Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εκτός Final Four ο Παναθηναϊκός
Εκτός Final Four ο Παναθηναϊκός

Εκτός Final Four ο Παναθηναϊκός

Ο δεν κατάφερε να χαρίσει στον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, την έκτη και τελευταία συμμετοχή της καριέρας του σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και ο ηχηρός αποκλεισμός των «πρασίνων» από την τρίτη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα (75-84), στο ΟΑΚΑ, έφερε παράλληλα και την απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς από την τεχνική ηγεσία της ελληνικής ομάδας, η οποία αναμένεται να πορευθεί μέχρι το φινάλε της σεζόν με Ελληνα προπονητή. Καταχειροκροτούμενος από 18.000 φιλάθλους, αάλους (Μπουρούσης) και διαιτητές (Λα Μόνικα), ο Διαμαντίδης άξιζε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό φινάλε, αλλά η χαμένη ευκαιρία νίκης στον δεύτερο αγώνα, στη Βιτόρια, αποδείχτηκε ανυπέρβλητη για τους «πράσινους».

ιατί και στο τρίτο παιχνίδι η Λαμποράλ απέδειξε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη στον πάγκο της και πιο αποφασιστική εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η διαφορά των πέντε πόντων (37-42) στο τέλος του α΄ ημιχρόνου απεικόνιζε το συνεχές «» των γηπεδούχων στο προβάδισμα του σκορ που είχε η Λαμποράλ, ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο κι ενώ οι Βάσκοι είχαν φτάσει στο +10 (32-42), λόγω των 16 εύστοχων βολών τους (εννέα εκτέλεσε ο ΠΑΟ), ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, αλλά στην δεν είχαν ξανά εμπιστοσύνη στις προσπάθειές τους από τη γραμμή του τριπόντου και αναγκάστηκαν να επιλέξουν τα δίποντα, που τους έδιναν μεγαλύτερη σιγουριά στην παραγωγή του σκορ.

Με πολύ… ιδρώτα και στην άμυνα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά τις εκπληκτικές –σε μερικές φάσεις– επιλογές των Αμερικανών Τζέιμς και Ανταμς, που κρατούσαν όρθια τη Λαμποράλ. Ο ισοφάρισε (44-44) και προηγήθηκε (53-52), αλλά στα τελευταία δυόμισι λεπτά σημείωσε μόνο δύο πόντους από βολές του Κούζμιτς, ενώ στην τέταρτη περίοδο ο τάριους Ανταμς ανέλαβε επί προσωπικού να οδηγήσει τη Λαμποράλ στο φάιναλ φορ του υ, αναβιώνοντας την της Τάου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση