Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σε Σκόπελο και Αλόννησο
Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης σε συνεργασία με την – Περιφερειακές Ενότητες ς & Σποράδων διοργανώνουν τον XXVIIΙ Αγώνα Βορείων Σποράδων 2017 από 02 έως 05 Ιουνίου 2016 στη θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο επίσημο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και είναι ένας από τους 10 (17 ιστιοδρομίες) που έχει προγραμματίσει για το 2017.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο σπουδαιότερος και έχει ξεκινήσει να διεξάγεται από το 1989 πάντα το τριήμερο του στην Σκόπελο – Αλόννησο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους  τόσο σε συμμετοχή σκαφών όσο και ομίλων. Το 2016 πήραν μέρος 36 σκάφη από 12 ομίλους όλης της χς, ενώ υπήρχαν και 3 Διεθνείς συμ από Βουλγαρία. Ήδη φέτος έχουν δηλώσει την επιθυμία για συμμετοχή, εκτός από τα σκάφη της περιοχής μας σκάφη από Θες/νίκη, Καβάλα, Λήμνο, Βουλγαρία, Χίο, Χαλκίδα, Νεα Αρτάκη, Ράχες, Ωρεούς, Λίμνη Ευβοίας Λέσβο και Αγ.ν/νο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα «Ο αγώνας εκτός από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από τουριστική και οικονομική άποψη αφού κάνει γνωστές τις ομορφιές των νησιών μας στους αγωνιζόμενους και επισκέπτες που έρχονται από άλλα μέρη της ς αλλά και από το εξωτερικό ενώ για 3 – 4 ημέρες περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι και συνοδοί τονώνουν την τοπική αγορά των δύο νησιών μας, και όχι μόνο, και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση