Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Κ. Αγοραστός: κατ’ εξοχήν αθλητική περιφέρεια η Θεσσαλία
Κ. Αγοραστός: κατ’ εξοχήν αθλητική περιφέρεια η Θεσσαλία

Κ. Αγοραστός: κατ’ εξοχήν αθλητική περιφέρεια η Θεσσαλία

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Διοικητήριο των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βόλο από την ερχόμενη Κυριακή 16 Αυγούστου έως τις 23 Αυγούστου 2015.

Η συνέντευξη τύπου σχετικά με το επερχόμενο κολυμβητικό μίτινγκ παγκόσμιας σημασίας δόθηκε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Κων. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Γενικού Γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κου Δημ. Σαρακατσάνη, του Τεχνικού Συμβούλου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης και Συντονιστή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κου Νικ. Σπηλιοτόπουλο , του επικεφαλής της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασ.Ηλιόπουλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αργ. Κοπάνα και των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Γ.Καλτσογιάννη, Γ.Κίτσιου και K. Χαλέβα.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά: «Παρά την ειδική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η χώρα μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με το Δήμο Βόλου, συνεχίζει να φέρνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή, διοργανώσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας και αποδεικνύουν διαρκώς πως η Θεσσαλία αποτελεί μία κατ’ εξοχήν αθλητική Περιφέρεια με εξέχουσα θέση στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας και της υφηλίου.

Να σημειωθεί ότι το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Polo Νέων Γυναικών, που ξεκινάει μεθαύριο στο Βόλο, αποτελεί τον τέταρτο στη σειρά παγκόσμιο αθλητικό αγώνα στου οποίου τη διοργάνωση η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις για την άρτια διεξαγωγή του, όπως έκανε κάθε φορά μέχρι τώρα που εκλήθη να συνδιοργανώσει μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μία διοργάνωση που θα φέρει στη Θεσσαλία την παγκόσμια ελίτ του αθλήματος, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία αφού πέραν των αθλητών, συνοδοί και πολλοί φίλαθλοι απ’ όλο τον πλανήτη θα έρθουν στο Βόλο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, καθιστώντας την περιοχή πολυσήμαντο πόλο έλξης με αξία τουριστική, αθλητική και πολιτιστική.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε στενή συνεργασία ακόμη μια φορά με τον Δήμο Βόλου καταβάλει και πάλι τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε η άψογη διοργάνωση των αγώνων να μετατρέψει όλους αυτούς τους επισκέπτες σε πρέσβεις των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο. Θερμές ευχαριστίες ανήκουν σε όσους θα εργαστούν για την επιτυχία κι αυτών των αγώνων, ιδίως στους εθελοντές που άοκνα προσφέρουν για ακόμη μία φορά τις υπηρεσίες τους, στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος που μας έδειξε εμπιστοσύνη και μας επέλεξε για τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και για την εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, αλλά και στο δήμο Βόλου με τον οποίο εργαζόμαστε από κοινού για την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας προς όφελος των Θεσσαλών.»

Στη συνέχεια, η κα Κολυνδρίνη- μεταξύ άλλων- επισήμανε «την ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για το Νομό μας η επιλογή του για ακόμη μία φορά ως τόπο διεξαγωγής σημαντικού αθλητικού γεγονότος, καθώς και το ότι οι ΠΕΜ&Σ, στα πλαίσια διαρκούς στήριξης κάθε δράσης που προάγει αξίες, ιδανικά και υγιή πρότυπα για τα παιδιά μας αλλά και συμβάλλει με προστιθέμενη αξία από την αναμενόμενη μεγάλη επισκεψιμότητα, αναλαμβάνουν να καλύψουν μεγάλο μέρος του κόστους της, χρηματοδοτώντας τις πρόσθετες υποδομές που απαιτούνται καθώς και τη μετακίνηση αθλητών και διαιτητών.»

Ακολούθως, ο κ. Σαρακατσάνης εξήρε την έως τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου για την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ ο κ. Σπηλιοτόπουλος παρείχε τεχνικές λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των αγώνων, των οποίων το εναρκτήριο κάλεσμα είναι αύριο Κυριακή 16/8 με την Τελετή Έναρξης στις 8 μ.μ. στο Κολυμβητήριο Βόλου, με το καθαρά διαγωνιστικό κομμάτι να ξεκινά τη Δευτέρα 17/8.

Τέλος,ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητο χρέος τους τη συμμετοχή τους και σε αυτή την αθλητική διοργάνωση, την οποία θα συνεπικουρήσουν με αίσθημα ευθύνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση