Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Πορταριά Πηλίου
Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Πορταριά Πηλίου

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Πορταριά Πηλίου

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας θα πραγματοποιηθεί  στην Πορταριά Πηλίου, από την Παρασκευή   28 στις 6 μ.μ. έως Κυριακή 30 Απριλίου στις 9 μ.μ.

Η τοξοβολία αποτελεί μια μορφή τέχνης και πνευματικής έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα συνιστά έναν Δρόμο εσωτερικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας μέσα από την ευγενή άμυλα.

Η διαδραστική ομάδα Mountain Activities Pelion σας προσκαλεί να γνωρίσετε περισσότερα για το άθλημα των αιώνων και να συμμετέχετε στο πρώτο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας στο Πήλιο.

Στόχος  είναι να έρθουν οι φίλοι της ς τοξοβολίας αλλά και νέοι που θέλουν να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τόξα και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία δράσης στο βουνό.

Το θα διεξαχθεί στην Πορταριά στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του κτήματος mountain activities pelion με την καθοδηγηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ς τοξοβολίας ΑΑΕ.

Πρόκειται για μια ανοιχτή διοργάνωση για όλους. Όσοι αγαπούν και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την παραδοσιακή τοξοβολία και να γνωρίσουν παράλληλα τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά και να γνωρίσουν την παραδοσιακή τοξοβολία.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν διαφορετικού τύπου τόξα, με διαφορετικές λίβρες, πάντα με υπεύθυνη επίβλεψη και καθοδήγηση.

Με αφορμή την αγάπη για την παραδοσιακή τοξοβολία, μπορούμε να συναντηθούμε στη διάρκεια του Φεστιβάλ όλοι οι σύλλογοι με δράσεις ετών, στο παραδοσιακό τόξο, να θαυμάσουμε παραδοσιακές ενδυμασίες και να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους.

Στο πλαίσιο μιας γιορτής για την παράδοση και την τοξοβολία, ευελπιστούμε να καθιερώσουμε το θεσμό του Φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας και να έχουμε τη χαρά να ζήσουμε μια μοναδική συνάντηση τοξοβόλων αλλά και φίλων του αθλήματος.

Στη διάρκεια του θα θέλαμε να υλοποιήσουμε προτάσεις σας και είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες που θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την περάτωση του φεστιβάλ με ομιλίες, προβολές, συζητήσεις γνωριμίας αλλά και γευστικές εκπλήξεις από την πηλιορείτικη παραδοσιακή κουζίνα ως καλωσόρισμα, στο άνοιγμα των εκδηλώσεων.

Λεπτομέρειες για το αγωνιστικό μέρος και τους 3d target για μικρούς και μεγαλύτερους συμμετέχοντες, θα ανακοινωθούν σε σχετική κ σύντομα.

Στο κτήμα της ομάδας mountain activities pelion τις μέρες του φεστιβάλ θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε fly fox, πίστας ή να συμμετέχετε σε πεζοπορική διαδρομή.

Για τα μικρά θα υπάρχει αλογάκι πόνι για να κάνουν μια ήρεμη βόλτα στο χώρο.

Οι νικητές από τα αγωνίσματα θα πάρουν μετάλλια και κύπελλα και σε όλους θα δοθούν αναμνηστικά δώρα συμμετοχής στο φεστιβάλ.

Το συμβολικό ποσό για τη συμμετοχή στις δράσεις και στα αγωνίσματα του Φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας είναι 5

Στοιχεία επικοινωνίας στο τηλ 6940833808 και στο εμαιλ nikakisthanos@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση