Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020
Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Διοργάνωση… φιλική προς το περιβάλλον θα είναι οι του 2020.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να βοηθήσουν στην κατασκευή των μεταλλίων, δωρίζοντας παλιά και, γενικότερα, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να συλλέξουν τα που απαιτούνται. Σε κινητής ς θα τοποθετηθούν 2.000 ειδικά κουτιά. Οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν οκτώ τόνους μετάλλου από τους οποίους θα προκύψουν το χρυσό, το ασήμι και ο χαλκός που θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν τα 5.000 .

«Κάθε θα έχει τη δική του ιστορία. Οι που θα κατακτήσουν στο Τόκιο θα φορέσουν στον λαιμό τους τις προσπάθειες ενός ολόκληρου έθνους. Το σχέδιο είναι τόσο ωραίο που με κάνει να θέλω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Στηρίζω την προσπάθεια», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του δεκάθλου Αστον Ιτον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή μεταλλίων. Το 30% των ασημένιων και των χάλκινων του Ρίο είχε προέλθει από την .

Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση