Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Η τελική 12αδα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Εφήβων
Η τελική 12αδα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Εφήβων

Η τελική 12αδα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Εφήβων

 

Στην τελική ευθεία μπήκε η Εθνική Εφήβων  για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στους 12 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Ο ιάννης Αγραβάνης και ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης είναι οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός και η ελληνική ομάδα σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει στις 21.15 την Κροατία.

Όλοι οι αγώνες της Ελλάδας θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας:

  1. Μιχάλης Λούντζης 04.08.1998 1.92                 G
  2. Θανάσης τουζίδης 18.08.1997 2.04                 SF
  3. Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς 11.01.1997       1.88                 G
  4. Δημήτρης Φλιώνης 08.04.1997 1.90                 G
  5. ιάννης Μιχαλούτσος 09.01.1997 1.98                 F
  6. Βασίλης Μουράτος 24.11.1997       1.92                 G
  7. Διονύσης Σκουλίδας 29.07.1997 2.00                 G/F

11.Βασίλης Χρηστίδης                           10.07.1998       2.06                

  1. ίκος Δίπλαρος 28.06.1997       1.90                 G
  2. Παντελής Σκορδάς 11.04.1997 2.03                 PF
  3. Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.18                
  4. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.08                 F

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Β. Προπονητής: Γιώργος Λιμνιάτης, Γιώργος Δοξάκης, Γιάννης Ελευθεριάδης

Εν τω μεταξύ, ο  προπονητής της Εθνικής Εφήβων U18, Ηλίας Παπαθεοδώρου, καθώς και οι Βασίλης Μουράτος και Παντελής Σκορδάς μίλησαν εν όψει της σημερινής (23/07, 21.15) αναμέτρησης με την Κροατία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο  κ.  Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Η Κροατία έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά ειδικότερα στο κομμάτι της επίθεσής της. Εχει πολύ καλή προσαρμογή στην επίθεσή της στο να ακουμπήσει την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εχει πολλούς καλούς παίκτες και έχει και τον Ζούμπατς ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους του Παγκοσμίου με 18 πόντους μέσο όρο και πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη για αυτούς.

 

Στο κομμάτι της περιφερειακής της κατάστασης η Κροατία μοιάζει πολύ με την Σερβία, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αυτές οι ομάδες, παίζουν πολλά πικ εν ρολ, παίζουν πολύ απλό μπάσκετ αλλά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της σερβοκροατικής σχολής. Αυτό το κομμάτι όμως εξαρτάται από εμάς και από το πώς θα αντιδράσουμε στην άμυνα. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο. Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας, έχοντας κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια όλες αυτές τις μέρες και ελπίζω πως αύριο θα είμαστε 100% έτοιμοι που ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτό θα είναι το κλειδί για όλα τα παιχνίδια… Εχουμε συμφωνήσει με τα παιδιά ότι με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως ομάδα το πρώτο και το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουμε διάθεση να κυνηγάμε την μπάλα. Είτε αυτό είναι μια μπάλα από ένα ριμπάουντ, είτε είναι μια μπάλα που κυλά στο παρκέ… Από κει θα ξεκινήσουμε. Αν έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι μας από την αρχή θα μας δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Στο ματς με τους Σέρβους είχαμε δώδεκα εύστοχα τρίποντα γιατί στην άμυνά μας αποδώσαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ελπίζω ότι και κόντρα στην Κροατία θα κάνουμε μια ανάλογη εμφάνιση, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας.

Το θετικό είναι πως προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν. Ο Βασίλης δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε να είναι λόγω της απουσίας του για περίπου ένα μήνα. Εδώ και τέσσερις μέρες προπονείται κανονικά με την ομάδα, βρίσκει τα πατήματά του και θεωρώ πως μέσα από τα παιχνίδια θα βρει και καλύτερο ρυθμό, ώστε να παρουσιάζεται μέρα με την μέρα καλύτερος και θα μας βοηθήσει πολύ παραπάνω από αυτό που μας βοηθά τ.

Θεωρώ πως με τις εμφανίσεις που κάναμε στο τουρνουά δώσαμε κάποια για το τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά. Εχοντας ως οδηγό την παρουσία του κόσμου στο παγκόσμιο στην Κρήτη, στο Ηράκλειο σε μια άλλη μεγάλη επαρχιακή πόλη, ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Νομίζω πως θα έρθει να παρακολουθήσει την ομάδα μας και θέλω να πιστεύω πως θα τον αφήσουμε και εμείς ικανοποιημένο με βάση την απόδοσή μας και την παρουσία των παικτών μας όλες αυτές τις μέρες».

Από την πλευρά του ο κ. Μουράτος είπε: «Κοιτάμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τον αγώνα της πρεμιέρας. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είμαστε δεμένοι, είμαστε μια παρέα και πάνω από όλα ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και όπως είπα και πριν θα μελετάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα παλεύουμε για το καλύτερο.

Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς το Μουντομπάσκετ της Κρήτης. Εχουμε την ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση και εδώ στον Βόλο. Και πιστεύω πως όλα τα παιδιά θέλουν και θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να φτάσει ψηλά αυτή η ομάδα».

Τέλος ο Παντελής Σκορδάς ανέφερε: «Το Ευρωπαϊκό γίνεται στην χ μας και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Κροατία στην πρεμιέρα θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

 

Είμαστε όλοι καλά μεταξύ μας , ενωμένοι και πάνω από όλα είμαστε μια ομάδα που θέλει να πετύχει τους στόχους της. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, αλλά αν είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και έχουμε την βοήθεια του κόσμου όλα θα γίνουν όπως τα θέλουμε.

Σχεδόν τα μισά παιδιά έχουν γυρίσει από την Εθνική U19, αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη εμπειρία σε μια δύσκολη διοργάνωση όπως αυτή, στην οποία όπως είναι λογικό θα υπάρχει πολύ άγχος ειδικά στην πρεμιέρα.

 

Ο όμιλός μας είναι δύσκολος και η εμπειρία αυτών των παιδιών θα βοηθήσει την ομάδα γενικότερα και τους ίδιους ως παίκτες να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε στα παιχνίδια.

Όταν ένα τουρνουά γίνεται στην χώρα σου και έχεις την υποστήριξη του κόσμου το βάθρο είναι ίσως το λιγότερο που μπορείς να επιδιώξεις».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση