Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Γιουρόπα Λιγκ: Ηχηρή επιστροφή της ΑΕΚ
Γιουρόπα Λιγκ: Ηχηρή επιστροφή της ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ηχηρή επιστροφή της ΑΕΚ

Στόχος επετεύχθη… Στην «πγωμένη» Βιέννη, η ΑΕΚ πέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Αούστρια και προκρίθηκε στη φάση των «32» του ιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά δέκα χρόνια. Μια επιτυχία που σαν οι 3.000 οπαδοί της, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατέκτησε αήττητη τη 2η θέση του 4ου ομίλου με 8 βαθμούς (πέντε ισοπαλίες και μία νίκη) και προκρίθηκε μαζί με τη Μίλαν που μάζεψε 11 βαθμούς. Οι «» έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά από την 5η αγωνιστική, ηττήθηκαν στην από τη Ριέκα με 2-0. Τη Δευτέρα θα διενεργηθεί η της φάσης των «32», στην οποία η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Με τη σέντρα οι παίκτες της ελληνικής ομάδας επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, προκειμένου να κλείσουν από νωρίς την «υπόθεση» πρόκριση με ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, έως το 15ο λεπτό έχασαν δύο ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον αλανόπουλο στο 5΄ και τον Αραούχο στο 15΄. Από την άλλη πλευρά, αν εξαιρέσει κάποιος ένα σουτ του Πρόκοπ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα, η αυστριακή ομάδα δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας (58%-42%) που είχε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ άρχισε να δίνει χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Πρόκοπ στο 68΄. Οσο ζε η «κλεψύδρα», τόσο η Αούστρια αύξανε την πίεση. Ομως, η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των παικτών του Χιμένεθ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους τους να χάσουν άλλη σημαντική ευκαιρία. Μάλιστα, στο 87΄ ο Τσιγκρίνσκι λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει από κοντινή απόσταση. Αντιθέτως, υπέπεσε σε φάουλ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Μέχρι τη συμπλήρωση των τεσσάρων λεπτών καθυστέρησης, η Αούστρια πίεσε την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του γκολ κι έτσι η «λευκή» ισοπαλία έδωσε στην ελληνική ομάδα τον βαθμό που χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση. Ο Κρεγκ Πόουσον έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Αλαχασάν και Μπακάκη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση