Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Η πεζοπορία της Κυριακής του ΣΔΥ Βόλου
Η πεζοπορία της Κυριακής του ΣΔΥ Βόλου

Η πεζοπορία της Κυριακής του ΣΔΥ Βόλου

Το Πήλιο πάντα εκπλήσσει με τις όμορφες εικόνες που προσφέρει, ακόμη και όσους το έχουν διασχίσει αμέτρητες φορές. Τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνεχίζουν κάθε Κυριακή την πορεία σε μία νέα διαδρομή και απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε πολίτη του Βόλου να ακολουθεί τις όμορφες συναντήσεις που γίνονται.

Η πεζοπορία στο Πήλιο έγινε πράξη και την Κυριακή 31 Μαΐου, έτσι η Άνοιξη έφυγε με τη διαδρομή Άλλη Μεριά – Κατηχώρι – Πορταριά – Άλλη Μεριά, στο ονομαζόμενο «Μονοπάτι του Ιάσονα» που ακολούθησαν μέλη από τον ΣΔΥ Βόλου, τον Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας, και όχι μόνο.

Μάλιστα υπήρξαν δύο επισκέψεις από τη Λάρισα και μία επίσκεψη από τον Αλμυρό. Συνολικά το παρόν έδωσαν 25 πεζοπόροι εκ των οποίων οι 17 ήταν γυναίκες και οι 8 άνδρες. Όπως είναι αυτονόητο, τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τον , και οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ανεξάρτητες ομάδες βάση του προβλεπόμενου αριθμού, και με κίνηση ατομικά ή σε δυάδες από απόσταση.

Παρότι μπήκαμε στο καλοκαίρι, στην πρώτη ώρα της κίνησης ο καιρός θύμιζε φθινόπωρο και μάλιστα έβρεξε, κάτι που δεν εμπόδισε την πορεία. Στη συνέχεια οι συνθήκες έγιναν ιδανικές, και σε συνδυασμό και με την καλή θερμοκρασία, όλοι συνέχισαν απερίσπαστα την κίνηση. Σημειώνεται ότι στη διαδρομή Άλλη Μεριά – Κατηχώρι – Πορταριά που αποτελεί το χαρακτηριστικό «Μονοπάτι του Ιάσονα», είχε γίνει την 1η Ιουνίου 2003 ο ομώνυμος ορεινός αγώνας υπό την επιμέλεια του Νίκου Μαγγίτση.

Ήταν μια εποχή που ο μόνος αγώνας βουνού που διεξαγόταν ήταν ο Ορειβατικός Ολύμπου, και αυτός ο αγώνας ήταν ο πρώτος της νέας εποχής που ακολούθησε με τη ως σήμερα τριψήφιου αριθμού ορεινών διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι πρώτοι είχαν τερματίσει τότε την απόσταση των 4.500 μέτρων (ανηφόρα) σε χρόνο 26'11, και μερικοί από τους τότε συμμετέχοντες, 17 χρόνια μετά μετείχαν και στην πεζοπορία που έγινε αυτή την Κυριακή.

Την Κυριακή που ακολουθεί, 7 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές του Πηλίου.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει διάσχιση στο «Μονοπάτι των Καταρρακτών» με εκκίνηση από τα Χάνια και πορεία προς τη . Η θα γίνει μόλις η ομάδα φτάσει και στον 2ο καταρράκτη, δηλαδή δεν θα πάει ως τη λόγω της μεγάλης απόστασης που απαιτείται μαζί με την .

Η διάρκεια της πορείας σε χαλαρό ρυθμό αναμένεται να είναι γύρω στις 5 ώρες μαζί με τα διαλείμματα που θα γίνουν, κυρίως στους καταρράκτες. Σημειώνεται ότι ανάλογη πεζοπορία στο μονοπάτι είχαν κάνει μέλη του ΣΔΥ Βόλου και στις 5 Αυγούστου 2018 αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το 1ο πάρκινγκ Χανίων στις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Στις 9.00 το πρωί ορίζεται η συνάντηση για αναχώρηση από τον Βόλο έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν στα Χάνια όλοι οι συμμετέχοντες.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου ακόμη και όταν θα γίνει η επανέναρξη των αγώνων δρόμου, με στόχο να γίνονται ως και 50 κάθε χρόνο. Κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε ήδη γίνεται.

Εκτός από τις πεζοπορίες, καθημερινά τα 350 μέλη του ΣΔΥ Βόλου συνεχίζουν την προπόνηση και το τρέξιμο. Μπορεί αγώνες να μη γίνονται μέχρι να αποφασιστεί η επανέναρξή τους, αλλά το πρώτο και κύριο ζητούμενο είναι η διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης που επιτυγχάνεται χάρη στην άθληση. Παράλληλα στο κατάστημα Aspirina συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων μελών.

Τέλος, ο σύλλογος θυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού υ Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211.

Τα μέλη του ΣΔΥΒ και οι οικογένειές τους προσφέρουν ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

8 Attachments

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση