Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Η Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου ατομικού
Η Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου ατομικού

Η Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου ατομικού

Στις 24 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου προκρίθηκε για ακόμη μία φορά η Ελένη Κελαϊδίτη.

Η πρωταθλήτρια της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σόφια της Βουλγαρίας και μπορεί μια κακή στιγμή στο πρόγραμμα με τις κορύνες να της στέρησε έναν τελικό στα όργανα, απέδειξε, όμως, ότι εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας ρυθμικής.

H νεαρή πρωταθλήτρια της ρυθμικής προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού, με τη 14η καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό. Σε σχοινάκι, μπάλα, κορδέλα και κορύνες συγκέντρωσε 52,800 βαθμούς και έδειξε ότι, παρά τη μικρή της αποχή από το άθλημα, παραμένει στις καλύτερες του κόσμου. Η θέση αυτή θα μειώσει λίγο τη στενοχώρια της πρωταθλήτριας, η οποία στόχευε να μπει ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης στις κορύνες. Ενα λάθος στο πρόγραμμά της, όμως, την άφησε εκτός με 17,050 βαθμούς.

Σήμερα, στον τελικό του σύνθετου ατομικού η πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στον πρώτο όμιλο και φιλοδοξεί να ελαχιστοποιήσει τα λάθη στα προγράμματά της ώστε να παραμείνει στις 15 πρώτες αθλήτριες. Σε αυτόν τον τελικό συμψηφίζονται και οι τέσσερις βαθμολογίες από τα όργανα (σχοινάκι, κορδέλα, μπάλα και κορύνες) και από το άθροισμα προκύπτει η τελική κατάταξη.

Το ανσάμπλ

Αύριο θα αρχίσει την προσπάθειά της και η εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Πρόκειται για ένα ανανεωμένο σύνολο από νεαρά κορίτσια που προετοιμάζονται με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στη διοργάνωση της Βουλγαρίας θα χρειαστεί να μπουν μέσα στην πρώτη εικοσιτετράδα για να μπορέσουν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς. Οι πρωταθλήτριες θα συμμετάσχουν στον πρώτο από τους δύο ομίλους. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της βαθμολογίας στα δύο προγράμματα. Παίρνουν μέρος 36 χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Ανάβρα του Ν. Μαγνησίας, υπόδειγμα πράσινης ενέργειας και ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης … - https://t.co/Ln4ZMx6PGc -

  • Nέα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλία - https://t.co/wFr8GgAxJ5 -

  • Νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/6HpBseufhB -

"Αλιεύοντας" την είδηση