Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Επιτυχία σημείωσε το 23ο Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai 2021
Επιτυχία σημείωσε το 23ο Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai 2021

Επιτυχία σημείωσε το 23ο Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai 2021

Επιτυχία σημείωσε το 23ο Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai 2021 που διοργάνωσε η Ένωση του Ελληνικού Shinkyokushinkai κλείνοντας φέτος τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.
Με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως 12 Ιουλίου στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου και στην όμορφη Παραλία του Παπά Νερού.
Παρά την μεγάλη αποχή από τις διοργανώσεις λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων το Ελληνικό Shinkyokushinkai ξανασυναντήθηκε για ένα τετραήμερο δυνατών προπονήσεων.
Στο καλοκαιρινό σεμινάριο δίδαξαν ο αρχηγός εκπρόσωπος -Branch Chief του Ελληνικού Shinkyokushinkai Shihan Γιώργος Κοσμίδης και ο Branch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδης σε ένα πρόγραμμα που περιείχε τεχνικές IDO GEIKO -KIΗON IDO-KATA, αγωνιστικές τεχνικές ΚΟΥΜΙΤΕ.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, ξεπερνώντας τους 50, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλες τις προπονήσεις ,καθημερινά από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή με ένα πρόγραμμα το πρωί 07:00-08:30 π.μ. στην παραλία παπά νερό και το απόγευμα τις ίδιες ώρες στο Camping του Παπά νερό του Νίκου Πασματζίδη.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των αθλητών που συμμετείχαν στις για 1ο και 2ο Dan, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στα ΚΑΤΑ .
 Πιστοί στην παράδοση και στον θεσμό του ελληνικού Summer Camp, οι δυο Shihan δίδαξαν ακούραστα ενώ συμμετείχαν και οι δυο δίνοντας το παράδειγμα στους νεωτέρους με την προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν τις πολύτιμες γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία τους σε όλους.
Στο Summer Camp ξεχωριστή ήταν η παρουσία του εκπροσώπου Shinkyokushinkai της Βοσνίας Senpai Igor Rankovic , ο οποίος συμμετείχε με μια ομάδα 12 ατόμων από το Dojo του.
H πειθαρχία, ο σεβασμός, η μεγάλη προσοχή, το ενδιαφέρον και συγκέντρωση στις προπονήσεις των Βοσνίων ήταν εντυπωσιακή, φανερώνοντας την ισχυρή θέληση να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στα τεχνικά και στην μέθοδο διδασκαλίας και προπόνησης.
Εκτός της ομάδας από την Βοσνία ,ενδιαφέρον έδειξαν και συμμετείχαν και οι εκπαιδευτές από την παγκόσμια Οργάνωση IKO Nakamoura , με τους Shihan Αντώνη Λεωνίδα, Γαλλιό Κώστα, Τζήρα Αθανάσιο και Sensei Δαλαμάγκα Γεώργιο και Πέτρου Απόστολο, συνεργάτες στον κλάδο άθλησης Body Contact της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing οι οποίοι καλλιεργούν το Kyokushinkai μέσα από τους αγώνες πλήρους επαφής και τους ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκαν.
Το 23ο Summer Camp του ελληνικού Shinkyokushinkai ήταν ανοιχτό σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τα στυλ και οργανώσεις που προέρχονται από το Kyokushinkai σε μια προσπάθεια μιας μελλοντικής συνεργασίας και ανάπτυξης των αγώνων πλήρους επαφής, όπως αυτοί υφίστανται και διεξάγονται διεθνώς.
Με το πέρας των προπονήσεων έγιναν οι καθιερωμένες των βαθμών Dan της WKO , σύμφωνα με τα Ιαπωνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα , από τους δυο Shihan , ως εξεταστές απονομής βαθμών μέχρι και του 3ου Dan.
Οι εξετάσεις οι οποίες έγιναν το πρωί 11:00 – 13:00, διήρκεσαν 2 ώρες στα ΚΙHΟΝ και στα ΚΑΤΑ και όσοι πέρασαν συνέχισαν το απόγευμα 19:00-20:30  στο ΚΟΥΜΙΤΕ ( αγώνες πλήρους επαφής ).
 Στις εξετάσεις προήχθησαν στο 1ο dan -Shodan οι Βουρλής Ιωάννης, Βουλτσιάδου Άννα, Ιατροπούλου Κασσιανή, Μουρουζίδης Σωκράτης,Χατζηγεωργίου Ιωάννης,Νικητίδου Βασιλική, Κουτσούρας Εμμανουήλ, Γασιάς Γεώργιος, Αραμπούλης Γεώργιος, στο 2ο Dan -Nidan οι Τσακίρη Ραφαέλα και Γιολδάσης Γεώργιος.
 Το πρακτικό των εξετάσεων με τις υπογραφές των Shihan θα σταλεί στο αρχηγείο της WKO , από όπου θα απονεμηθούν οι χρυσοκέντητες μαύρες ζώνες και τα πτυχία εντός του επόμενου τριμήνου.
Λόγω του - 19 οι τελευταίες ζώνες καθυστέρησαν και αναμένονται σύντομα με την έναρξη των πτήσεων από το Τόκιο. Στο Summer Camp, συμμετείχαν οι εκπαιδευτές, προπονητές Sensei Κοσμίδου (Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικού Shikyokushinkai – Υπεύθυνη για θέματα του Εξωτερικού ) Ειρήνη Σκαπή, Φίλιππος Παπαγιαννίδης Κρίσιλας Ιωάννης,οι Senpai Καρολίνα Κακαζιάνη, Μαυρόπουλος ,Τσακίρη Ραφαέλα,  οι οποίοι βοήθησαν στις προπονήσεις των ΚΑΤΑ και ιδιαίτερα τον Sensei Φίλιππο , ο οποίος ήταν ο βασικός παρτενέρ σε όλες τις τεχνικές πλήρους επαφής με τους δυο Shihan .
Το πρωί της Κυριακής έγινε η απονομή των πτυχίων και μεταλλίων του Summer Camp σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια.
 Το βράδυ έγινε το καθιερωμένο σαγιονάρα Party, όπου έγιναν οι απονομές τιμητικών πακέτων σε όλους όσους στήριξαν την Ένωση Εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai και το Αρχηγείο την Ακαδημία Βόλου.
 Για την αμέριστη στήριξη της στο Ελληνικό Shinkyokushinkai τιμήθηκε η αεριφερειαρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε. Έστειλε όμως εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό ως μέλος της μεγάλης οικογένειας .
 Στην συνέχεια έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας σε έναν πολύτιμο φίλο και νομικό Σύμβουλο της Ένωσης Εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai karate τον Βασίλη Τζαρτζάνη, ο οποίος προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες στηρίζοντας την ανάπτυξη της Ένωσης και της Ακαδημίας Shinkyokushinkai Βόλου, ενώ παρέχει κάθε συμβουλή και καθ στα νομικά θέματα.
Ξεχωριστές απονομές έγιναν σε δύο ιπτάμε αξιωματικούς μηχανικούς ΕΑ (συνάδελφοι του δασκάλου Γιώργου Κοσμίδη) , οι οποίοι στήριξαν διαχρονικά την Ακαδημία και αναδείχτηκαν ως μέλη του ΔΣ, στις πρόσφατες εκλογές.
 Την όλη επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβε η Sensei Βίκυ Κοσμίδου, με την καθ του Shihan Γιώργου Κοσμίδη, με την ακούραστη σύζυγο του Κατερίνα Κοσμίδου, η οποία σε όλα τα Summer Camp, βοήθησε στην προετοιμασία αλλά και στην οργάνωσή τους.
Την φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε η Senpai Καρολίνα Κακαζιάνη.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση