Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Επιτυχημένο το 1ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Αργώ» στον Βόλο
Επιτυχημένο το 1ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Αργώ» στον Βόλο

Επιτυχημένο το 1ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Αργώ» στον Βόλο

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αργώ», που διεξήχθη στο Βόλο, στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Θεσσαλίας από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή αρκετών ισχυρών σκακιστών από όλη την .

Στο τουρνουά, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Αγριάς «ΑΘΛΟΣ», της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας), του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και του Δήμου Βόλου, συμμετείχαν συνολικά 58 σκακιστές και σκακίστριες, από τους οποίους οι 48 με διεθνές ELO (οι 6 πάνω από 2100 ELO), που είχε ως αποτέλεσμα οι να είναι συναρπαστικοί και άκρως ποιοτικοί, σε όλες σχεδόν τις σκακιέρες, από τον πρώτο γύρο έως τον τελευταίο.

Μετά από 7 γύρους νικητής αναδείχτηκε ο Ναούμ Σπυρίδων (2281 ELO – ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ) με 6 βαθμούς, στη 2η θέση τερμάτισε ο Κεσίδης Οδυσσέας (2251 ELO – ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ) με 5,5 βαθμούς και στην 3η θέση ο FM ιαννουλάκης Λάμπρος (2235 ELO – ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΣΥΚΕΩΝ – ΝΕΑΠΟΛΗΣ) επίσης με 5,5 βαθμούς. Στην 4η και 5η θέση κατετάγησαν οι Τσακνάκης Ζήσης (Ο. Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ) και Θεοχαρίδης εώργιος (ΣΚΑΚ. ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΓΑΛΑΞΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) με 5,5 και 5 βαθμούς αντίστοιχα.

Στις ειδικές κατηγορίες βραβεύτηκαν οι εξής:

1η γυναίκα η Μπατσή Λήδα (Σ. Ο. “ΣΑΧ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με 4 βαθμούς

1ος Βετεράνος (S50) ο Σκόδρας Αστέριος (Σ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ) με 4,5 βαθμούς

1ος U18 ο Δριστέλλας Νεοκλής (Α. Σ. Α. ΛΑΡΙΣΑΣ) με 4,5 βαθμούς

1ος U14 ο Γκαβαρδίνας Αντώνιος (ΕΥΒΟΙΚΗ Ε. Σ.) με 4,5 βαθμούς

1ος U12 ο Μιχάλης Χρήστος (Α. Σ. Α. ΛΑΡΙΣΑΣ) με 4 βαθμούς

1η κορασίδα U12 η Πελαλίδου Μαριάννα (Σ. Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ) με 3 βαθμούς

1ος με ΕLO ≤ 1500 ο Ευθυμιάδης Ιωάννης (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ) με 5 βαθμούς

1ος με ΕLO ≤ 1200 ο Ιωάννης-Στυλιανός (Σ. Ε. ΒΟΛΟΥ) με 4 βαθμούς

1ος Αθλητής της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ με 4,5 βαθμούς

Στις απονομές των επάθλων παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Βόλου , η οποία απένειμε το κύπελλο στον νικητή του τουρνουά.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του τουρνουά ήταν η σκακιστική διάλεξη του Γιώργου Βλάσση και το facepainting με σκακιστικά και χριστουγεννιάτικα σχέδια της Χριστίνας Σκρουμπέλου.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, παρτίδες κ.ά. στις σελίδες https://vchessacademy.gr/ και https://www.facebook.com/VolosChessAcademy/

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/tnr486273.aspx?lan=1&art=1&rd=7.

Ενημέρωση για το στην καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση