Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος: Μία εκκίνηση, ένας πρωταθλητής, 16 κατηγορίες
Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος: Μία εκκίνηση, ένας πρωταθλητής, 16 κατηγορίες

Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος: Μία εκκίνηση, ένας πρωταθλητής, 16 κατηγορίες

Μπορεί ένα 2,26 μ. να νικήσει ένα 7,62; Μπορεί ένα «Όπτιμιστ» να υπερισχύσει ενός «Platu25»; Η απάντηση θα δοθεί αύριο (13.00), στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι σε 16 ολυμπιακές και μη κατηγορίες, σε μία κοινή εκκίνηση. Χάρη στο ειδικό σύστημα καταμέτρησης, ο νικητής θα είναι ένας. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 7 έως 77 ετών. Φιλοδοξία όλων είναι να αποτελέσει έναν θεσμό που θα προβάλει την ελληνική ιστιοπλοΐα.

Κάθε κατηγορία θα έχει το δικό της αγωνιστικό ενδιαφέρον. Το «φώτα της δημοσιότητας» προσελκύουν τα «Platu25» διότι εκεί θα αγωνιστούν πάνω από 10 Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο. Η Αιμιλία Τσουλφά (χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004) επέλεξε αυτή τη κλάση για να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, στο αγαπημένο της άθλημα. Δίπλα της θα βρίσκονται ο αδελφός της, Θοδωρής Τσουλφάς (πρωταθλητής τριγώνου και ανοικτής θάλασσας) και τα δύο μεγαλύτερα τους.

Πολλούς κατόχους μεταλλείων θα έχει στο δικό του σκάφος ο των νέων των 470, ο ιώργος Βασιλάς. Ενας από τους κορυφαίους αθλητές της ενόργανης στο έδαφος, ο Λευτέρης Κοσμίδης θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο, μετά τον τραυματισμό του, όχι στη γυμναστική αλλά στην ιστιοπλοΐα. Ο πρωταθλητής κόσμου, ήδη, έκανε μία προπόνηση και δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία. Την πρώτη τους… γνωριμία με τον κόσμο των αγωνιστικών σκαφών είχαν οι πρωταθλητές των RSX, Βύρων Κοκκαλάνης και Αγγελική Σκαρλάτου. Μπορεί να γνωρίζουν την τέχνη του windsurfing αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο που έμαθαν ήταν ότι σε αυτά τα σκάφη φοράνε… παπούτσια.

Το τρίτο «δυνατό» πλήρωμα θα είναι του Κώστα Μάνθου. Προπονητής της ιστιοπλοΐας με ολυμπιακές συμμετοχές (1988, 1992) έχει μάθει να διεκδικεί τη νίκη. Μαζί του θα τρέξουν η χάλκινη Ολυμπιονίκης στα Yngling (2008), Bιργινία Κραβαριώτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη (ασημένιο μετάλλιο με την εθνική του το 2004 και πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Yngling), η, επίσης, ασημένια Ολυμπιονίκης, Αντωνία Μωραΐτη και η Ολυμπιονίκης της ς (2004), Σταυρούλα Ζυγούρη.  Ανάμεσα στο στόλο των «Platu25» θα υπάρχει και ένα σκάφος με αμιγώς γυναικείο πλήρωμα που θα απαρτίζεται από πρωταθλήτριες της ανοικτής θάλασσας.

Στα Φινν θα τρέξει ο ιάννης Μιτάκης, πρωταθλητής Ευρώπης με δύο ολυμπιακές συμμετοχές (2012, 2016). Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στις κατηγορίες των Ράντιαλ, όπου θα πάρουν μέρος πολλοί κορυφαίοι αθλητές του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά αυτά που θα «κλέψουν» την θα είναι τα πληρώματα των Οπιτμιστ. Οι λιλιπούτειοι καπετάνιοι θα βρεθούν στην ίδια γραμμή εκκίνησης με τα ινδάλματά τους. Παιδιά από 7 έως 14 ετών θα διεκδικήσουν την πρωτιά από ιστιοπλόους με άπειρα ναυτικά μίλια στο ενεργητικό τους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιώς σε συν με τη «Sailing Marathon».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση