Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οι νέοι ήταν ωραίοι
Οι νέοι ήταν ωραίοι

Οι νέοι ήταν ωραίοι

Η Νίκη , με πολλούς νερούς κι… πρωτοεμφανιζόμενους ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσhς κέρδισε τον Πύρασο στην Αγχίαλο (0-2) – Μπαλαράμπε και Κόλα τα γκολ για τους κυανόλευκους, παράπονα για τη του κύριου Γκόλια οι γηπεδούχοι.

Χωρίς την παρουσία έντεκα βασικών ποδοσφαιριστών (Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Ναουμίδης, Κανταρτζής, , Καρατάσιος, Ευθυμίου, Ταουσιάνης, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς) και την εμφάνιση νέων προσώπων (, Ιίδης και ο υπο δοκιμήν Τάχος) η Νίκη πέρασε νικηφόρα με σβηστές τις μηχανές της από τη Νέα Αγχίαλο.

Οι δύο ομάδες, που είχαν από ένα καλό ημίχρονο, έδειξαν σε καλή φυσική κι αγωνιστική κατάσταση, ενώ το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την 5λεπτη διακοπή στο πρώτο μέρος, όταν ο κύριος Ξηροφώτος λογομάχησε με τον διαιτητή της αναμέτρησης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης, Δημήτρη Γκόλια, που είχε ως αποτέλεσμα την αγανάκτηση και την αποχώρηση του ενός επόπτη γραμμών!

Ο Πύρασος την υπεροχή, το γκολ ο… Μπαλαράμπε

Η γηπεδούχος ομάδα, που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος με την βασική της ενδεκάδα, ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο κύριος Ξηροφώτος έδινε συνεχώς εντολή στους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πραγματοποιούν λάθη και να τους δίνεται η ευκαιρία να δημιουργούν ευκαιρίες. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων ήταν οι “συνήθεις ύποπτοι” Κοντοβάς και Αναστασίου.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα του Πυράσου είχε δύο καλές στιγμές, με τις προσπάθειες του Αναστασίου και του Κοντοβά να αποσοβεί επιτυχώς ο Παπουρτζής.

Ο Πύρασος για 34 ολόκληρα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε κι άλλες φάσεις. Συγκεκριμένα, στο 16′ ο Κοντοβάς και πάλι πραγματοποίησε το σουτ από τα δεξιά, με τον Παπουρτζή να αποκρούει, στο 28′ ο Αναστασίου πραγματοποίησε ένα μακρινό βολέ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η μεγαλύτερη φάση για τους Αγχιαλίτες ήρθε στο 34′ όταν η άμυνα της Νίκης είπες δύο φορές “όχι” στα κοντινά σουτ των Κοντοβά και Αναστασίου.

Η μοναδική επιθετική προσπάθεια που είχε να επιδείξει η ομάδα της Νίκης στο πρώτο μισάωρο ήταν ένα καλό σουτ του Γεωργιάδη, έξω από την περιοχή στο 4′, με τη μπάλα να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση.

Στο 35′, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, ο Μπασδάνης κράτησε άσκοπα τη μπάλα κοντά στην περιοχή της ομάδας του, ο Αποστολίδης με επιμονή έκλεψε, μπήκε όμορφα από αριστερά στην περιοχή και “έσπασε” τη μπάλα στον αμαρκάριστο Μπαλαράμπε, που σε κενή εστία έγραψε το 0-1, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ στα 4 φιλικά που έχει αγωνιστεί.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε”, δίχως να υπάρξει η μεγάλη φάση μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Κοντοβά, στο 45+', με τον Παπουρτζή, που ήταν από τους κορυφαίους του 45λεπτου, να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να διώχνει σε κόρνερ.

Υπερίσχυσε η Νίκη των νέων προσώπων στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτής της φιλικής αναμέτρησης, το τεχνικό τιμ των κυανόλευκων είχαν την ευκαιρία να δουν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας. Συγκεκριμένα, , Ιίδης και ο υπό δοκιμήν Τάχος (δεξί μπακ με θητεία σε Βατανιακό και Πιερικό) , πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλάζοντας, μάλιστα, και την ροή του αγώνα.

Η πρώτη καλή φάση της επαναληψης ήρθε για τη Νίκη στο 50ο λεπτό. Ο Γκίκα κινήθηκε όμορφα από δεξιά έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Αποστολίδης έπιασε ένα δυνατό μονοκόμματο βολέ, που πέρασε πολύ ψηλά. Η Νίκη κλείδωσε τη φιλική της νίκη στο 57′, όταν ο Κόλα κέρδισε πέναλτι από την καθαρή ανατροπή του από τον Σπύρου. Εκτελεστής ήταν ο ίδιος, που με όμορφη εκτέλεση, έκανε το 0-2, μέσα σε διαμαρτυρίες του πάγκου των γηπεδούχων για την καταλόγηση της εσχάτης των ποινών, που σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν λανθασμένη.

Στη συνέχεια, ελέω και των πολλών αλλαγών των δύο ομάδων, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις μοναδικές καλές φάσεις να σημειώνονται από πλευράς Πυράσου, στην προσπάθειά του να μειώσει. Συγκεκριμένα, στο 65′ ο Μίλτος έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Χρ. Δαμάσκος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 82′ ο Βουρδάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπουρτζή, χωρίς το πλασέ του, πάντως, να είναι το ιδανικό.

Τελικό σκορ, 0-2 για τη Νίκη, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν την προετοιμασία τους, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Μπόρας, Παυλίδης, Καρακώστας, Μαλακασιώτης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Κοντοβάς, Αναστασίου

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Βαν ντε Γουίχε, Δαμάσκος Αχ. (70' Πλασταράς), Χατζητρακόσιας (78' Δανόπουλος), Κόκκαλης (70' Κουρτέλης), Καραλόπουλος, Μακανίκας (70' Ζαρίφης), Σπύρου, Μπούτλας (70' Γιαουπλάρι), Δαμάσκος Χρ. (81' Ζητούδης), Μίλτος (75' Βουρδάκης), Σαμαράς (81' Μούσα).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπουρτζής (86' Γρηγοριάδης), Αλεξανδρής (46' Βέργος), Πασκούλεφ (85' Δημουλάς), Αντζούρης (83' Τάχος), Αναστασίου, Γεωργιάδης (46' Ιβανίδης), Γκίκας (76' Ματθαίου), Γιουβανέλης (80' Τσιανάκας), Μπαλαράμπε (55' ), Κόλα (75' Γκλαβίνης), Αποστολίδης (63' Λάμπρου) .

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση