Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (U18) στην πόλη του Βόλου
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (U18) στην πόλη του Βόλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (U18) στην πόλη του Βόλου

 

Aπό τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2019

Έγκαιρη προετοιμασία από την αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή

 

Το περασμένο έτος, το κεντρικό γραφείο της FIBA συνεδρίασε στην και αποφάσισε να αναθέσει για μία ακόμη φορά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2019 στον Βόλο. Η πρώτη διοργάνωση που είχε ανατεθεί στην πόλη, ήταν το 2015, όταν η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου με τους γεννημένους έως το 1997 αθλητές. Στη φετινή διοργάνωση θα αγωνιστεί η γενιά του 2001 που θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τη συμμετοχή του βολιώτικου κοινού, το οποίο την περασμένη φορά είχε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του στην Εθνική Ομάδα.

 

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία.

Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.

Η διοργάνωση πέραν της οικονομικής διάστασης με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από τη δεκαήμερη και πλέον παραμονή των ομάδων στην πόλη, αποτελεί και μία δυναμική ευκαιρία προβολής του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα καλύπτεται και τηλεοπτικά από τη FIBA και τις συμμετέχουσες χώρες.

Από πλευράς Δήμου Βόλου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και με Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη δρομολογηθεί η προετοιμασία της διοργάνωσης, η οποία κατά κύριο λόγο θα υλοποιηθεί από την σχετική Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και στη συνέχεια με ανάλογη Απόφαση από το Συμβούλιο.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βλιώρας, ο γραμματέας θα οριστεί από την Ε.Ο.Κ. και τα υπόλοιπα έξι μέλη, πλην του αντιπροέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Απόστολου Ζαρκάδα- Βεργή που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, θα οριστούν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Έργο της Επιτροπής αποτελεί η αρτιότερη προετοιμασία της οργάνωσης και διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και η λειτουργία της στοχεύει στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που επιβάλλονται για την υλοποίηση μίας ακόμη επιτυχούς κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης με έγκαιρη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τις συνθήκες διεξαγωγής της.

Την Τρίτη 6/2/2019 ο πρόεδρος της  Επιτροπής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν οι προπονήσεις και αγώνες των ομάδων, προκειμένου να καταγραφούν οι ελλείψεις και να προγραμματιστούν οι απαιτούμενες από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIBA) παρεμβάσεις, ώστε να διεξαχθούν με επιτυχία οι αγώνες.

Η επιτυχία του συνόλου των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, στους πολίτες που υποστηρίζουν τις διοργανώσεις, είτε ως μέλη συλλόγων και φορέων, είτε ως δημότες που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στο να πρωταγωνιστεί η πόλη στην ανάθεση διεθνών αθλητικών γεγονότων από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων.

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18 του Ιουλίου του 2019, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η συμμετοχή περισσότερων από 80 εθελοντών, οι οποίοι θα ασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως: Συνοδεία Ομάδων – Αποστολών, Διακίνηση Επισήμων, Μετάφραση – Διερμηνεία, Εξυπηρέτηση Θεατών, Ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Ιατρικές Υπηρεσίες, Επικοινωνία, Πληροφορική, Τελετές, Τουρισμός – Φιλοξενία.

Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχών εθελοντών, θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ειδικό γραφείο, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως), καθημερινά από τις 10.00π.μ. έως τις 13.00 και με τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 58020 (και κιν. 6973440730 Παπαρρίζος Παναγιώτης – υπεύθυνος εθελοντισμού).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση