξηροφώτου και ο Θανάσης Αλεξίου. Την επόμενη μέρα θα γίνει ο παράλληλος αγώνας 10 χιλιομέτρων CentaurHunterSecrets -Portaria running tour και ο ΣΔ Βόλου καλεί τα μέλη του να τρέξουν και να ενισχύσουν τον αγώνα, καθώς και να δηλώσουν εθελοντές στο αγωνιστικό διήμερο.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει και ο 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, και ο ΣΔΒ συνεχίζοντας την ανελλιπή παρουσία στη διοργάνωση προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για να συμμετέχει στον αγώνα καθώς και για να επισκεφτεί πριν την επιστροφή τον Μύλο των Ξωτικών. Βάση της απόφασης του ΔΣ για κάθε εκδρομή, σε αυτή το ανώτερο ποσό ανά άτομο για τη μετάβαση-επιστροφή θα είναι 10 ευρώ, και τυχόν υπόλοιπο θα καλυφθεί από τον σύλλογο. Όλες οι λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν την επόμενη από τον Μαραθώνιο Αθήνας.

Εθελοντισμός στο Ultra Trail Pelion

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ultra Trail Pelion, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τους εθελοντές. Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο και παράδειγμα σε όλους βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης και ενισχύουν τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα προσφέρει έμπρακτα τη βοήθεια στο Ultra Trail Pelion, και θα αναλάβει να στελεχώσει στον σταθμό της Αλυκόπετρας (κοντά στα Χάνια). Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και το κύριο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η βοήθεια είναι από τις 6.00 το απόγευμα, ως και τα μεσάνυχτα.

Όλοι οι δρομείς του ΣΔ Βόλου που έχουν τη δυνατότητα, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι δηλώσεις εθελοντισμού μπορούν να γίνονται είτε στον σύλλογο, είτε στον υπεύθυνο του Ultra Trail Pelion Κώστα Τσαντό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση