Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / «Έλλειμμα αιτιολογίας» στο βούλευμα για τους «στημένους αγώνες»
«Έλλειμμα αιτιολογίας» στο βούλευμα για τους «στημένους αγώνες»

«Έλλειμμα αιτιολογίας» στο βούλευμα για τους «στημένους αγώνες»

Αναίρεση για νομικούς λόγους άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους «στημένους αγώνες» και τη «» στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχε παραπεμφθεί κατά πλειοψηφία, με ψήφους δύο έναντι ενός, σε με την κατηγορία της «αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος» (κακούργημα) και της «σύστασης συμμορίας» (πλημμέλημα), ο πρόεδρος του Ολυμπιακού , ο οποίος όμως, όπως και οι άλλοι 27 κατηγορούμενοι, είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο κ. Βουρλιώτης, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της αίτησης αναίρεσης προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ασκεί αναίρεση με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει στο βούλευμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για τη μη απόδοση των κατηγοριών της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατά συναυτουργία και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση στους κατηγορούμενους Ευ. Μαρινάκη, . Σαρρή (πρώην πρόεδρο της ), Θ. Κουρίδη (πρώην νομικό σύμβουλο ), Αρ. Σταθόπουλο (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), . Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτή προέδρου ΕΠΟ), Ν. Προύντζου (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), . Δούρου και Θ. Μπριάκου (μέλη ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Η αίτηση αναίρεσης θα εξετασθεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα αποτελείται από διαφορετικούς δικαστές σε σχέση με αυτούς που συγκρότησαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση το . Η αίτηση είναι δυνατόν να γίνει δεκτή εξ ολοκλήρου, δεκτή εν μέρει, ή και να απορριφθεί.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι το «υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς».

Επίσης ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαπιστώνει «έλλειμμα αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών» για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων (Κ. Ιωαννίδης, Γ. Κάμπαξης, Απ. Αμπάρκιολης, Αλ. Δημητρόπουλος, Θ. Γιάχος, Ηλ. Σπάθας, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Λαναρής, Κ. Μπάρμπας, Δ. Αμαραντίδης, Ηλ. Ιωάννου, Αλ. Καλογέρης, Δ. Μάνος, Γ. Παυλίδης, Γ. Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ. Σπανός, Γ. Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ. Κομπότης), με την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα.

Όπως προκύπτει, η πλειοψηφία των δικαστών υποστηρίζει ότι από το 2011 έως το 2015 είχε συγκροτηθεί «» στην οποία μετείχαν ηγετικά στελέχη της και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ωστόσο δεν θεωρούν ότι στοιχειοθετούνται της «απιστίας» και της «απάτης» και επομένως της «εγκληματικής οργάνωσης».

Συνολικά, στο διάστημα από το 2011 έως το 2015 θεωρείται ότι αλλοιώθηκαν 14 αγώνες. Ανάμεσά τους οι αγώνες – Βέροια 3-0 το 2013 και – Ατρόμητος 2-1 του 2015.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/SWV3NGyA8D -

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

"Αλιεύοντας" την είδηση