Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Γαλανόλευκη η Μελβούρνη
Γαλανόλευκη η Μελβούρνη

Γαλανόλευκη η Μελβούρνη

Τόσο ο Στέφνος Τσιτσιπάς όσο κι η Μαρία Σάκκαρη σφράγισαν το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του αυστραλιανού Οπεν που άρχισε χθες στη . Οι αγώνες τους είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσείλκυσαν πολλούς ομογενείς, οι οποίοι δημιούργησαν ιδιαιτέρως θερμή ατμόσφαιρα.

Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής βρέθηκε ένα σετ πίσω από τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνο, καθώς το έχασε στο τάι μπρέικ, 7-6 (3). Στη συνέχεια έδειξε την ανωτερότητά του, πήρε τρία συνεχόμενα σετ με 6-4, 6-3, 7-6 (4) και έτσι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 2ο γύρο του πρώτου κατά χρονολογική σειρά γκραν σλαμ κάθε έτους.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ατμόσφαιρα στο τένις», παραδέχτηκε ο Τσιτσιπάς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ελληνες στη . Και πρόσθεσε: «Εκτιμώ το πόσο πολύ νοιάζονται, σέβονται και αγαπούν αυτό που κάνουμε». Αύριο θα αντιμετωπίσει, στον 2ο γύρο, τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτ.

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς άφησε εκτός συνέχειας το Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Λετονή ελένα Οσταπένκο, η οποία το είχε κατακτήσει το Ρολάν καρός, ενώ πέρυσι έφθασε στον ημιτελικό γύρο του . Η 23χρονη τενίστρια χρειάστηκε 1 και 51 λεπτά για να επικρατήσει με 6-1, 3-6, 6-2 και στον επόμενο γύρο θα βρει στον δρόμο της την Αυστραλή Αστρα Σάρμα, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό από την προκριματική φάση.

«Είχα αυτοπεποίθηση από την αρχή του αγώνα, δεν έπαιξα τέλεια αλλά έπαιξα καλά ώστε να νικήσω. Πρέπει να πω κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Ελληνες φιλάθλους», υπογράμμισε η Σάκκαρη.

Ο Αντι Μάρεϊ έκανε κατάθεση ψυχής στον αγώνα με αντίπαλο τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, αλλά ηττήθηκε με 3-2 στον τελευταίο του αγώνα στη Μελβούρνη. Ο κάτοχος του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ, νίκησε άνετα τον Ντένις Ιστόμιν με 6-3, 6-4, 6-4. O επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Βρετανός Νταν Εβανς. Η έκπληξη της πρεμιέρας ήταν ο αποκλεισμός του Τζον Ισνερ από τον Ράιλι Οπέλκα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση