Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»
Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

-ΜΠΕ

«Εμείς αναλαμβάνουμε τη βαριά ευθύνη. Κι αν μερικοί από σας, είπαν πως θα έχω την ευθύνη για ό,τι συμβεί, εννοώντας το ποδοσφαιρικό , σας λέω πως αυτή η ευθύνη με τιμά απέναντι στην κοινωνία και θα την αναλάβω και εγώ και η » ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Σταύρος , αντιμετωπίζοντας έντονη αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση σε σχέση με το για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

«Η δέχθηκε ένα τελεσίγραφο από τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους δηλώσαμε πως κάναμε έναν αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση του τελικού προϊόντος, αλλά τελεσίγραφα δεν δεχόμαστε. Ζητάμε να κατανοήσουν την εργώδη μας προσπάθεια, να μας βοηθήσουν – και αν μας προτείνουν εναλλακτικές λύσεις που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, θα τις κάνουμε δεκτές.

«Το περιέχει διατάξεις με τις οποίες το κράτος, η κυβέρνηση, επεμβαίνει σε θέματα για τα οποία είχε επιφυλάξει κατά έναν περίεργο τρόπο για τον εαυτό της την αποχή», παρατήρησε ο κ. . Όμως, «το Σύνταγμα δεν εξαιρεί το από τη δικαιοδοσία του. Η ελληνική έννομη τάξη δεν ανέχεται τέτοιες αυτονομίες».

Δεύτερο στοιχείο αμφισβήτησης του νομοσχεδίου εκτός του ενδεχομένου αποβολής των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων (επαγγελματικών και εθνικής) απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις αναδεικνύονται οι «υπερεξουσίες» που δίνει το νομοσχέδιο στον υπουργό να επιβάλλει πρόστιμα, να ορίζει ακόμα και αναβολή αγώνων ή εξαίρεσή τους από το «Στοίχημα».

Απαντώντας, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως το νομοσχέδιο «δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της , αλλά στην αυτονομία της». Χαρακτηριστικά δε, δήλωσε πως «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, και σύμφωνα με το καταστατικό και τους Κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος». Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε πως για την κυβέρνηση, προέχει η προστασία των νέων παιδιών απ’ την επιρροή και τις επιπτώσεις του χουλιγκανισμού.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση