Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020
Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Διοργάνωση… φιλική προς το περιβάλλον θα είναι οι του 2020.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να βοηθήσουν στην κατασκευή των μεταλλίων, δωρίζοντας παλιά κινητά τηλέφωνα και, γενικότερα, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να συλλέξουν τα μέταλλα που απαιτούνται. Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας θα τοποθετηθούν 2.000 ειδικά κουτιά. Οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν οκτώ τόνους μετάλλου από τους οποίους θα προκύψουν το χρυσό, το ασήμι και ο χαλκός που θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν τα 5.000 μετάλλια.

«Κάθε μετάλλιο θα έχει τη δική του ιστορία. Οι αθλητές που θα κατακτήσουν μετάλλια στο Τόκιο θα φορέσουν στον λαιμό τους τις προσπάθειες ενός ολόκληρου έθνους. Το σχέδιο είναι τόσο ωραίο που με κάνει να θέλω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Στηρίζω την προσπάθεια», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του δεκάθλου Αστον Ιτον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή μεταλλίων. Το 30% των ασημένιων και των χάλκινων του Ρίο είχε προέλθει από την ανακύκλωση.

Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση