Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ημιμαραθώνιος … ατομικής πεζοπορίας έγινε στη Γορίτσα
Ημιμαραθώνιος … ατομικής πεζοπορίας έγινε στη Γορίτσα

Ημιμαραθώνιος … ατομικής πεζοπορίας έγινε στη Γορίτσα

Ημιμαραθώνιος … ατομικής πεζοπορίας έγινε στη Γορίτσα την Κυριακή 14 Mαρτίου.

Οι Ημιμαραθώνιοι δρόμου γίνονται πάντα στην απόσταση των 21.100 μέτρων, όμως συμπτωματικά τόσα ήταν τα χιλιόμετρα που κάλυψαν την Κυριακή μέσα σε 6 ώρες οι πεζοπόροι που από το πρωί ως και το απόγευμα ξεκινώντας από τη Γορίτσα, έφτασαν σε Κατηχώρι, Άλλη Μεριά, Επισκοπή, πριν επιστρέψουν και πάλι μέσω Γορίτσας στον Βόλο.

Έτσι χαριτολογώντας όλοι έλεγαν ότι μετά από ένα χρόνο lockdown στον αθλητισμό, ξαναθυμήθηκαν πως είναι ο Ημιμαραθώνιος, έστω κι αν αυτή τη φορά ήταν χωρίς τρέξιμο.

Μία από τις ομορφότερες εικόνες αποτέλεσε το πέρασμα από το ποτάμι του Αναύρου πάνω από την Άλλη Μεριά.

Η ατομική πεζοπορία έγινε βάσει το νέου κανονισμού της ΓΓΑ που επιτρέπει ως 7 άτομα σε κάθε δραστηριότητα και προπόνηση, αντί τριών που ίσχυε μέχρι πρότινος. Έτσι μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, κάθε ομάδα ξεκίνησε ξεχωριστά και έκανε τη διαδρομή της σεβόμενη τη διάταξη, χωρίς να κινηθεί με άλλους πεζοπόρους.

Στις διαδρομές όπως γίνεται και σε κάθε άλλο μέρος πχ στην , ήταν αλλεπάλληλες οι συναντήσεις με άλλους αθλητές, αθλούμενους, δρομείς, trail runners, ποδηλάτες, mountain bikers, ορειβάτες, διαθλητές, τριαθλητές, ακόμη και οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους στην εξοχή, ή σήκωσαν χαρταετό.

Για την Κυριακή που ακολουθεί, θα ανακοινωθεί δημόσια, νέα ατομική πεζοπορία.

βίντεο: https://youtu.be/zNnl7jZON9o

Ο ΣΔΥ Βόλου ενημερώνει τα μέλη του ότι ο νέος κανονισμός της ΓΓΑ επιτρέπει όπως οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε ομάδες ως 7 ατόμων. Αναλυτικότερα η διάταξη όπως αναφέρεται στο σάιτ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γράφει τα εξής: «9) Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις : •Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων. •Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 6 αθλητές/αθλούμενους. •Οι μετακινήσεις των αθλητών/αθλούμενων προς και από τον χώρο προπόνησης να πραγματοποιούνται βάσει όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές. Οι αθλούμενοι πολίτες και οι αθλητές σωματείων μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό SMS 6 (πεζοί ή με ποδήλατο), μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.»

Η πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου ήρθε όμως από την Φρανκφούρτη. Έτσι, μεγάλη τιμή αποτελεί για τον ΣΔΥΒ και την μαραθωνοδρόμο του συλλόγου Άσπα Μανταλιανού η εικόνα της που χρησιμοποίησε η επίσημη σελίδα του Frankfurt Marathon, επιλεγμένη από τις φωτογραφίες των 2.362 γυναικών που έτρεξαν τον αγώνα (10.552 ήταν οι τερματισμοί και από τα δύο φύλα), από τη συμμετοχή και την υπερπροσπάθεια της αθλήτριας στον αγώνα του 2019, με αφορμή την .

Την ανάρτηση συνοδεύουν όσα είπε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε ποτέ Μαραθώνιο, στη Βοστώνη το 1967, τότε που οι διοργανωτές την εμπόδισαν να συνεχίσει πριν παρέμβουν οι συναθλητές της διώχνοντας όσους δεν την άφηναν. Η Kathrine Switzer είχε πει: «Ήξερα ότι έπρεπε να τερματίσω τον αγώνα και να αγωνιστώ για το δικαίωμα των άλλων γυναικών να τρέχουν», και τα λόγια αυτά συνοδεύουν την εικόνα που έβαλε η διοργάνωση με την δρομέα του ΣΔΥ Βόλου.

Ακάθεκτοι συνέχισαν οι 374 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου και σε αυτή την εβδομάδα τις προπονήσεις. Μερικές από τις χαρακτηριστικές προσπάθειες, καταγράφηκαν ως εξής:

44,5χλμ trail, με 2 χιλιόμετρα υψομετρική και αρκετό χιόνι στις κορυφές του Πηλίου σε 6 ώρες 44′ έκαναν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Αποστόλης Μπαρμπούλης. Η διαδρομή ήταν, Αγριά- Άγιος Λαυρέντιος- Άγιος Γεώργιος- Σχιτζουράβλι- Χάνια- Αλυκόπετρα- Ανεμούτσα- Αγριά.
Το Σάββατο η Βάνα Σπύρου έτρεξε 25 χιλιόμετρα, και άλλα 35 νωρίς το πρωί την Κυριακή, ενώ αμέσως μετά συνέχισε με τον Ημιμαραθώνιο πεζοπορίας.
Ο Κώστας Παλάντζας έτρεξε Ημιμαραθώνιο σε 1 46′, και μερικές ημέρες μετά 23,5χλμ Trail & Road με 560μ υψομετρική σε 2 ώρες 26′ στη διαδρομή Βόλος Γορίτσα Ανεμούτσα Αγριά Βόλος. Αντίστοιχη διαδρομή έκανε και ο Στάθης Καραδημητρίου μερικές ημέρες πριν.
Ημιμαραθώνιο δρόμου και trail έκανε ο Θανάσης .
Ημιμαραθώνιο σε 2 ώρες 48′ Πλάκες – Πευκάκια, έτρεξαν οι Λίνα Παπακυριαζή, Λένα Ταμπούρη.
Μια πολύ όμορφη πεζοπορία 20,5 χλμ έκαναν το Σάββατο οι Χρήστος Βαργιαμίδης, Χρήστος Μπάντης σε Φυτόκο – Οικισμό Γκιώνη – Λέσχιανη – Μονή Σουρβιάς – Άγιο Νικόλαο – Λούτσα -Φυτόκο.
Στο Όρος Γεντίκι Λάρισας, ο Στέργιος Κουσκουρίδας έτρεξε 20 χιλιόμετρα trail σε 2 ώρες 25 λεπτά.
20 χιλιόμετρα trail στην Κέρκυρα διήνυσε ο Χρήστος Αγνουσιώτης.
18χλμ trail στο Πήλιο ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Κυριακάτικο long run 18 χλμ έκανε ο Πασχάλης Στάνιος.
16 χλμ σε 1 18′ έτρεξαν οι Νίκος Μόσιος, Αποστόλης Σαλαμούρας, Ηλίας Νόλης.
16 χιλιόμετρα σε 1:18:38 έτρεξε ο Ντάφης Νικολάου.
16 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο, από Μιχάλη Άκερμαν, Γιώργο Παπαϊωάννου, Ηλία Πατσαρούχα.
15 χιλιόμετρα trail έκανε ο Αποστόλης Μπαρμπούλης, σε Άγιο Ονούφριο – – Μακρυνίτσα – Τρανό Ίσιωμα – Σταγιάτες.
14 χιλιόμετρα Γορίτσα και Επισκοπή Trail έκανε ο Μάριος Μιχαλόπουλος, και την επόμενη μέρα 56 χιλιόμετρα ποδήλατο προς την Άφησο.
Trail Run 14 km στο Πήλιο από Μάρω Μακροθανάση, Κατερίνα Τσάγγαρη και Γιώργο Παπαϊωάννου.
14 χλμ στη Γλυφάδα και τη Βούλα Αττικής έτρεξε η Πέγκυ Μάρθα.
13 χιλιόμετρα trail σε Μακρινίτσα και Σαρακηνό, από την Άρτεμη Λιόλιου και την Κική Φιλίππου.
Ατομικό ρεκόρ 10 χιλιομέτρων πέτυχε ο Τρύφωνας Καραμανλής με χρόνο 46'56.
72 χιλιόμετρα ποδήλατο στον Αλμυρό έκαναν οι Μπάμπης Μπάρδας, Νεραντζούλα Πραγματευτή.
Ο ΣΔΥΒ βρίσκεται και στη Σουηδία! Ο Γιώργης Μαυρουδής έτρεξε στην Uppsala Ημιμαραθώνιο σε 2 ώρες 09′ με θερμοκρασία μείον 1β Κελσίου.

Αναβολή για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 18 Απριλίου 2021, βάσει του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ, ζήτησε ο ΣΔΥ Βόλου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η απάντηση που πήρε είναι ότι η συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται αγώνες πρόκρισης και οι αγώνες συγκεκριμένων πρωταθλημάτων. Βέβαια ΚΥΑ που να ισχύει για τις 18 Απριλίου δεν υπάρχει, και αυτή που αναφέρθηκε από τη ΓΓΑ είχε ημερομηνία λήξης στις 16 Μαρτίου, αλλά ο ΣΔΥΒ σεβάστηκε την απόφαση έστω κι αν αυτή δείχνει ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά τα εμπορικά τηλεοπτικά ομαδικά αθλήματα σε σύγκριση με τα ερασιτεχνικά ατομικά στα οποία δεν απαιτείται επαφή των αθλητών και υπάρχει εγκεκριμένο πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ. Έτσι ο ΣΔΥ Βόλου ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα για 2η συνεχόμενη χρονιά. Εφόσον επιτρέψει η , ο αγώνας θα γίνει το φθινόπωρο. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου οι αθλητές θα κάνουν την προπόνησή τους ή τον αγώνα τους, οποιασδήποτε απόστασης, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου από την προς τις Αλυκές, ατομικά, και βάσει των κανονισμών που θα ισχύουν τότε. Σε όλη την Ελλάδα εκείνη την ημέρα οι δρομείς μπορούν να αφιερώσουν την προπόνησή τους ανεξαρτήτως απόστασης στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου ως ένα άτυπο virtual. Δεν θα κρατηθούν ή συμμετοχές όπως γινόταν στους προηγούμενους αγώνες virtual, αλλά κάθε δρομέας θα μπορεί να στέλνει εκείνο το διήμερο την προπόνησή του/αγώνα του για να αναρτά ο ΣΔΥ Βόλου την κάθε προσπάθεια στη σελίδα του.

Ένας χρόνος lockdown στον αθλητισμό

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που τα πάντα άλλαξαν και στον αθλητικό τομέα λόγω των προληπτικών μέτρων που παίρνει η για την πρόληψη της μετάδοσης του covid-19. Παράλληλα με τον προβληματισμό για όσα γίνονται, υπάρχει η απόλυτη ικανοποίηση στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου που πέτυχε σε τόσο δύσκολες καταστάσεις να συνεχίζουν τα 374 μέλη του καθημερινά τον αθλητισμό με απόλυτη ασφάλεια, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα κρούσματα που παραμένουν στο μηδέν στους ίδιους και τις οικογένειές τους από αθλητική δραστηριότητα. Από την πρώτη ημέρα βγήκαν οι πρώτες ανακοινώσεις από τους υπεύθυνους του συλλόγου, και επί 365 ημέρες με συνεχείς αναρτήσεις και την επικοινωνία που έχει ο ΣΔΥΒ με τη ΓΓΑ και τα αρμόδια υπουργεία, ο σύλλογος ενημερώνει επίσημα τα μέλη του για ό,τι ισχύει. Ο ΣΔΥ Βόλου υπενθυμίζει την πρώτη δημοσίευση που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παλάντζας εκείνες τις ημέρες πέρυσι, και την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, ανακοινώσεις που ήταν οι πρώτες από μία ατελείωτη σειρά άλλων δημοσιεύσεων που ακολούθησαν και πάντα θα συνεχίζονται.

«Τρέχουμε για την Υγεία μας» (από τον Κώστα Παλάντζα, 14 Μαρτίου 2020)

Τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, που καλείται να αντιμετωπίσει έναν αόρατο εχθρό, τον κορωναϊό, καλούμενη στο τέλος της μάχης να έχει τις λιγότερες κατά το δυνατό απώλειες.
Η μάχη θα κερδηθεί αν όλοι δείξουμε υπευθυνότητα και θυσιάσουμε για ένα διάστημα καθημερινές αγαπημένες μας συνήθειες, κάνοντας υπομονή ελάχιστων εβδομάδων, κλεισμένοι σε μία άτυπη απομόνωση, αποφεύγοντας συνωστισμούς και άσκοπες μετακινήσεις.
Μερικοί μπορεί να αισθανόμαστε λίγο ή πολύ “άτρωτοι”, να πιστεύουμε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής δεκαετιών μπορεί να συντρίψει τον κορωναϊό που θα προσπαθήσει να εισχωρήσει μέσα μας, ή κι αν δεν τον συντρίψει, ότι θα τον καταπολεμήσει και θα τον περάσουμε “ξώφαλτσα” σαν ένα απλό κρυολόγημα ή το πολύ σαν μια μικρή γρίπη οπότε “δεν χρειάζεται να αυτοπεριοριστούμε”. Μπορεί να είναι έτσι, πλην όμως δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για όλους τους γύρω μας. Αν μεταφέρουμε τον κορωνοϊό που εμάς (ίσως) δεν μας επηρεάσει, στον φίλο μας ή στο μέλος της οικογένειάς μας και τον μεταδώσουμε, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός.
Γι' αυτό στο επόμενο διάστημα κάνουμε θυσίες για το καλό μας, και για το καλό όλων. Τη δε άθληση, δεν τη σταματάμε ποτέ. ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΑΔΙΚΑ. Η άθληση είναι αυτή που θωρακίζει τον οργανισμό και που σε αυτή την περίπτωση όπως και σε πολλές άλλες στο παρελθόν, μας βοήθησε και μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα δύσκολες καταστάσεις, εξαργυρώνοντας και δικαιώνοντας τον ιδρώτα μας. Το “Τρέχουμε για την Υγεία μας”, ή το “Αθλούμαστε για την Υγεία μας” γενικότερα, δεν είναι ένα τυπικό σύνθημα. Είναι στάση ζωής, και αν μετά το τέλος της περιπέτειας η ανθρωπότητα το αγκαλιάσει, κάνει το σύνθημα πράξη και το εφαρμόσει σε μεγαλύτερο βαθμό, μόνο κερδισμένη θα βγαίνει σε κάθε μάχη με ασθένειες που κερδίζουν έδαφος σε κοινωνίες που έχουν άλλες προτεραιότητες.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου – κορωναϊός covid-19 (17 Μαρτίου 2020)

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία έχει μπει σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, που θα πάρει τέλος μόνο όταν αντιμετωπιστεί παγκόσμια ο κορωναϊός covid-19 και οι συνέπειες που αυτός προξενεί. Κάθε δράση της καθημερινότητας έχει αλλάξει, και όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος ακολουθώντας όσα προβλέπουν οι πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοινώνονται, και τηρώντας αυστηρά κάθε κανόνα υγιεινής.
Όπως είναι φυσικό, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου αναστέλλει μέχρι να αρθούν τα μέτρα, οποιαδήποτε δράση είχε προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα. Καλεί όλα τα μέλη του και όλο τον κόσμο να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των αρχών, για το καλό της υγείας του και για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Παράλληλα προτρέπει τα μέλη του να συνεχίζουν να εφαρμόζουν κάνοντας πράξη το σύνθημα του συλλόγου “το Τρέξιμο είναι Υγεία”, το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι γεροί οργανισμοί κατά κανόνα είναι πιο ανθεκτικοί σε θέματα ασθενειών. Όπως είναι φυσικό, όποιος συνεχίζει την άθληση θα πρέπει να συμμορφώνεται αυστηρά με τα έκτακτα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνει η Πολιτεία.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει στην αντιμετώπιση του κορωναϊού. Μάλιστα 35 εκ των γιατρών και των εργαζομένων, είναι και μέλη-δρομείς και μαραθωνοδρόμοι του ΣΔΥ Βόλου. Τέλος ο σύλλογος θυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211, και καλό είναι τα μέλη του να προσφέρουν ξανά αίμα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση