Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Λαμπρό μέλλον για την ποδηλασία της Νίκης Βόλου
Λαμπρό μέλλον για την ποδηλασία της Νίκης Βόλου

Λαμπρό μέλλον για την ποδηλασία της Νίκης Βόλου

Έχοντας πετύχει σε μόλις λίγους μήνες λειτουργίας του μεγάλες επιτυχίες, το τμήμα ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο τμήμα για το μέλλον στο Σύλλογο.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου, έγινε παρουσίαση του τμήματος, των υπευθύνων διοικητικά και προπονητικά και παράλληλα αναφέρθηκαν οι σχεδιασμοί και οι στόχοι.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 2009 που το τμήμα διεγράφη από την Ομοσπονδία ως ανενεργό, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Δημήτρη Δεμίρη τον περασμένο Οκτώβριο, να φέρει σε επαφή με τον Σύλλογο τον Σπύρο Μορφόπουλο και μέσα από συζητήσεις, το τμήμα ξανανεργοποιήθηκε.

Ο κ. Φάτσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα παιδιά που συμμετέχουν και «τρέχουν» το τμήμα, τονίζοντας ότι η Νίκη Βόλου είναι ένα μεγάλο brand name και όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, βλέπουν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και θα πρέπει να νιώθουν όλοι περήφανοι.

Αναφέρθηκε και στη βράβευση της «χρυσής ομάδας» ποδηλασίας που έκανε ο Σύλλογος στην εκδήλωση κοπής πίτας βραβεύοντας τους   Στράτο Φωλιά, Στέργιο Τζήμο, Λάζαρο Λαζάρου, Βαγγέλη Μπέρμπερη και Κωνσταντίνο Σκαλίμη, εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στο τμήμα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, πρόσθεσε επίσης ότι ο Βόλος δεν έχει ποδηλατόδρομο και η Νίκη Βόλου εξετάζει να καταθέσει ως πρόταση πανεπιστημιακή μελέτη για έναν λειτουργικό και χρήσιμο ποδηλατόδρομο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.

Ο έφορος του τμήματος Σπύρος Μορφόπουλος, τόνισε ότι η ιδέα για μία αθλητική ακαδημία στην πόλη μας, που θα αγκαλιάζει τους φίλους του αθλητισμού και ειδικότερα της ποδηλασίας έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του τμήματος ποδηλασίας της Νίκης Βόλου, προσθέτοντας ότι «Ο ποδηλάτης θα βρει το σπίτι του στη Νίκη Βόλου.

Η εξοικείωση με το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης χρησιμεύει στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων διαμέσου σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, βοηθά το παιδί να ωριμάσει τόσο οδηγικά, όσο και ως προσωπικότητα συνειδητοποιώντας άμεσα τους νόμους της φυσικής που επιδρούν σε ένα όχημα και τον αναβάτη».

Ο κ. Μορφόπουλος πρόσθεσε ότι μπορεί η προσπάθεια να ξεκίνησε τον Οκτώβριο, αλλά ήδη το τμήμα έχει έντονη ποδηλατική δράση. Αναφέρθηκε στους πέντε αγώνες που συμμετείχε μέχρι στιγμής το τμήμα, όπου κατέκτησε μετάλλια και διακρίσεις, ενώ προγραμματίζεται η συμμετοχή και σε Πανελλήνιους αγώνες open.

Όπως δήλωσε «Η προσπάθεια είναι συλλογική. Να ανεβάσουμε τον Σύλλογο. Συμμετέχουμε σε συγκεκριμένα projects και αρχές καλοκαιριού σκεφτόμαστε να κάνουμε διάφορα camp».

Αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα προπονήσεων, στις κατευθύνσεις που δίνονται για την ορεινή ποδηλασία και ποδηλασία δρόμου, καθώς και στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης  και στη συνεργασία που υπάρχει με το τμήμα στίβου του Συλλόγου, το οποίο ευχαρίστησε ο έφορος της ποδηλασίας.

Ο κ. Μορφόπουλος, ευχαρίστησε τόσο τη διοίκηση που βρίσκεται στο πλευρό του τμήματος, όσο και τους χορηγούς που ενισχύουν το τμήμα (ΥΙΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛΥΖΟΥ – ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – DAIRY PRODUCTS KARAKANAS – ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΙΩΛΚΟΣ – ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΔΕΜΙΡΗΣ).

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το τμήμα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία σχεδιάζει τρεις αγώνες για το 2020, δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας (μαραθώνιος, cross country) και έναν αγώνα δρόμου (ανάβαση).

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής προπονητών Μάριος Αδαλόγλου, αναφέρθηκε στις τρεις κατηγορίες τμημάτων που λειτουργούν, ακαδημίες(8 – 18 ετών), ενηλίκων και αγωνιστική ομάδα, προσθέτοντας ότι «θεσμοθετούμε και camp προπονήσεων ποδηλασίας βουνού και δρόμου για παιδιά κι ενήλικες. Είμαστε σε συζητήσεις με προπονητές και στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τη βάση, το «φυτώριο» του τμήματος. ΟΙ τρεις άξονες στην ποδηλασία είναι τεχνική, δύναμη κι αντοχή. Είμαστε σε επάνδρωση των τμημάτων και το ενθαρρυντικό είναι ότι, λαμβάνουμε πολλά θετικά μηνύματα. Διακαής πόθος είναι η δημιουργία πίστας pump truck(χώρος εξάσκησης σε δεξιότητες, ισορροπία και στάση σώματος)».

Το τμήμα μάλιστα, πρότεινε και την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν λειτουργεί.

Η 16χρονη αθλήτρια ποδηλασίας Ανδρεανή Χατζηγεωργίου, δήλωσε ότι ξεκίνησε πριν τρία χρόνια την ορεινή ποδηλασία κι ανέφερε ότι όνειρο ζωής ήταν να τρέξει σε αγώνες. «Με τις οδηγίες και συμβουλές του προπονητή και των ανθρώπων του τμήματος της Νίκης Βόλου, με βοηθάνε στους αγώνες και στις τεχνικές που πρέπει να ακολουθώ» ανέφερε.

Στο πλευρό του τμήματος βρίσκεται και ο  Σαράντης Αραμπατζής που είναι μηχανικός κι έχει αναλάβει τη συντήρηση των ποδηλάτων.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης, οι αθλητές Μαρία – Βιολέττα Σπυρέλη, Δημήτρης Σπυρέλη, Κώστας Σκαλίμης, Αντώνης Βλάχος και Κώστας Πολυχρόνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση