Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ισχυρό «όχι» δώδεκα ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα

Ισχυρό «όχι» δώδεκα ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα

Aποφσισμένοι ν μην συμμετάσχουν οι ομάδες τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League, δήλωσαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι 12 ΠΑΕ στην που είχαν και επιτέθηκαν στην ΕΠΟ, επειδή δεν αποδέχτηκε καμία από τις προτάσεις που είχαν κάνει, ώστε να υπάρξει ποιοτική βελτίωση και εξασφάλιση φερεγγυότητας στην νέα αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ο πρόεδρος της , Χρήστος Πανόπουλος που έχει διοργανώσει την πρωτοβουλία των 12 ομάδων, υποστήριξε στην γραπτή δήλωση του ότι η ΕΠΟ, ύστερα από 4 συναντήσεις, απάντησε αρνητικά σε ό,τι της προτάθηκε να αλλάξει, κυρίως για την και τον επιλογή του αρχιδιαιτητή και τους παρατηρητές από την Super League.

Στην δήλωση του, ο κ. Πανόπουλος αναφέρει αναλυτικά:

«Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική . Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ' ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς.

Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 – 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Το ίδιο και για τους παρατηρητές. Μέσα από την διαδικασία την δική σας. Τέλος, δώστε μας τριάντα διαιτητές, όσους κρίνετε εσείς, και δώσετε μας το δικαίωμα να μην αποδεχτούμε έξι απ' αυτούς, μέσα από common understanding. Η ΕΠΟ θα παραμείνει υπεύθυνη για τις οικείες αποφάσεις.

Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.

Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων.

Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση – δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθρωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα. Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση