Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εσωτερικά πρωταθλήματα και διεθνές τουρνουά της Σ.Ε. Βόλου
Εσωτερικά πρωταθλήματα και διεθνές τουρνουά της Σ.Ε. Βόλου

Εσωτερικά πρωταθλήματα και διεθνές τουρνουά της Σ.Ε. Βόλου

Έληξαν πριν λίγες ημέρες οι παρουσιάσεις της σκακιστικής θεωρίας και πρακτικής στη για την περίοδο 20189-19. Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκαν οι Αγγελής Μιχάλης, Χατζηπολίτης εώργιος, Κορώνας Βασίλειος και Καρανικόλας Θεόδωρος κατά τμήματα ηλικιών ή σκακιστικού επιπέδου. Η νέα περίοδος θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Εσωτερικά πρωταθλήματα

Ολοκληρώθηκαν επίσης και τα δύο εσωτερικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Σ.Ε. Βόλου από όπου αναδείχθηκαν οι πρωτ του συλλόγου για το 2019.

Συγκεκριμένα στο 2ο Εσωτερικό πρωτάθλημα που συμμετείχαν οι έμπειροι σκακιστές του συλλόγου με συμμετοχή προσκαλεσμένων σκακιστών άλλων συλλόγων, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Draci Robert που έχει μεταγραφεί από σύλλογο των Αθηνών. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Κορώνας Βασίλης που διεκδίκησε την πρωτιά ως την τελευταία παρτίδα. Στην τρίτη θέση η έκπληξη του πρωταθλήματος ο πρωτάρης των αγώνων Κουτσουβέλης Πάρις. Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Στασινός Ηλ. και Χατζηπολίτης . και αμέσως μετά ισοβάθμησαν ο Μαρίτσης Ζ. και ο φετινός δευτεραθλητή του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος Κουκουβίνος Β. Ο Ζγουλέτας Ι. κατέλαβε μαζί με την Κων/να Ραφτοπούλου τιμητική θέση. Ισόβαθμοι καξαν και οι Κουκουβίνος Βικτ. με τον Πετρούλια Δ. Τέλος καλή προσπάθεια έκαναν και οι Ν., Μπουγάς Θ., Φώτου Χρ. και ο Νικολόπουλος Κ. Τη διαιτησία έφερε σε πέρας ο Δημόπουλος Χρ. και τις κληρώσεις ο Πατρίκος Ι.

Δείτε την τελική βαθμολογία και όλα τα αποτελέσματα στο λινκ:
http://chess-results.com/tnr432861.aspx?lan=19

Για το 1ο εσωτερικό πρωτάθλημα U12 στο οποίο συμμετείχαν κάτω των 12 ετών, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο οκτάχρονος Μπουγάς Γ. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Βλάχος Θεοφ. και την 3η θέση ο Πατρίκος Δ. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε τον Φωτεινάκη Αγγ. τον Κούντρια Κ., τη Σταθάκη Αικατερίνη, τον Φλέρη Χρ. τον Ντάντο Π. και τους Ψυχογιό Απ. και Νικολόπουλο Χρ.

Το πρωτάθλημα έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς σκακιστές να αγωνισθούν σε ένα περιβάλλον απαιτητικό και πιο αποδοτικό. Την ευθύνη της διαιτησίας των αγώνων είχε ο Σκοτεινιώτης Ι. και των κληρώσεων ο Πατρίκος Ι.

Τα αποτελέσματα όλων των γύρων και την τελική βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στο λινκ: http://chess-results.com/tnr443553.aspx?lan=1

Στη λήξη και των δυο πρωταθλημάτων έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικητές και των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες από τους παράγοντες της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου. Και τα δυο θα αξιολογηθούν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).

 

1ο διεθνές

Η δραστηριότητα  όμως της ΣΕ Βόλου δε σταματά εδώ αφού έχει προγραμματίσει για την περίοδο 18-15 Αυγούστου 2019 το 1ο Διεθνές ανοικτό ατομικό τουρνουά κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στην πόλη μας. Σε αυτό καλούνται να λάβουν μέρος διεθνείς και έλληνες σκακιστές όλων των επιπέδων που θα συγκροτήσουν δυο ομίλους. Στον Α όμιλο θα συμμετάσχουν σκακιστές με υψηλό ελο και στο Β όμιλο σκακιστές με ελο χαμηλότερο του 1200 ή ηλικίας κάτω των 14 ετών. Οι θα διεξαχθούν με το ελβετικό σύστημα σε 9 γύρους σε αίθουσες του Οικονομικού τμήματος (κτίριο Ματσάγγου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τουρνουά υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ολόκληρη την προκήρυξη των αγώνων με τις διάφορες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μπορεί να διαβάσει κανείς στο  https://sites.google.com/site/sevolou/  και συνεχή ενημέρωση στο www.facebook.com/sevolou/.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση