Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό
Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Μετάλλια, αξιόλογα πλασαρίσματα και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτή είναι η εικόνα που μας έδωσαν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε ό,τι αφορά τους Ελληνες και αθλήτριες.

Ποια, όμως, θα είναι η επόμενη ημέρα σε μια χώρα που διανύει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Θα μπορέσει η να στηρίξει, ξανά, την προσπάθεια; Θα «υιοθετηθούν» και άλλοι πρωτ από ιδιώτες χορηγούς;

Η ολοκλήρωση μιας ολυμπιακής διοργάνωσης σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη. Πώς θα βρει, όμως, η επόμενη ημέρα τους μας; Στάδια που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, γκρεμισμένα σκοπευτήρια και μόνο χάρη στο «μεράκι» κάποιων, φίλων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παραγόντων, συντηρούνται λίγα προπονητήρια. Η επόμενη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των αρχαιρεσιών για τις ομοσπονδίες. Πολύτιμος χρόνος θα χαθεί σε έριδες. Τη σκυτάλη μετά θα πάρει η ανώτερη αρχή του Ολυμπιακού Κινήματος της χώρας, η , καθώς και εκεί θα διεξαχθούν εκλογές. Και, έτσι, θα φύγει το πρώτο εξάμηνο…

«Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε χρήματα από την πολιτεία, διότι η χώρα βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση. Από την άλλη η υπερηφάνεια που μας έδωσαν οι επιτυχίες μάς υποχρεώνει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Ας έρθουμε στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές. Η , μόλις 21 ετών, θα συνεχίσει και την περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμά του στους Αγώνες του Τόκιο. Ο Σπύρος ιαννιώτης ολοκλήρωσε την καριέρα του και παρέδωσε τη… σκυτάλη στο μεγάλο ταλέντο που ακούει στο όνομα Κέλλυ Αραούζου. Η λογική λέει ότι θα συνεχίσουν και οι των 470, Παύλος Καγιαλής και Τάκης Μάντης αφού, όπως έχουν πει στην «Κ», η θάλασσα είναι η ζωή τους.

Ας πάμε στον στίβο. Ο παράγοντας χρόνος είναι ευνοϊκός για τους περισσότερους αθλητές που ξεχώρισαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ πίσω υπάρχουν με ταλέντα, όπως ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ. Ο πρωταθλητής του αγωνίσματος Κώστας Φιλιππίδης μας έχει πει ότι θέλει πρώτα να υπερβεί τα 6,00 μ. και ύστερα θα σταματήσει. Τα κορίτσια του επί κοντώ, η (την ώρα που γράφεται το θέμα δεν έχει διεξαχθεί ο τελικός) και η Νικόλ Κυριακοπούλου αναμένεται να μείνουν στον χώρο. Ιδιαίτερα η δεύτερη θα διεκδικήσει ένα καλύτερο φινάλε στην καριέρα της.

Στην κωπηλασία, οι περισσότεροι από τους κωπηλάτες μας θα συνεχίσουν μέχρι και τη διοργάνωση του Τόκιο, ενώ στην κολύμβηση υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά να καλύψουν τον χώρο τον οποίο θα αφήσουν αυτοί που θα σταματήσουν.

Η ιστιοπλοΐα θεωρείται άθλημα όπου ο αθλητής μπορεί (σε κάποιες κατηγορίες) να αγωνίζεται και σε μεγάλη ηλικία. Η χώρα μας διαθέτει ταλαντούχους ιστιοπλόους, αλλά για να μπορέσουν να κάνουν πρωταθλητισμό θα χρειαστούν οικονομική στήριξη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση