Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Η Νίκη Βόλου συνδιοργανώνει τον 1ο ποδηλατικό μαραθώνιο στο Πήλιο
Η Νίκη Βόλου συνδιοργανώνει τον 1ο ποδηλατικό μαραθώνιο στο Πήλιο

Η Νίκη Βόλου συνδιοργανώνει τον 1ο ποδηλατικό μαραθώνιο στο Πήλιο

«1st PUBLIC PELION XCM 14-7-2019»

Το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου, συνδιοργανώνει με το MTB4FUNVOLOS και την BIKEORHIKE, τον πρώτο ποδηλατικό μαραθώνιο στο την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με την ονομασία «1st PUBLIC PELION XCM 14-7-2019».

Η MTB4FUN VOLOS με την υποστήριξη του τμήματος ποδηλασίας της «ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ» (www.facebook.com/nikivoloupodilatiko) και της BIKEORHIKE (www.bikeorhike.gr) προσφέρει για πρώτη φορά σε ΌΛΟΥΣ τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας που θέλουν να πουν ΝΑΙ στην πρόκληση σε κάτι… διαφορετικό, μεγαλύτερο και δυσκολότερο από το συνηθισμένο, που μέχρι τώρα δεν τολμούσαν, χωρίς άγχος και πίεση, αλλά και για αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με κάτι τέτοιο, την ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Η πρόκληση είναι (πάντα) η συμμετοχή σε μία ορεινή ποδηλατική εξόρμηση με χαρακτηριστικά μαραθωνίου και είναι προγραμματισμένη στις 14 Ιουλίου 2019 στην Πορταριά Πηλίου, σε μια πραγματικά υπέροχη ορεινή διαδρομή 80χλμ με 3000μ θετικό υψομετρικό που δοκιμάζει σώμα, ψυχή και εξοπλισμό δηλαδή… ΕΣΑΣ.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή η οποία παράλληλα έχει στόχο να αναδείξει κάποια από τα πιο ωραία σημεία του βουνού των Κενταύρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση το πρωί της Κυριακής, στον χώρο στάθμευσης έξω από το ξενοδοχείο «XENIA» της Πορταριάς από όπου θα ξεκινήσει όλη η ομάδα ΜΑΖΙ και θα κινηθεί ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ και ΧΩΡΙΣ απομακρύνσεις/αποκλίσεις προς το βασικό χωματόδρομο μέσω Κατηχωρίου.

Ακολουθείται πορεία προς Ανεμούτσα-Αλυκόπετρα- (1η στάση-υδροδοσία-κρουασάν) Δράκεια-Αγ. Λαυρέντιο (2η στάση-υδροδοσία-κρουασάν) ,χιονοδρομικό (3η στάση-υδροδοσία-κρουασάν), Χάνια (4η υδροδοσία), Σανατόριο – Αλυκόπετρα (5η υδροδοσία – κρουασάν), Χάνια (6η υδροδοσία), Πλιασίδι (7η υδροδοσία – κρουασάν).

Τα επόμενα χλμ κυκλώνουν το βουνό σε υψόμετρο πάνω από 900μ μέσα από μοναδικούς δασικούς δρόμους και μονοπάτια καταλήγοντας λίγο κάτω από το Τρανό Ίσωμα, στη βρύση στον Αγ. Νικόλαο (8η στάση-υδροδοσία).

Η πορεία συνεχίζει κατηφορικά για περίπου 6χλμ και μετά ανηφορικά για άλλα τόσα ώσπου αφήνεται πίσω το γυμνό τοπίο και κινούμαστε σε πανέμορφους φιδίσιους δασικούς δρόμους μέσα σε οξιές με δροσερές τραβέρσες και γρήγορα και διασκεδαστικά ανεβοκατεβάσματα (πάνω από 900μ υψομ.) μέχρι την Αλικόπετρα.

Οποιαδήποτε περίσσεια ενέργεια  θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη και ευχαρίστηση σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής.

Απ’ εκεί, αρχίζει γρήγορος κατηφορικός χωματόδρομος (ή και μονοπάτι) μέχρι την Πορταριά όπου θα γίνει συνάντηση όλων των ομάδων για συζήτηση και ενεργειακή και σωματική αποκατάσταση.

Επιπλέον σχετικές λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή και την μεγαλύτερη απόλαυση της διαδρομής θα αναρτώνται στη σελίδα της εκδήλωσης.

Το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου, προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους συμμετάσχουν με δήλωσή τους στη φόρμα εγγραφής, το αρχείο της διαδρομής και εφαρμογή για Android , ώστε να έχετε τη δυνατότητα να τη φορτώσετε σε ποδηλάτου ή και να πλοηγηθείτε στην διαδρομή χωρίς τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Η παρακάτω εφαρμογή που  έχουν στείλει στα προσωπικά  mail, είναι απλά ενδεικτική γιατί είναι δωρεάν και λειτουργεί με μεγάλη ακρίβεια.

Στους σταθμούς υδροδοσίας την ευθύνη για νερό και ενεργειακό κρουασάν, φέρει η ακαδημία ποδηλασίας της Νίκης Βόλου.

Επίσης υπενθυμίζεται, πως οι αθλητές που θα τερματίσουν τον μαραθώνιο και έχουν συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής, θα μετέχουν στην κλήρωση χειροποίητου ποδηλατικού κοσμήματος μεγάλης αξίας, προσφορά της εταιρείας «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ» και χορηγίας του τμήματος ποδηλασίας της Νίκης Βόλου.

Τέλος την Κυριακή του μαραθωνίου, τις διελεύσεις και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα ακούτε από το ραδιόφωνο  BLUE HEART 105,1 , αλλά και στο διαδίκτυο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://docs.google.com/forms/d/1po_XpUrr1qCOhS7e6EXHgF5R2_-DVZaJ2adW0ZamgOY/viewform?edit_requested=true

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση στην κατάθεση φακέλων του προγράμματος εξοικονόμησης ύδατος #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/RRCg0Kxs9y -

  • Οδηγούσε δίκυκλο στην παραλία χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/gPPmXI0USM -

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

"Αλιεύοντας" την είδηση