Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Καλή εμφάνιση του Φοίνικα Βόλου στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017
Καλή εμφάνιση του  Φοίνικα Βόλου στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017

Καλή εμφάνιση του Φοίνικα Βόλου στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση σε όλες τις σκακιέρες ο δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα παίζοντας εκτός έδρας με την πολύ καλή ομάδα του Σ.Ο. Φαλάνης, στον αγώνα που έγινε την 29-1-2017 στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου Φαλάνης Λάρισας για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος σκάκι για τα ΠΟΑ ς 2017, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του επίσημου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας, και γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.

Η ομάδα του Φοίνικα με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με πέρυσι και παίζοντας με 1 σκακιέρα λιγότερη, καθώς την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να αγωνιστεί η σκακιέρα Κ20 νεανίδων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έφτασε μία ανάσα από τη νίκη αλλά της την στέρησαν η ατυχία και η απειρία ορισμένων παικτών της από αγώνες. Έτσι αν και επικράτησε στις 5 από τις 9 σκακιέρες που αγωνίστηκαν τελικά έχασε με σκορ 5 – 41/2 καθώς, λόγω της σκακιέρας που έλειπε, η ομάδα της Φαλάνης πήρε συν 1 πόντο και η ομάδα του Φοίνικα έχασε 1/2 πόντο ποινής.

Στην 1η (γενική) σκακιέρα ο 18χρονος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ συνεχίζοντας τις περσινές του επιτυχίες, μετά από πολύωρη μάχη, πέτυχε μία εντυπωσιακή νίκη «πνίγοντας» με τα κομμάτια του τον πολύ καλό αντίπαλό του.

Στην 2η (γενική) σκακιέρα ο ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ παίζοντας εξαιρετικά, μετά από πολύ καλή παρτίδα, νίκησε τον πολύ δυνατό αντίπαλό του.

Στην 3η (γενική) σκακιέρα ο ΓΑΪΤΑΝΑΣ ΚΩΝ/, ο οποίος επανεμφανίστηκε σε σκακιστικούς αγώνες μετά από μία οκταετία, αν και έπαιξε πολύ καλά, τελικά έχασε από τον έμπειρο αντίπαλό του.

Στην 4η (γενική) σκακιέρα ο ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑ στην πρώτη του εμφάνιση σε ΠΟΑ αν και κέρδιζε σε όλη σχεδόν την παρτίδα δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει ούτε ισοπαλία καθώς από ένα στιγμιαίο λάθος του, λόγω βιασύνης και απειρίας από αγώνες, έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να πανηγυρίσει μια ανέλπιστη νίκη.

Στην 5η (γυναικεία) σκακιέρα η ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ λόγω απειρίας κυρίως, αν και προσπάθησε πολύ, δεν κατάφερε να κερδίσει την πολύ καλή αντίπαλό της.

Στην 6η (νέων – νεανίδων κάτω των 20 ετών) σκακιέρα ο μικρός ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ, παρόλο που κατά τη διάρκεια του αγώνα πολλές φορές πίεσε το δυνατό αντίπαλό του, τελικά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Στην 8η (εφηβική κάτω των 16 ετών) σκακιέρα ο ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ μετά από πολύ καλό παιχνίδι επικράτησε σχετικά εύκολα του νεαρού αντιπάλου του.

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση στην 9η (κορασίδων κάτω των 16 ετών) σκακιέρα από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κερδίσει την αξιόμαχη αντίπαλό της.

Τέλος στην 10η (εφηβική κάτω των 12 ετών) σκακιέρα το ανερχόμενο ταλέντο του θεσσαλικού σκακιού, ο 9χρονος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, πραγματοποιώντας ακόμη μια πειστική εμφάνιση και συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο πρόσφατο ομαδικό εφηβικό πρωτάθλημα σκάκι ς, νίκησε μετά από μια πολύ όμορφη παρτίδα τον μεγαλύτερο αντίπαλό του.

Την 5-2-2017 ώρα 11:00' για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, στο ντέρμπι της ς, την ισχυρή ομάδα της Σ.Ε. Βόλου.

Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην : http://www.tessth.gr/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση