Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Η ισχύς εν τη ενώσει για κολύμβηση και πόλο στη Νίκη Βόλου
Η ισχύς εν τη ενώσει για κολύμβηση και πόλο στη Νίκη Βόλου

Η ισχύς εν τη ενώσει για κολύμβηση και πόλο στη Νίκη Βόλου

Στο πνεύμ λληλεγγύης και συλλογικότητας που εκφράζει ο “Η ΝΙΚΗ”, τα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Συλλόγου, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνεργασία για την κι όχι μόνο των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στο τσιπουράδικο “Αστερίας” στη Ν.Ιωνία, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. κολύμβησης Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης Λάμπρος Τσώλης, ο προπονητής υδατοσφαίρισης Νίκος Κωνσταντέλιας που αναλαμβάνει και υπεύθυνος ακαδημιών κολύμβησης, ο συντονιστής προπονητής της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας κολύμβησης Νίκος Γιαννόπουλος, ο βοηθός προπονητή αγωνιστικής και προαγωνιστικής Δημοσθένης Καλύβας, η υπεύθυνη εκμάθησης κολύμβησης και υδατοσφαίρισης Ειρήνη Μπέλλου και η υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης των δύο τμημάτων Ειρήνη Τσελεπίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των παρευρισκομένων για στενή συνεργασία.

Σε ότι αφορά στην εκμάθηση, θα λειτουργεί ενιαία δομή των δυο τμημάτων, όπως και σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης.

Τα παιδιά θα μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία ασφαλούς κολύμβησης σε συνδυασμό με παιχνίδι και στη συνέχεια θα εκπαιδεύονται στην βελτίωση της τεχνικής όλων των στυλ κολύμβησης.

Από το στάδιο αυτό και μετέπειτα θα μπορεί το κάθε να επιλέγει το άθλημα που του ταιριάζει καλύτερα.

Σε ότι αφορά στην κολύμβηση, ενισχύονται οι επιλογές, καθώς διευρύνεται το πεδίο με την ,ανοιχτή θάλασσα(open water) και τρίαθλο.

Η παρουσία του Νίκου Γέμελου θα έχει τον καθοριστικό ρόλο στο πεδίο της αναβάθμισης όλων των τμημάτων που αφορούν στην κολύμβηση και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αγωνιστική και προαγωνιστική ομάδα.

Οι συνέργειες των τμημάτων σε πεδία κοινής δράσης έχει προεκτάσεις οικονομικού εξορθολογισμού μέσα από την προοπτική οικονομίας κλίμακας, μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ευμετάβλητο και λόγω της πανδημίας.

Το πεδίο των συνεργειών σε επίπεδο τμημάτων, θα διευρύνεται και σε άλλα τμήματα σε πεδία κοινών δράσεων χωρίς να παραβιάζει την απόλυτη αυτοτέλεια λειτουργίας του τμήματος.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή ενισχύεται τόσο η εικόνα του συλλόγου όσο και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά – αθλητές ενισχύοντας την ταυτότητα και τις δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα και με στοιχεία τα οποία ο μπορεί να προσφέρει χωρίς στεγανά και με ανοιχτούς ορίζοντες στις σύγχρονες προ.

Η Νίκη Βόλου, είναι ένας οργανισμός ζωντανός, που θέλει να προσφέρει στο χώρο του αθλητισμού δυνατότητες, σε όλα τα παιδιά του τόπου μας.

Παράλληλα συνέργειες θα υπάρχουν και στο πεδίο της εκγύμνασης των αθλητών, μέσα από συνεργασία, με το τμήμα στίβου του συλλόγου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης:“Τα τμήματα ενός συλλόγου δεν θα πρέπει να διακατέχονται από ιδιοτέλεια, αλλά να λειτουργούν αρμονικά και συλλογικά καλλιεργώντας την ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι έμπειροι και καταξιωμένοι των τμημάτων, μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά την αγάπη για το υδάτινο στοιχείο, ενισχύοντας τις ακαδημίες με παιδιά που αγαπούν και θέλουν να εξοικειωθούν με το νερό”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση