Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Κάρφωσαν» στο χιόνι
«Κάρφωσαν» στο χιόνι

«Κάρφωσαν» στο χιόνι

Σπυριδούλα Σπανέα

Με καμβά ένα πανέμορφο τοπίο διεξήχθη στο υ του Μαινάλου το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βόλεϊ στο (snow volley).

Πρόκειται για ένα νέο άθλημα που, όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους. Αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα στους εκατοντάδες φίλους των χειμερινών σπορ, οι οποίοι βρέθηκαν στο βουνό της ς.

«Η τοποθεσία αποδείχθηκε ιδανική για snow volley. Είδα πολλές οικογένειες και μικρά να παρακολουθούν τους αγώνες, και δημιουργήθηκε η ατμόσφαιρα που θέλαμε. Σπορ, καλός καιρός, , θεατές και όμορφο θέαμα. Η φιλοξενία ήταν υπέροχη. Εύχομαι του χρόνου να μπει και δεύτερος «σταθμός» στη διοργάνωση», δήλωσε στην «Κ» η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στο μπιτς βόλεϊ, η Βάσω Καραντάσιου, η οποία δοκίμασε, στο πλαίσιο της επίδειξης, τις δυνατότητές της και στο χιόνι.

Η ατμόσφαιρα και τις δύο ημέρες των αγώνων θύμιζε γιορτή. Δυνατή , πολύχρωμες στολές, καλή διάθεση και ένας που έκανε το χιόνι να λάμπει πρόσθεσαν τα συστατικά τους για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία. Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις αθλητές. Στο τερέν αγωνίζονται τρεις, οι οποίοι φοράνε, εκτός από ζεστά , παπούτσια με τάπες (ποδοσφαιρικά). Οι κανονισμοί του snow volley θυμίζουν το αντίστοιχο βόλεϊ της άμμου, και δεν αποκλείεται στο μέλλον να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βόλεϊ στο χιόνι πρωταθλήτριες Ελλάδος αναδείχθηκαν οι Μεθενίτη – Τριανταφυλλίδη – Πάικου – Μαρώση, και πρωταθλητές οι Κλώνος – Στάικος – Κογκαλίδης – Σοφοκλέους.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση