Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Φαντασμαγορική τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης

Φντσμαγορική ήταν η τελετή έναρξης του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (23/6) στην παραλία του Βόλου.

Παρουσία πλήθους κόσμου, διοργανωτών, επισήμων και αθλητών- αθλητριών από τις ομάδες των χωρών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες (από 24 έως 28 Ιουνίου), γύρω από την εξέδρα που στήθηκε στην ανατολική άκρη της Παραλίας, δίπλα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έγινε με τον καλύτερο τρόπο η υποδοχή μιας ακόμη σπουδαίας διοργάνωσης στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Προηγήθηκε η παρέλαση όλων των Εθνικών ομάδων κατά μήκος της Παραλίας και με κατάληξη το χώρο της εκδήλωσης, με επικεφαλής τη σημαία της CMAS και την ελληνική σημαία που κρατούσαν οι διακεκριμένοι και αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας. Ακολούθησε ο ύμνος της CMAS και ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας της ΚΟΕ και υπεύθυνος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Ηλίας Ξιάρχος καλωσόρισε (και από πλευράς της Ομοσπονδίας) τις ξένες αποστολές, ευχαρίστησε τους φορείς και ιδιαίτερα τον δήμο Βόλου και την Θεσσαλίας για τη συμβολή τους και υποχέθηκε μια πετυχημένη διοργάνωση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο αιρετός , τελών σε , δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας , που τόνισε ότι ο , αναμφίβολα, γίνεται η πόλη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ο Θεσσαλίας Κώστας και η πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Άννα Αρζάνοβα η οποία κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων.

Ακολούθησε η πρωτότυπη παράσταση που δημιούργησαν οι χορογράφοι Νένα Τσιαμάγκα, Βάσω Τηλιοπούλου και Κωνσταντίνος Πανόπουλος και την οποία εμπνεύστηκαν από τη ζωή των αθλητών, από την εντατική τους προπόνηση και την αγωνιστική διάθεση της προσπάθειάς τους, αλλά και από την καθημερινότητά τους ως παιδιών και νέων ανθρώπων που ακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία, διασκεδάζουν, χορεύουν, ερωτεύονται, χαίρονται και λυπούνται. Στο πρώτο μέρος της χορογραφίας η Νένα Τσιαμάγκα χορογράφησε aerial dance, σε του Βολιώτη συνθέτη Αλέξανδρου Καρκάλα, εμπνευσμένη από την χαρακτηριστική κίνηση των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης.

Στο δεύτερο μέρος η Βάσω Τηλιοπούλου εμπνέεται από την κίνηση του δελφινιού που αποτελεί και τη μασκότ των αγώνων. Και στο τρίτο μέρος της χορογραφίας ο Κωνσταντίνος Πανόπουλος με τους χορευτές του περιγράφουν τη χαρά της νίκης των αθλητών και την καθημερινή τους διάσταση κατά το χρόνο ψυχαγωγίας τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον παραδοσιακό «Ζορμπά» που, εκτός προγραμματισμού, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων των χωρών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, ενώ έγινε και ρήψη πυροτεχνημάτων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση από τους διοργανωτές προς τιμήν των εκπροσώπων όλων των αποστολών και στην οποία ο Ηλίας Ξιάρχος, η Άννα Αρζάνοβα και ο Γιώργος Βλιώρας έκοψαν τη μεγάλη τούρτα που είχε στο πάνω μέρος της το λογότυπο και τη μασκότ των αγώνων.

enarji3-59b84enarji2-1225d

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση