Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » H 38η Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία
H 38η Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία

H 38η Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία

Στο Νομό Μαγνησίας, χτυπάει το Σάββατο 8 και την 9 Σεπτεμβρίου 2018, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την 38η Ανάβαση Πορταριάς, που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πάντα παρούσα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στηρίζει για μια ακόμη χρονιά το συγκεκριμένο γεγονός, που κεντρίζει το ενδιαφέρον αθλητών και φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμβάλει καθοριστικά σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αναβάσεων στη χώρα.

Συνολικά 101 αθλητές θα λάβουν μέρος στην ανάβαση, που χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής ανάβαση των οδηγών, ενώ χιλιάδες φίλοι του αθλήματος θα κατακλύσουν και φέτος την Πορταριά του Πηλίου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αναβάσεων και προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών οδηγών αγώνων, αλλά και χιλιάδων φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα έρθουν στο Βόλο.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Εκτός από ένα μεγάλο γεγονός, αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από τουριστική και οικονομική άποψη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά Μαγνησίας, μια περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νομού μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική προβολή του. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα στηρίζουμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις».

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας

Με έγγραφο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασ. Μαρκογιαννάκη, που εκδόθηκε χθες κι αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αποφασίζεται προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Επαρχιακή Οδό Βόλου – Ζαγοράς λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτων με την επωνυμία “38η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ”.

Ειδικότερα:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων) στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), από το 2ο χλμ (Αηδονοφωλιές), μέχρι της διασταυρώσεως προς το Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, την 08-09-2018 (Σάββατο) και την 09-09-2018 (Κυριακή) από τις ώρες 10:00 – 19:00 και 08:00 – 17:00 αντίστοιχα.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο, από το 2ο χλμ (Αηδονοφωλιές), μέχρι της διασταυρώσεως προς το Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, την 08-09-2018 (Σάββατο) και την 09-09-2018 (Κυριακή) από τις ώρες 09:00 – 10:00 και 07:00 – 08:00 αντίστοιχα.

Επίσης τις ανωτέρω ημερομηνίες και ώρες απαγορεύεται:

α. Η στάθμευση κάθε οχήματος.

β. Η τοποθέτηση διαφόρων υλικών.

γ. Η κυκλοφορία πεζών & ζώων.

Η ισχύς της απόφασης,, αρχίζει από 09:00 ώρα της 08-09-2018 (Σάββατο) και 07:00 ώρα της 09-09-2018 (Κυριακή) και λήγει την 19:00 ώρα και 17:00 ώρα αντίστοιχα των προαναφερθεισών ημερομηνιών μετά τη διέλευση και του τελευταίου διαγωνιζομένου αυτοκινήτου, η δε εφαρμογή της ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση