Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εκτός Μουντιάλ Πορτογαλία και Αργεντινή
Εκτός Μουντιάλ Πορτογαλία και Αργεντινή

Εκτός Μουντιάλ Πορτογαλία και Αργεντινή

Χωρίς τους δύο μεγάλους στέρες του πγκόσμιου ποδοσφαίρου συνεχίζεται το . Δύο περίπου ώρες μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής του από τη αλλία, και η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο τέθηκε εκτός διοργάνωσης, μετά την ήττα από την Ουρουγουάη με 2-1.

Κι αν στο απογευματινό παιχνίδι έλαμψε το άστρο του άλλου Εμπαπέ, η βραδινή πρόκριση της «σελέστε» φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Εντινσον Καβάνι.

Ο 31χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λουίς Σουάρες, με τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν στο 55' με τον Πέπε.

Ωστόσο, η τελευταία λέξη ανήκε στον Καβάνι, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα με εξαιρετικό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ρουί Πατρίσιο και χάρισε στους οτιοαμερικανούς το πολυπόθητο εισιτήριο για την οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τη .

Η έβγαλε νοκ – άουτ την Αργεντινή

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου χάρισαν Γαλλία και Αργεντινή το απόγευμα του Σαββάτου στο Καζάν, με τους «τρικολόρ» να παίρνουν το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης, επικρατώντας με 4-3.

Η «αλμπισελέστε» κατάφερε μεν στις αρχές της επανάληψης να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, ωστόσο η κάκιστη αμυντική της λειτουργία, σε συνδυασμό με την αστείρευτη των Γάλλων, που είχαν τον Εμπαπέ σε εξαιρετική ημέρα, δίκαια έδωσαν στους «τρικολόρ» τη μεγάλη πρόκριση.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, κερδίζοντας πέναλτι από τον Ρόχο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκριεζμάν στο 13'. Η Αργεντινή αντέδρασε και κατάφερε με τα γκολ των Ντι Μαρία (41') και Μερκάδο (48') να «γυρίσει» το ματς, ωστόσο, κάπου εκεί η ανωτερότητα των Γάλλων έκανε τη διαφορά.

Το εκπληκτικό γκολ του Παβάρ στο 57' έφερε το σκορ στα ίσια, με τον Εμπαπέ να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια και να σκοράρει δις σε τέσσερα λεπτά (64' – 68'), απέναντι σε μια άμυνα που εμφανώς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. To μόνο που κατέφερε η Αργεντινή ήταν να μειώσει σε 4-3 με τον Αγκουέρο στις καθυστερήσεις.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση