Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Εκτός του ολυμπικού… νυμφώνος θα μείνουν οι Ρώσοι και οι αθλήτριες του στίβου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού () αποφάσισε να μην άρει τον αποκλεισμό της ρωσικής ομοσπονδίας αλλά θα τροποποιήσει τους κανονισμούς ώστε όσοι πρωτ της χώρας μένουν εκτός σίας και υποβάλλονται από ανεξάρτητες αρχές σε ελέγχους να μπορέσουν να αγωνιστούν.

Η εθνική ομάδα της σίας έχει αποκλειστεί από τις 14 Νοεμβρίου από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση ύστερα από αλλεπάλληλες των κανονισμών αντιντόπινγκ. Τις προηγούμενες ημέρες της άφησαν να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις και συνεχίστηκε η χρήση των απαγορευμένων ουσιών. Ετσι η IAAF δε θα προχωρήσει σε άρση της τιμωρίας του αποκλεισμού.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από την IAAF, ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Κόου υπογράμμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδίας Στίβου έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). «Στους Αγώνες θέλω να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές, όμως εκείνο που αποτελεί προτεραιότητα μου ως προέδρου της IAAF είναι να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερους «καθαρούς» αθλητές», συμπλήρωσε.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ιδιαίτερα από «αστέρες» του αθλητισμού, όπως η Ελενα Ισινμπάγιεβα. Στις 21 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στη προκειμένου οι «αθάνατοι» να συζητήσουν το θέμα και να αποφασίσουν τι θα γίνει στο Ρίο. Οπως όλα δείχνουν, όμως, οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες δε θα πατήσουν στα κουλουάρ του Σταδίου του Αμστερνταμ όπου θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (6-10/7).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση