Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Λύγισε» από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς
«Λύγισε» από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

«Λύγισε» από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

ΣΠΥΡΙΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Παρόλο που γνώριζε ότι έχει προκριθεί στους ημιτελικούς του ATP Final, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις κατά του κορυφαίου τενίστα του κόσμου και έχασε στις λεπτομέρειες με 1-2 σετ. Ο αγώνας διήρκεσε τρεις ώρες. Ήταν η πρώτη ήττα του Έλληνα τενίστα σε αυτή τη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Ναδάλ να κάνει δικό του το πρώτο game και τον Τσιτσιπά, χάρη στο πολύ καλό σερβίς του, να ισοφαρίζει. Ανάλογη ήταν η συνέχεια. Ο Ναδάλ προηγείτο και ο πρωτ μας ισοφάριζε, με τους δύο να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να κάνει το 7-6 χάρη σε έναν άσο. Ο Ναδάλ είχε 83% κερδισμέ πόντους από το πρώτο σερβίς με τον Τσιτσιπά να έχει 80%. Ο Ελληνας τενίστας υπερίσχυσε χάρη στο δεύτερο (71% έναντι 54% του Ναδάλ).

Η αρχή στο δεύτερο σετ έμοιαζε με επανάληψη του πρώτου. Με μία διαφορά: ο Τσιτσιπάς προηγείτο και ο Ισπανός ακολουθούσε. Αυτό μέχρι το 4-4. Ο Ναδάλ έκανε break, πέρασε μπροστά με 5-4 και χάρη στο καλό σερβίς ισοφάρισε τα σετ (6-4).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με σερβίς του Τσιτσιπά, το οποίο και «κράτησε», για να «απαντήσει» ανάλογα ο Ισπανός. Η αναμέτρηση συνεχίστηκε παρόμοια με τα δύο προηγούμενα σετ. Οι δύο τενίστες έπαιξαν αν του επιπέδου τους, σε μία αναμέτρηση που κράτησε τους θεατές καθηλωμέ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ναδάλ υπερίσχυσε με 7-5 (δημιούργησε πέντε break points μέχρι να εκμεταλλευτεί ένα από αυτά και να σπάσει το σερβίς του Στέφανου), και ο πρωτ μας προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης ως δεύτερος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση