Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου στο φεστιβάλ αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ
Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου στο φεστιβάλ αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ

Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου στο φεστιβάλ αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ

 

Το της Νίκης Βόλου και συγκεκριμένα η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ  του συλλόγου μας βραβεύεται και επιλέγεται για πρώτη φορά στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ , ούτως ώστε να «ταξιδέψει» τα παιδιά στον χώρο της ποδηλασίας.

Συγκεκριμένα:

Την 9-6-2019 στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα λάβει χώρα το γνωστό Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, ενώ το Σάββατο 8-6-2019 θα γίνει ένα όμοιας μορφής όμως ανοιχτό προς την τοπική κοινωνία και τους συλλόγους της πόλης εκτός του δικτύου ακαδημιών του ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο θα λάβει χώρα και τις δύο μέρες, ένα πολύ όμορφο, εκπαιδευτικό και αθλητικό , για περίπου 900 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και τους γονείς τους, συνολικής διάρκειας έξι ωρών. Το φεστιβάλ είναι αυστηρά “παιδοκεντρικό”, αφού πυρηνικό μέλημα είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών.

Έτσι, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα εξάωρο , το οποίο ξεκινά από τις 09:00 το πρωί με την προσέλευσή τους.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης και εν συνεχεία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εμπειρικά τις τέσσερις αξίες του προγράμματος (Ευ αγωνίζεσθαι, Αφοσίωση, Ομαδικότητα, Σεβασμός), περνώντας από τους 4 ειδικά διαμορφωμέ τομείς του σταδίου, κάθε ένας από τους οποίους πρεσβεύει και μία από τις αξίες.

Κάθε τομέας του γηπέδου θα απαρτίζεται από τρεις ειδικά επιλεγμένες θεματικές δραστηριότητες στο χώρο του στίβου, ενώ δεν θα παραλείπεται και το ποδοσφαιρικό παιχνίδι στα 12 ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα, στα οποία θα έχει χωριστεί ο αγωνιστικός χώρος.

Στόχος φυσικά των αγώνων, δεν θα είναι η νίκη, αλλά η χαρά του παιχνιδιού και το ευ αγωνίζεσθαι. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς , ο οποίοι θα συνομιλήσουν μαζί τους για τις εμπειρίες και τα οφέλη του αθλητισμού.

Τα group των παιδιών θα μετακινούνται κυκλικά, προκειμένου κάθε να περάσει από όλες τις δράσεις, δίνοντας τους μια δυνατή, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, με σημαντικά ερεθίσματα που αφορούν ευρύτερα ζητήματα με βάση και γύρω από τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό του Φεστιβάλ, η ακαδημία ποδηλασίας της Νίκης Βόλου συμμετέχει σε έναν από τους σταθμούς του τομέα «Παρουσίαση Αθλημάτων». Στους σταθμούς αυτούς θα λάβει χώρα εισ, επίδειξη και δοκιμή τριών Ολυμπιακών αθλημάτων για τα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση