Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΣΠΟΡ / Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τον αποκλεισμό αθλητικών συντακτών στη Λάρισα
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τον αποκλεισμό αθλητικών συντακτών στη Λάρισα

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για τον αποκλεισμό αθλητικών συντακτών στη Λάρισα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) συμπαραστέκεται σε όλες τις ενέργειες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου () και προσυπογράφει την ανακοίνωση που εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία, καταγγέλλεται η Λάρισα για τον αυθαίρετο και παράνομο αποκλεισμό των δημοσιογράφων, μελών του Συνδέσμου Δημήτρη Πετρωτού, Χάρη Γεωργούλα και Χρήστου Τσιάτα από την είσοδο του στον αγώνα της Λάρισας με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για το γεγονός, όπως ενημερώθηκε, ότι ο είχε προγραμματιστεί να υπάρξει για μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ακόμη ένα μέλος του , που τελικά δεν προσήλθαν στο .

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε θα στηρίξει τον ΠΣΑΤ που θα προβεί σε κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του, όπως και μελών την Ένωσης, όπως αυτά απορρέουν από τον Νόμο και το Σύνταγμα, διασφαλίζοντας την ελευθεροτυπία.

Η είσοδος των δημοσιογράφων -μελών του ΠΣΑΤ στα γήπεδα όλης της χώρας ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 54 και 134 του 2725/99 και ερμηνευτική απόφαση 18668/22-04-2005 του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού) και έχει σαφώς αποτυπωθεί στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου () στο 29 παράγραφος Ζ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ζητεί να διερευνηθεί το θέμα καταλογισμού τυχόν ευθυνών, αντιλαμβανόμενα τα μέλη του, ότι αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του κατακριτέου συμβάντος, ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» για να οδηγηθούμε σε άκρως επικίνδυνη ατραπό, βίαιων και επικίνδυνων φαινομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση