Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020
Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Διοργάνωση… φιλική προς το θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να βοηθήσουν στην κατασκευή των μεταλλίων, δωρίζοντας παλιά και, γενικότερα, μικρές ώστε να συλλέξουν τα μέταλλα που απαιτούνται. Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας θα τοποθετηθούν 2.000 ειδικά κουτιά. Οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν οκτώ τόνους μετάλλου από τους οποίους θα προκύψουν το χρυσό, το ασήμι και ο χαλκός που θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν τα 5.000 μετάλλια.

«Κάθε θα έχει τη δική του . Οι που θα κατακτήσουν μετάλλια στο θα φορέσουν στον λαιμό τους τις προσπάθειες ενός ολόκληρου έθνους. Το είναι τόσο ωραίο που με κάνει να θέλω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Στηρίζω την προσπάθεια», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του δεκάθλου Αστον Ιτον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή μεταλλίων. Το 30% των ασημένιων και των χάλκινων του Ρίο είχε προέλθει από την ανακύκλωση.

Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Δήμου Ρ. Φεραίου και ΕΤΒΑ - https://t.co/JpkkyAi2Ic… -

  • Εμβολιασμός όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Π.Θ. #ΠΘ - https://t.co/gkfog1D3Ti -

  • Η συγκλονιστική πορεία του Στέφανου Ντούσκου μέχρι το χρυσό μετάλλιο #ΣτέφανοςΝτούσκος - https://t.co/pZCBnVPfVD -

"Αλιεύοντας" την είδηση