Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»
Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

Κοντονής: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εμείς αναλαμβάνουμε τη βαριά ευθύνη. Κι αν μερικοί από σας, είπαν πως θα έχω την ευθύνη για ό,τι συμβεί, εννοώντας το ποδοσφαιρικό grexit, σας λέω πως αυτή η ευθύνη με τιμά απέναντι στην κοινωνία και θα την αναλάβω και εγώ και η κυβέρνηση» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Σταύρος Κοντονής, αντιμετωπίζοντας έντονη αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε ένα τελεσίγραφο από τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους δηλώσαμε πως κάναμε έναν αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση του τελικού προϊόντος, αλλά τελεσίγραφα δεν δεχόμαστε. Ζητάμε να κατανοήσουν την εργώδη μας προσπάθεια, να μας βοηθήσουν – και αν μας προτείνουν εναλλακτικές λύσεις που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, θα τις κάνουμε δεκτές.

«Το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις με τις οποίες το κράτος, η κυβέρνηση, επεμβαίνει σε θέματα για τα οποία είχε επιφυλάξει κατά έναν περίεργο τρόπο για τον εαυτό της την αποχή», παρατήρησε ο κ. Κοντονής. Όμως, «το ελληνικό Σύνταγμα δεν εξαιρεί το ποδόσφαιρο από τη δικαιοδοσία του. Η ελληνική έννομη τάξη δεν ανέχεται τέτοιες αυτονομίες».

Δεύτερο στοιχείο αμφισβήτησης του νομοσχεδίου εκτός του ενδεχομένου αποβολής των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων (επαγγελματικών και εθνικής) απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις αναδεικνύονται οι «υπερεξουσίες» που δίνει το νομοσχέδιο στον υπουργό να επιβάλλει πρόστιμα, να ορίζει ακόμα και αναβολή αγώνων ή εξαίρεσή τους από το «Στοίχημα».

Απαντώντας, ο Σταύρος δήλωσε πως το νομοσχέδιο «δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά στην αυτονομία της». Χαρακτηριστικά δε, δήλωσε πως «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, και σύμφωνα με το καταστατικό και τους Κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος». Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο κ. διευκρίνισε πως για την κυβέρνηση, προέχει η προστασία των νέων παιδιών απ’ την επιρροή και τις επιπτώσεις του χουλιγκανισμού.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση