Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Κ. Αγοραστός: Aθλητικές εγκαταστάσεις στο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU της ΕΕ
Κ. Αγοραστός: Aθλητικές εγκαταστάσεις στο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU της ΕΕ

Κ. Αγοραστός: Aθλητικές εγκαταστάσεις στο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU της ΕΕ

Καταθέτει πρόταση στην μετά από συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ

Την ένταξη και των αθλητικών υποδομών στο μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το , που εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 650-700 δισ. ευρώ, θα προτείνει η μετά από πρωτοβουλία του εισηγητή της (rapporteur) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΠΕ), περιφερειάρχη ς  Κώστα Αγοραστού.

«Στο νέο πρόγραμμα που έχω την τιμή να είμαι εισηγητής καταθέτουμε πρόταση σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ για να ενταχθούν και οι αθλητικές υποδομές, τομέας στον οποίο, όπως όλες οι έρευνες καταδεικνύουν, υπάρχει σημαντικό επενδυτικό κενό στην ΕΕ», τόνισε ο κ.  Αγοραστός μιλώντας στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Είχε προηγηθεί του κ. Αγοραστού με το στέλεχος της ΟΥΕΦΑ  Βαλέριο Τζιοίνι.
«Οι επενδύσεις στις αθλητικές υποδομές ενισχύουν την οικονομική στις Περιφέρειες», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού:«Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Συμβάλλει στην καλή υγεία των ανθρώπων, τους κάνει πιο αποτελεσματικούς αλλά και πιο συνεργάσιμους. Οι αθλητές υπακούν σε κανόνες και ξέρουν να αγωνίζονται. Ξέρουν να χάνουν, να πέφτουν και να σηκώνονται. Κι αυτό είναι σημαντικό στην εποχή που ζούμε. Σε μια εποχή δύσκολη που πρέπει να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ανέδειξε και τη συμβολή του αθλητισμού στην οικονομία της ΕΕ: «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον αθλητισμό προέρχεται το 3% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 3,5% των θέσεων εργασίας. Σημαντική είναι η συνεισφορά του και στον τουρισμό: κάθε χρόνο οργανώνονται διεθνώς 12-15 εκατομμύρια ταξίδια για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση