Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Είχε άγιο… Διαμαντόπουλο
Είχε άγιο… Διαμαντόπουλο

Είχε άγιο… Διαμαντόπουλο

Η «χρυσή λλγή» του Ελευθερόπουλου έσωσε την παρτίδα για τον κακό Ολυμπιακό.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με λίγες φάσεις, σκληρές μονομαχίες και πολλές , ο Ολυμπιακός… «φλέρταρε» με την γκέλα, κόντρα στον ουραγό Εθνικό Σερρών, αλλά τελικά πήρε το τρίποντο στο τέλος, κάνοντας την ανατροπή (1-2). Πρόκειται για μία σημαντική νίκη, που κλειδώνει την είσοδο του Ολυμπιακού στα , αλλά η εμφάνιση «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», ενόψει . Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» οι Διαμαντόπουλος (ένα γκολ και μία ασίστ στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε), Μπεριάν και Μπουτζίκος. Ανόητη αποβολή του Τριανταφυλλάκου, που παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά, με το πρώτο 20λεπτο να αναλαμβάνει το ρόλο του κομπάρσου στο ματς. Μοιραία, δέχτηκε το γκολ στην πρώτη φάση της ομάδας του Εθνικού, στο 7', με τον Ελευθεριάδη να κάνει την παράλληλη σέντρα, τον Ρίζο να διώχνει ασθενέστατα και τον Τσιλούλη να μη δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα, στο 13', ο Εθνικός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Κρεββατά να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Ρίζο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Μετά το 25', οι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να ψάχνουν με αξιώσεις την ισοφάριση. Η πρώτη καλή ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, ήρθε στο 27', με τον Τριανταφυλλάκο να κάνει την κάθετη μπαλιά στον Σκοπελίτη, εκείνος βρήκε τον Μπαλντοβαλίεφ, με τον να μη μπορεί να βρει στόχο. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα, είχε την κατοχή, αλλά ο Εθνικός έκανε τη μεγάλη φάση. Συγκεκριμένα, στο 34', ο Μπλέντι σούταρε από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκαριών του Ρίζου. Στο 42' οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μία ακόμα καλή φάση, με τον Μπουτζίκο να κάνει τη σέντρα από αριστερά, τη μπάλα να περνάει από όλους, με τελικό αποδέκτη το Ζέρη, που έκανε το σουτ και τη μπάλα να περνάει άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ευκαιρία του ανώτερου, στο πρώτο μέρος, Εθνικού, με τον πολύ δραστήριο Μπλέντι να κινείται από αριστερά να κάνει το σουτ και τον Ρίζο να απομακρύνει σε κόρνερ.
Το δεύτερο μέρος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με τον χειρότερο τρόπο για τους Βολιώτες. Χωρίς να υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο, στο 56' ο Τριανταφυλλάκος, με ανόητο φάουλ, δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «ερυθρόλευκους», με τους Σκοπελίτη και Μπάρμπα να αποχωρούν τραυματίες. Παρ' όλα αυτά, οι έδειξαν μέταλλο μεγάλης ομάδας και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 67', με το φάουλ του Μπουτζίκου από τα δέξια και την κεφαλιά του Μακρυδημήτρη να απομακρύνεται δύσκολα από τον ούπο σε κόρνερ. Στο κόρνερ που ακολούθησε, εκτελεστής ήταν πάλι ο Μπουτζίκος, που βρήκε αμαρκάριστο τον Διαμαντόπουλο μέσα στην περιοχή και εκείνος με όμορφη ξερή κεφαλιά, να ισοφαρίζει σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, πήρε τα ηνία του αγώνα και έψαξε το γκολ της ανατροπής και το βρήκε στο 80'. Συγκεκριμένα, ο Διαμαντόπουλος έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, εκείνος βρήκε με όμορφη πάσα τον Μπεριάν, που πλάσαρε ιδανικά τον Γούπο, γράφοντας το 1-2. Στο ματς δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, με τον Εθνικό να προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια φάση για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να αμύνεται υποδειγματικά. Η μόνη αξιόλογη φάση, που μπορεί να σημειωθεί στα τελευταία λεπτά, είναι η αποβολή του Μπλέντι στο 93', σε χρονικό σημείο, που λίγη σημασία είχε.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (Α.): Γούπος, Σαββίδης, Δέντσας, Κορνελάτος, Δούμτσιος(73' Κρουσταλέλης), Τσιλούλης, Μπλέντι, Αγγελίδης, Ελευθεριάδης, Κοντσίδης, Κρεββατάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Μπαλντοβαλίεφ, Μπεριάν (82' Καρράς), Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας(65' Μακρυδημήτρης), Ρόκας, Σκοπελίτης (59' Διαμαντόπουλος), Ιντζίδης, Θέος, Τριανταφυλλάκος

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση