Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Καταθέσεις Μπλάτερ και Πλατινί για το σκάνδαλο της FIFA
Καταθέσεις Μπλάτερ και Πλατινί για το σκάνδαλο της FIFA

Καταθέσεις Μπλάτερ και Πλατινί για το σκάνδαλο της FIFA

Οι ελβετικές εισγγελικές αρχές ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής την έναρξη έρευνας σε βάρος του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA) Ζεπ Μπλάτερ, που θεωρείται ύποπτος για κακοδιαχείριση και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Ελβετός παράγοντας, που έχει από τον Ιούνιο ανακοινώσει την παραίτησή του αλλά δεν έχει αποχωρήσει ακόμη, πέρασε χθες από ανάκριση στη Ζυρίχη, ενώ οι εισαγγελικές αρχές διεξήγαγαν και έρευνα στο γραφείο του.

Η πλευρά του 79χρονου παράγοντα απορρίπτει τις κατηγορίες και δηλώνει ότι ο κ. Μπλάτερ συνεργάζεται με τις αρχές.

Κατάθεση ζητήθηκε και από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας () Μισέλ Πλατινί, καθώς ο κ. Μπλάτερ κατηγορείται μεταξύ άλλων και για «κακόπιστη πληρωμή» 2 εκατ. ελβετικών φράγκων στον Γάλλο πρόεδρο της το 2011 για που χρονολογούνται από το 1999 έως το 2002, πληρωμή η οποία φέρεται ότι «ζημίωσε τη FIFA,» κατά τις αρχές.

Ελβετική πηγή ανέφερε στο Ρόιτερς ότι ο κ. Πλατινί κατέθεσε στοιχεία σε βάρος του κ. Μπλάτερ, και ότι ο ίδιος — που θεωρείται φαβορί να διαδεχθεί τον Ελβετό στην της διεθνούς ομοσπονδίας — δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία.

Αλλη κατηγορία κατά του κ. Μπλάτερ αφορά στην υπογραφή ύποπτου συμβολαίου με τον Τζακ Γουόρνερ, τότε πρόεδρο της ομοσπονδίας Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF), που πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στο σκάνδαλο διαφθοράς της διεθνούς ομοσπονδίας. Το BBC εκτιμά ότι το ύποπτο συμβόλαιο αφορά σε τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Καραϊβική, και σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές έβαινε ενάντια στα συμφέροντα της FIFA.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της ς έχει ανακοινώσει ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με τις συνθήκες ανάθεσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων του και του 2022 σε και αντιστοίχως, παράλληλα με την έρευνα των αμερικανικών αρχών για χρηματισμό και διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της διεθνούς ομοσπονδίας και των συνομοσπονδιών της Βόρειας και ότιας Αμερικής.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση