Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Καθολική επικράτηση Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ
Καθολική επικράτηση Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Καθολική επικράτηση Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Με την στόφα του πρωταθλητή στα δυο τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε του Παναθηναϊκού στο πρώτο της νέας περιόδου και η τελική διαφορά των 25 πόντων (88-63), προσφέρει πολλαπλά κέρδη στους “ερυθρόλευκους”, ενώ αντίθετα δημιουργεί ποικίλους προβληματισμούς στον “αιώνιο” αντίπαλο τους.

Ο Ολυμπιακός θωράκισε την ψυχολογία του και την πεποίθηση για τις δυνατότητες της ομάδας του, ύστερα από την άσχημη εμφάνιση και την ήττα που γνώρισε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα από την Ρεάλ, πριν από πέντε ημέρες, ενώ ουσιαστικά έκρινε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, καθώς δύκολα θα καλυφθεί στον του δεύτερου γύρου και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες, βαθμολογικές απώλειες των «αιωνίων» με τους άλλους δώδεκα αντιπάλους τους στο πρωτάθλημα.

Η διαφορά των 25 πόντων, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις νίκες του Ολυμπιακού, την τελευταία 20σαετία και αποτέλεσε την φυσιολογική κατάληξη του “μονόλογου” που είχαν οι γηπεδούχοι, απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος “χάθηκε” πάνω στο παρκέ από τους παίκτες του, αλλά και στον πάγκο του, από τις επιλογές και την καθοδήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη, ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (23-17). Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το θεωρητικό προβάδισμα νίκης που είχε πριν από τζάμπολ, λόγω της ομοιογένειας της περσινής ομάδας του, σε… “καταιγιδα”, αφού οι “ι” έδωσαν σημαντικά δικαιώματα με την απόδοση τους και οι γηπεδούχοι τα αξιοποίησαν σε απόλυτο βαθμό.

Οι πενήντα πόντοι των Πειραιωτών, έναντι των 32 που δέχτηκαν από τον Παναθηναϊκό στο τέλος του α' ημιχρόνου, ήταν απόροια των δέκα περισσοτέρων ριμπάουντ που κέρδισαν (23-13), των 14 πόντων που σημείωσαν με δεύτερη προσπάθεια (9 επιθετικά ριμπάουντ) και των 10 πόντων από αιφνιδιασμούς.

Οι «ι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού από την σύντομη αντικαταστάση του Καλάθη (δυο φαουλ), ενώ οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, με μοναδική εξαίρεση τον Γιάννη Μπουρούση που σημείωσε 12 πόντους και κέρδισε 6 φάουλ από Μπίρτς, Γιάνγκ και Μιλουντίνοφ, δεν πρόσφεραν επιθετικά. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε 34 πόντους από τον…πάγκο του και μπορεί ο Σπανούλης δεν σημείωσε πόντο στο πρώτο 20σάλεπτο, αλλά οι 12 πόντοι του Πρίντεζη, οι δέκα του Λοτζέ και οι οκτώ του Χάκετ, «εξαφάνισαν» την μηδενική παραγωγικότητα του αρχηγού (πρώτοι πόντοι στο 24').

Στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια αποφασιστικότητα  και… «τιμώρησαν» την νωθρότητα και την κάκιστη ψυχολογία των αντιπάλων τους, καθώς και την αδικαιολόγητη επιλογή του Πεδουλάκη να αφήσει στον πάγκο τον Μπουρούση. Η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 23 πόντους (66-43), το 3ο δεκάλεπτο «έκλεισε» στο συν 19 (68-49) για τον Ολυμπιακό που ήταν…αφηνιασμένος και στην τελευταία περίοδο και απέναντι του, ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρως αποσυντονισμένος, χωρίς αρχή και τέλος…

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι στο πρωτάθλημα, έχει σταθερό προβάδισμα στην υπεράσπιση των τίτλων του τα δυο τελευταία χρόνια και μπορεί να αφοσιωθεί περισσότερο στην     Ευρωλίγκα, περιμένοντας την προσαρμογή των Γιάνγκ, ενώ ο Γκρίν ανταποκρίθηκε επαρκώς στο πνεύμα του ντέρμπι και ο Μπίρτς ήταν θετικός στον βοηθητικό ρόλο για τον οποίο και αποκτήθηκε.

Η ποιοτική βελτίωση του ΠΑΟ από τις έξι μεταγραφές του (ματαιώθηκε η απόκτηση του Ομάρ Κούκ), ήταν μόνο θεωρητική στο πρώτο τέστ τίτλου της φετινής περιόδου.

Η νίκη του Ολυμπιακού αφιερώθηκε στον Γιώργο Αγγελόπουλο που πενθεί για την πρόσφατη απώλεια της συζύγου του.

ΟΛΥΜΠΙ: Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέ 15 (3).

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.

 

  • Τα άλλα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής: Ρέθυμνο-Αρης 69-60, -Κολοσσός 85-73, ΑΕΚ-Λαύριο 96-56, Προμηθέας Πατρών-Δόξα Λευκάδας 78-70, -Απόλλων 65-60, Κύμη-Κόροιβος 93-70.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση