Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Γιουρόπα Λιγκ: Ιδανική εκκίνηση της ΑΕΚ
Γιουρόπα Λιγκ: Ιδανική εκκίνηση της ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ιδανική εκκίνηση της ΑΕΚ

Σπουδί νίκη με 2-1 επί της Ριέκα πήρε η , επιστρέφοντας με θετικότατο στους ομίλους του ιουρόπα Λιγκ.

Με σκόρερ τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, η Ενωση έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Πέραν των σκόρερ, ξεχώρισε ο Μάρκο Λιβάγια, ενώ άριστα διαβασμένος ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Η σε την 6η νίκη της σε 7 παιχνίδια με ομάδες από την και είναι πλέον πρώτη στον όμιλο μαζί με τη Μίλαν που συνέτριψε με 5-1 την Αούστρια στη Βιέννη. Στην επόμενη αγωνιστική σε δύο εβδομάδες, η ΑΕΚ υποδέχεται την αυστριακή ομάδα στο ΟΑΚΑ και η Ριέκα παίζει με τη Μίλαν εκτός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν ιδανικά στημένη, με πειθαρχία, δημιουργία φάσεων, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, και το 1-1, αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών, αδικούσε την ελληνική ομάδα. Ο Μάνταλος ήταν παντού, καταγράφοντας, πέραν του γκολ, τρεις τελικές προσπάθειες. Πολύ καλός ο Λιβάγια, κρατούσε συνεχώς την μπάλα, ενώ και οι Τσόσιτς-Βράνιες αποτέλεσαν ένα αλάνθαστο αμυντικό δίδυμο. Εκτός ρυθμού ήταν ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ενώ πολλές κερδισμένες μάχες πήρε ο Μιχάλης Μπακάκης.

Το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα ξεκίνησε με πίεση των Κροατών και μεγάλη ευκαιρία σε συν των Εμπερ και καβράνοβιτς, αλλά στο σουτ του πρώτου από το ύψος της μικρής περιοχής ο Ανέστης αντέδρασε άψογα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ριέκα απείλησε την Ενωση σε φυσική ροή αγώνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση