Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ημέρα διπλής ατομικής δράσης για τον ΣΔΥ Βόλου
Ημέρα διπλής ατομικής δράσης για τον ΣΔΥ Βόλου

Ημέρα διπλής ατομικής δράσης για τον ΣΔΥ Βόλου

Ημέρα διπλής ατομικής δράσης θα είναι η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για πολλούς αθλητές, οι οποίοι ακολουθώντας όπως πάντα και σεβόμενοι τους προβλεπόμενους κανόνες που ορίζει η Πολιτεία, θα κινηθούν το ανώτερο με δύο ακόμη φίλους τους στο νέο μονοπάτι απόστασης 13 χιλιομέτρων με επιστροφή, Άγιος Στέφανος Αλυκών – . Σημαντικότερη κίνηση της πορείας, θα είναι ο καθαρισμός των περίπου 10 παραλιών που βρίσκονται στη διαδρομή και είναι γεμάτες σκουπίδια, καθώς δεν έχουν καθαριστεί ποτέ.

Το μονοπάτι διάνοιξαν με κόπους πολλών μηνών μέλη του ΣΔΥ Βόλου, ξεθάβοντάς το από τη λήθη του χρόνου. Πιθανότατα χρησιμοποιούταν πριν από πολλές δεκαετίες και έκλεισε όταν η σύγχρονη εποχή επέβαλε ευκολότερους τρόπους ς. Στις 17 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη όλων των εποχών στο μονοπάτι, από τότε έχουν γίνει σε ενάμισυ μήνα χιλιάδες διελεύσεις, και ο ΣΔΥ Βόλου υπενθυμίζει την τότε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί και υπάρχει παντού στο διαδίκτυο, και στον τοπικό τύπο εκείνων των ημερών:

 Ένα νέο παραθαλάσσιο μονοπάτι Άγιος Στέφανος – ετοιμάστηκε από τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου και προσφέρεται σε όλους τους πεζοπόρους και trail runners. Κείμενο: Ακόμη ένα λιθαράκι προστέθηκε στο έργο που προσφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στην πόλη μας, και στην προσφορά τους που χαρίζουν σε όλη τη Μαγνησία. Ο ατέλειωτος κόπος πολλών εβδομάδων του Γιώργου Καλαντζή και του Θανάση Οικονόμου, όπως και του Γιάννη Προκοπίου από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα, ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς «ξέθαψαν» από τη λήθη του χρόνου ένα σχεδόν ξεχασμένο μονοπάτι που χρησιμοποιούταν ως τον προηγούμενο αιώνα, και που έκλεισε ο χρόνος, από τον Άγιο Στέφανο Αλυκών ως την Κριθαριά. Μετά τον καθαρισμό και τη σήμανσή του η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί, τα μέλη του ΣΔΥΒ προσέφεραν το μονοπάτι σε όλους τους πεζοπόρους και trail runners που θα το εντάξουν στο προπονητικό τους πρόγραμμα. Η διαδρομή είναι ξεχωριστή, καθώς πρόκειται για την ίσως πιο παραθαλάσσια trail της ς, με μαγευτικό θέαμα. Έχει ως μεγαλύτερο υψόμετρο μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά είναι αρκετά δύσκολη από τεχνικής πλευράς, και έχει συνολική θετική υψομετρική 450 μέτρα. Η απόστασή του είναι 6,3 χιλιόμετρα, και άλλα τόσα χρειάζονται για την επιστροφή.

Περνάει από πολλές μαγευτικές παραλίες, περίπου δέκα στον αριθμό, και ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές εικόνες, δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο σε βράχο μέσα στη θάλασσα. Η Κυριακή 17 Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη στο μονοπάτι αυτό, και έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη πεζοπορία όλων των εποχών από τον Άγιο Στέφανο στην Κριθαριά με επιστροφή. Μάλιστα η πορεία έγινε με τη συνοδεία του «Λέανδρου», του καιρικού φαινομένου που επιφύλασσε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Ο μετρίασε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και το αποκορύφωμα υπήρξε στην Κριθαριά, όπου πριν την επιστροφή, επτά από τους συμμετέχοντες έκαναν χειμερινό μπάνιο. Όπως είναι φυσιολογικό, η πεζοπορία έγινε σε ατομικό επίπεδο, και κάθε μέλος κινήθηκε εντελώς μόνος και σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάθε άλλο, βάζοντας ακόμη πιο αυστηρούς όρους από αυτούς που προβλέπονται για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον covid-19. Στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου εδώ δημοσιεύεται το προφίλ και το ίχνος της διαδρομής από gps για όσους θέλουν να τη διασχίσουν. Ήδη το νέο μονοπάτι και η πεζοπορία συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι αποφασίστηκε για ένα μήνα μετά, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, η διαδρομή να επαναληφθεί ώστε να τη γνωρίσει και άλλος κόσμος. Μάλιστα λήφθηκε η απόφαση από τον ΣΔΥΒ, η πορεία να γίνει και τότε σε ατομικό στυλ για λόγους ασφαλείας, έτσι ακόμη και στην περίπτωση που τότε τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει και θα επιτρέπονται και οι ομαδικές δράσεις, δεν θα γίνει χρήση του δικαιώματος και καθένας θα κινηθεί ατομικά. Εξίσου σημαντική θα είναι και η ενέργεια του καθαρισμού των παραλιών που αποφασίστηκε από τον ΣΔΥΒ, και θα γίνει ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλά απορρίμματα έχουν συγκεντρωθεί δίπλα στη θάλασσα σε πολλά μέρη.»


Η και ο καθαρισμός των παραλιών επρόκειτο να γίνουν στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά η δράση αναβλήθηκε λόγω του χιονιά και θα γίνει αυτή την Κυριακή 28 του μήνα. Μετά από μία αναμνηστική φωτογραφία, στις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσει η πρώτη τριμελής ομάδα από την παραλία Αγίου Στεφάνου και ανά μερικά λεπτά θα αναχωρεί κάθε επόμενο γκρουπ τριών ατόμων. Φυσικά κάθε ομάδα θα έχει το δικό της πρόγραμμα, ρυθμό, διαδρομή κλπ, καθώς οι ομαδικές δράσεις απαγορεύονται. Στην Κριθαριά όποια τριμελής ομάδα θέλει θα κάνει διάλειμμα, εντελώς ανεξάρτητα από κάθε άλλη. Υπάρχει η δυνατότητα και του χειμερινού μπάνιου εκεί, ή σε οποιαδήποτε από τις περίπου 10 παραλίες της διαδρομής. Στην επιστροφή οι παραλίες θα είναι καθαρισμένες, συνεπώς οι στάσεις δεν θα είναι απαραίτητες. Είναι στην κρίση κάθε ομάδας αν θα συνδράμει στον καθαρισμό, αν και που θα κάνει διαλείμματα κλπ. Αθλητές θα φροντίσουν να προμηθεύσουν με σακούλες όσους θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για τη μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και για την επίβλεψη τήρησης των αποστάσεων που φυσικά είναι δεδομένη χάρη στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύει κάθε αθλητής στον ένα χρόνο που διαρκεί η πανδημία με συνέπεια να μη νοσήσει ποτέ κανείς.
Η ατομική δράση θα γίνει ανεξαρτήτως καιρού και όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η πρόβλεψη για την Κυριακή δίνει ασθενή βροχή. Ο ΣΔΥΒ υπενθυμίζει αυτό που ισχύει για κάθε ατομική πεζοπορία (και που ίσχυε και στις ομαδικές όταν επιτρέπονταν), που δημοσιεύεται κατά καιρούς στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο. Τα πάντα γίνονται χωρίς διοργανωτή, και φυσικά απολύτως δωρεάν. Κάθε δράση γίνεται με την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή αθλητών, πρωταθλητών, γιατρών, ενώ συμμετέχουν και παιδιά, ιδίως όταν ο καιρός είναι καλός. Οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ανακοινώνει ότι υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκστρατεία του Υπουργείου Αθλητισμού «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»,  για ευαισθητοποίηση της ς σχετικά με τα όσα συμβαίνουν.  Για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, ς και κατάχρησης εξουσίας τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Την καμπάνια υποστηρίζει επίσης η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στην οποία ο ΣΔΥ Βόλου είναι ιδρυτικό μέλος.

Ατέλειωτες οι ατομικές δράσεις των μελών του ΣΔΥ Βόλου σε όλο τον Φεβρουάριο
Τα 362 μέλη του συλλόγου κινήθηκαν ασταμάτητα και σχεδόν όλοι καθημερινά, σε όλο τον Φεβρουάριο. Ο ΣΔΥ Βόλου όπως κάνει σε τακτά διαστήματα, δημοσιεύει μερικές από τις χαρακτηριστικές προπονήσεις, για να δώσει το κίνητρο σε κάθε μέλος να συνεχίζει ασταμάτητα, και σε νέο κόσμο να ακολουθεί.
Την πρώτη θέση στον virtual μικτό αγώνα Couples Thrace Run στην κατηγορία κάτω των 90 ετών σύνολο, κατέλαβαν οι Ζήσης Τσουρέλης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Ζητούμενο για κάθε ομάδα ήταν η απόσταση που θα κάλυπτε κάθε μέλος σε 1 ώρα, και η συνολική επίδοσή τους ήταν 28.640 μέτρα.
Το Thessaloniki Virtual Marathon 10km έτρεξε με trail στη Λιβαδειά η Έλλη Τασιά.
43χλμ στην πόλη έτρεξε η Βάνα Σπύρου.

37χλμ με 1.900μ υψομετρική, και σε άλλη προπόνηση 28μισυ χιλιόμετρα trail με 2.000 μέτρα υψομετρική έκαναν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης.
31 νυχτερινά χιλιόμετρα στην παραλία Βόλου έτρεξε σε 2 ώρες 42′ ο Κώστας Παλάντζας, και άλλους 3 Ημιμαραθώνιους μέσα στον μήνα.

25χλμ στον Πλαταμώνα με χιόνι ο Αλέξης Παπαλεξίου.
22χλμ σε 1:39 ο Πέτρος Γεωργούλας, 18 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 23′ ο ίδιος, και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 31'23 ο Στέργιος Κουσκουρίδας στο Βελεστίνο.
Ημιμαραθώνιο και κάτι παραπάνω, 21,7 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 38′ ο Δημήτρης Κυριακόπουλος.
Ημιμαραθώνιο έτρεξαν οι Τζώρτζια Ιωάννου, Λίνα Παπακυριαζή, Λένα Ταμπούρη.
Ημιμαραθώνιο trail στο Πήλιο οι Θανάσης Αλεξίου, Νίκος Σιδηρόπουλος.
Ημιμαραθώνιο Βόλος-Αγριά, με λίγο trail Γορίτσα ο Μάριος Μιχαλόπουλος.

Trail στο Πήλιο σε διάφορες προπονήσεις σε διάφορες ημέρες οι Βασίλης Αθανασίου, Νίκος Βαούτης, Λάζαρος Βούλγαρης, Θάνος Γουλομήτρος, Παντελής Ζήσης, Τζώρτζια Ιωάννου, Τόλης Κουτσουμπές, Χρήστος Κυρτσούδης, Ζήνων Λουλούδης, Βούλα Μακεδόνα, Μαρία Μακροθανάση, Κώστας Μπέκας, Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Δημήτρης Οικονόμου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ρούσης, Τάσος Τζίντζιος, Παντελής Τουρτούρης, Κατερίνα Τσάγγαρη, Δημήτρης Τσακίρης, Γιώργος Τσοκάνης, Κώστας Τσουράπας.
Η Έφη Κεχαγιά, νέο μέλος του συλλόγου, έτρεξε 20χλμ με αέρα στη διαδρομή Λαύριο – Σούνιο.
Τα ορεινά της Ξάνθης διέσχισε ο Αντώνης Νικολόπουλος.
18 χιλιόμετρα οι Πασχάλης Στάνιος, Γιάννης Καζανίδης.

16χλμ trail στην Κέρκυρα ο Χρήστος Αγνουσιώτης.
12 χιλιόμετρα στο χιόνι στην Κατερίνη ο Δημήτρης Καπουρνιώτης.

12χλμ οι Πέγκυ Μάρθα, Άσπα Μανταλιανού.
11 χιλιόμετρα η Διονυσία Σταμάτη.
10χλμ σε 47'30 ο Τρύφωνας Καραμανλής.

10χλμ οι Αρίστος Μακρής, Κωνσταντίνα Μπατζιώρα, Γιώργος Μπατζιώρας.
10χλμ Αγριά – Καρνάγιο οι Σωτήρης Πρέντζας, Δημήτρης Κοτσίλιος.
91 χιλιόμετρα ποδήλατο σε 5 ώρες και 18 λεπτά στον Αλμυρό οι Μπάμπης Μπάρδας, Νεραντζούλα Πραγματευτή.

… και εκατοντάδες ακόμη προπονήσεις από ακόμη 300 αθλητές μέλη του ΣΔΥ Βόλου.

Αντί κοπής πίτας
Ο ΣΔΥ Βόλου για την ασφάλεια όλων, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει φέτος κοπή πίτας, ακόμη και αν προσεχώς ανοίξει η εστίαση και επιτρέπονται σχετικές .

Η τελετή βραβεύσεων μελών που συνόδευε κάθε χρονιά την κοπή πίτας θα γίνει όμως κανονικά, όποτε θα επιτρέπονται σχετικές δράσεις, ας είναι και το καλοκαίρι. Θα γίνει σε υπαίθριο χώρο, βάση των κανονισμών που θα ισχύουν, και η ανακοίνωση θα υπάρξει όταν με το καλό λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση