Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Επική ανατροπή για τη Λίβερπουλ
Επική ανατροπή για τη Λίβερπουλ

Επική ανατροπή για τη Λίβερπουλ

Η , η Σεβίλλη, η Σαχτάρ και η Βιγιαρεάλ πήραν θέση στη σημερινή κληρωτίδα των ημιτελικών του ιουρόπα Λιγκ. Η σημείωσε μία ιστορική ανατροπή, αφού «γύρισε» το 1-3 σε 4-3, η Σεβίλλη προκρίθηκε στα πέναλτι (1-2 παρ., 5-4 πεν.) επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Σαχτάρ είχε εύκολο κόντρα στην Μπράγκα (4-0), όπως και η Βιγιαρεάλ με τη Σπάρτα στην (2-4).

Στο Ανφιλντ, η Λίβερπουλ του ιούργκεν Κλοπ υποδέχθηκε την Ντόρτμουντ που βρισκόταν σε δύσκολη θέση μετά το 1-1 στη Γερμανία. Το τραγικό ξεκίνημα, όμως, των Αγγλων έδωσε το δικαίωμα στην Μπορούσια να σημειώσει δύο γρήγορα γκολ (5΄ Μικιταριάν, 9΄ Ομπαμεγιάνγκ) και να «παγώσει» το Ανφιλντ. Το Ανφιλντ, βέβαια, δύσκολα «παγώνει» έτσι εύκολα, και το γκολ του Οριγκί στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (48΄) άναψε τη σπίθα της πρόκρισης για τους «ρεντς». Σπίθα, η οποία όμως φάνηκε να σβήνει γρήγορα, καθώς ο Ρόις στο 57΄ σκόραρε για το 1-3, το οποίο έμοιαζε καταδικαστικό. Η Λίβερπουλ, όμως, δεν είναι ομάδα που τα παρατά και μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Κουτίνιο (68΄). Χρειαζόταν πλέον δύο γκολ σε περίπου είκοσι λεπτά. Ο Σακχό στο 78΄ ισοφάρισε σε 3-3 και το τέταρτο γκολ της πρόκρισης φαινόταν ότι θα το βάλει το… ίδιο το Ανφιλντ. Το προσπάθησε, το κυνήγησε και το κατάφερε με τον πλέον δραματικό τρόπο στις καθυστερήσεις με τον Λόβρεν.

Στο ισπανικό ντέρμπι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ισοφάρισε την ήττα της με 1-2 (59΄ Γκαμεϊρό – 57΄ Αντούριθ, 80΄ Γκαρσία) και οδήγησε τον αγώνα με τη Σεβίλλη στην . Ούτε εκεί άλλαξε κάτι, με οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τη Σεβίλλη να παίρνει την πρόκριση με σκορ 5-4.

Στην , η Βιγιαρεάλ πήγε προετοιμασμένη για… μάχη μετά το 2-1 στην Ισπανία. Η Σπάρτα, όμως, δεν… παρουσιάστηκε ποτέ, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να περάσει εύκολα από την Τσεχία με 2-4 (65΄ Ντοκάλ, 71΄ Κρέιτσι – 5΄, 49΄ Μπακαμπού, 43΄ Καστιλέχο, 45΄ Σοριάνο).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση