Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εξομοίωση Πτυχιούχων Σ.Ε.Φ.Α.Α. Ειδικότητας Ποδοσφαίρου
Εξομοίωση Πτυχιούχων Σ.Ε.Φ.Α.Α. Ειδικότητας Ποδοσφαίρου

Εξομοίωση Πτυχιούχων Σ.Ε.Φ.Α.Α. Ειδικότητας Ποδοσφαίρου

Σύμφων με το Ν. 4809 (Άρθρο 38 ,σελ.33)_Τεύχος A' 102/19.06.2021 «οι πτυχιούχοι των Σ.Ε.Φ.Α.Α. (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α). ή ισότιμης σχολής της λλοδαπής με ειδίκευση ή κύριο άθλημα το ποδόσφαιρο, με τη λήψη του υ τους ή της ισοτιμίας και αντιστοιχίας ή επαγγελματικής ισοδυναμίας του υ τους, αντιστοίχως, αποκτούν αυτοδικαίως ισοτιμία και αντιστοιχία ή επαγγελματική ισοδυναμία με το δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου επιπέδου B που χορηγεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και αποκτούν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διαπιστωτική πράξη από την ίδια».

Ως εκ τούτου, για την συμμετοχή όλων των πτυχιούχων φυσικής ς με ειδικότητα ποδόσφαιρο σε πρωταθλήματα της ΕΠΟ ή των τοπικών ενώσεων δεν είναι αναγκαία η λειτουργία «Ειδικών Σχολών Επιμόρφωσης στις οποίες μπορούν να  συμμετάσχουν ν πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ (πρώην ) των Ελληνικών Πανεπιστημίων με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Όσοι παρακολουθήσουν τις εν λόγω Ειδικές Σχολές Επιμόρφωσης θα λάβουν ισοτιμία με το δίπλωμα B και την ταυτότητα τριετίας που είναι απαραίτητη για την εργασία τους ως προπονητές ποδοσφαίρου (UEFA CONVENTION 2020).

Η διάρκεια των Σχολών θα είναι 25 ώρες» (όπως αναφέρεται στην της ΕΠΟ για τη διαδικασία εγγραφής, επιλογής/αξιολόγησης και φοίτησης σε σχολή Προπονητών UEFA/ΕΠΟ_τελευταία ενημέρωση 15/09/2021).

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις της ΕΠΟ, η συμμετοχή των πτυχιούχων ΣΕΦΦΑ (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδικότητα ποδόσφαιρο σε πρωταθλήματα ερασιτεχνικών κατηγοριών και υποδομών, δεν είναι ακόμη εφικτή, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός γυμναστών να μην μπορούν να «καθίσουν» στον πάγκο της ομάδας τους, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι προκηρύξεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συμπερασματικά επισημαίνεται – με την εφαρμογή του Ν.4809 – η ανάγκη σχετικής πρόβλεψης και ειδικής διάταξης από την ΕΠΟ, ώστε οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο να αποκτήσουν άμεσα το δικαίωμα εισόδου και παραμονής ως προπονητές των ομάδων τους χωρίς κάποια περαιτέρω διαπιστωτική πράξη όπως έχει προαναφερθεί και όπως προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση