Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ελληνική υπεροχή στους αγώνες ρυθμικής «Aphrodite Cup»
Ελληνική υπεροχή στους αγώνες ρυθμικής «Aphrodite Cup»

Ελληνική υπεροχή στους αγώνες ρυθμικής «Aphrodite Cup»

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της ανανεωμένης εθνικής ομάδας του ανσάμπλ και των Ελένη Κελαϊδίτη και Κατερίνα Δερβίση, στο ατομικό, ξεχώρισαν κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα του κυπέλλου «Αφροδίτη», που συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου.

Πρόκειται για ένα διεθνές ρυθμικής γυμναστικής στο οποίο παίρνουν μέρος 265 αθλήτριες από 23 χώρες.

Το κύπελλο «Αφροδίτη» αποτελεί μία από τις πρώτες διεθνείς διοργανώσεις με τον νέο κώδικα βαθμολογίας και στο Φαληρικό Στάδιο αγωνίζονται αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η εθνική ομάδα γυναικών του ανσάμπλ ( Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου), παρά τη μικρή προετοιμασία, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στα πέντε και σήμερα το απόγευμα (18.22) θα αγωνιστεί στις τρεις μπάλες – δύο σχοινάκια. «Είμαστε χαρούμενες από την πρώτη μας εμφάνιση. Το διάστημα που έχουμε προετοιμαστεί είναι μικρό, αλλά το πρόγραμμα βγήκε χωρίς πτώσεις. Εχουμε υψηλούς στόχους και θέλουμε να αποτελέσουμε τη ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του αθλητισμού¨, δήλωσε στην «Κ» η αρχηγός της ομάδας Θεοπίστου.

Σε… ελληνική υπόθεση δείχνει ότι εξελίσσονται οι τίτλοι στο ατομικό γυναικών. Στους προκριματικούς της μπάλας πρώτη ήρθε η Ελένη Κελαϊδίτη (17,200) και 5η η Κατερίνα Δερβίση (13,700), ενώ στο στεφάνι πρώτευσε η Κατερίνα Δερβίση (17,350) με δεύτερη την Ελένη Κελαϊδίτη (17,250). Σήμερα το απόγευμα οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε κορύνες και κορδέλα.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε, χθες, ο υφ Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος . Κατά τη διάρκεια της Τελετής τιμήθηκε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης , ο οποίος εξέφρασε το παράπονό του γιατί δε διεξάγεται και κάποια αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση ενόργανης στην : «ιώθω πολύ όμορφα γιατί βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους της γυμναστικής, αλλά ζηλεύω και λίγο γιατί θα ήθελα και εγώ να αγωνιστώ σε μία διεθνή διοργάνωση στη χώρα μου».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση