Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Eurobasket 2015: Ελλάδα – Βέλγιο 75-54
Eurobasket 2015: Ελλάδα – Βέλγιο 75-54

Eurobasket 2015: Ελλάδα – Βέλγιο 75-54

H «πτήση» επιστροφής  της Εθνικής ομάδς στην «ελίτ» του ευρωπϊκού μπάσκετ, συνεχίστηκε χωρίς… «αναταράξεις» και στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης, στην Λιλ, με την εύκολη νίκη επί του Βελγίου (75-54) και πλέον το αροσωπευτικό συγκρότημα ετοιμάζεται για τον καθοριστικό προημιτελικό (Ισπανία ή Πολωνία) του Ευρωμπάσκετ, την ερχόμενη Τρίτη (15/9). Η Εθνική ομάδα, τέσσερα χρόνια, μετά το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, πήρε και πάλι θέση στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης και στοχεύει να φτάσει ψηλότερα και στην δση των μεταλλίων, εφόσον προκριθεί στα ημιτελικά.

Προς το , «έκλεισε» την «» του άδοξου αποκλεισμού που είχε στην ίδια φάση του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ…
Προερχόμενη από την αήττητη της στον όμιλο του Ζάγκρεμπ και ενώ είχε προηγηθεί χρονικά η πρώτη έκπληξη στην φάση των «16» από την νίκη-πρόκριση της Λετονίας κόντρα στην Σλοβενία, η Εθνική χρειάστηκε το πρώτο ημίχρονο (34-31) για να προσαρμοστεί, κυρίως, ψυχολογικά στην διαδικασία των νοκ αουτ αγώνων που περιλαμβάνει η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Έχοντας στις σκέψεις της και το περσινό «πάθημα» του πρόωρου αποκλεισμού στην ίδια φάση (16) του Παγκοσμίου, οι Έλληνες παίκτες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Οι Βέλγοι, όμως, δεν ήταν…Σέρβοι, η δυναμικότητα τους απέχει πολύ απ' αυτή της ελληνικής ομάδας και αποδείχτηκε ότι ήταν θέμα χρόνου για τους διεθνείς παίκτες να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και τους δικούς τους «» στην ροή του αγώνα.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Κατσικάρη ήταν η αξιο των ψηλών παικτών (Κουφός 11 πόντους, Μπουρούσης 4, Πρίντεζης 4) στο ημίχρονο, και η τροφοδότηση τους από τους περιφερειακούς, αλλά στην άμυνα, δεν υπήρξε αποτελεσματική αντιμετώπιση των Βέλγων στα μακρινά σουτ και στα τρίποντα. Η Εθνική είχε οριακό προβάδισμα στο σκορ (20-15, 26-21), χάριν στα διπλάσια ριμπάουντ που κέρδισε (20 έναντι 10), αλλά ήταν «ηλίου φαεινότερο» ότι η λύση έπρεπε να έρθει από την περιφερειακή γραμμή της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση