Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΠΟΡ / Έκθεση και παράλληλες δράσεις για το ποδήλατο
Έκθεση και παράλληλες δράσεις για το ποδήλατο

Έκθεση και παράλληλες δράσεις για το ποδήλατο

BIKEART EXHIBITION ΒΟΛΟΣ 2017

Η Urbanact  υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη του Βόλου, την έκθεσή της “Bikeart.gr” η οποία θα περιοδέψει μετέπειτα τον Ιούνιο στo S.A.F. Θεσσαλονίκη και το Σεπτέμβριο στο AthensBikeFestival.

Η έκθεση θα γίνει από τις 5-11 Μαϊου 2017 στον Εκθεσιακό Χώρο του Γηροκομείου, (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος) παραλία Βόλου και τα εγκαίνια στις 5 Μαΐου 2017 , ώρα 20.30

Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 18.00-21.00 -Ελεύθερη είσοδος

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών μας για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο.

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις κάτωθι θεματικές:

* Poster Bikeart exhibition: 55 ‘Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, από το “χώρο” του  graffiti, graphic design και  comics, δημιουργούν πρωτότυπα εικαστικά έργα σε πόστερ διαστάσεων 50×70,  με θεματική το ποδήλατο.

Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για τη στήριξη της έκθεσης και την υλοποίηση τοιχογραφίας με θεματική το ποδήλατο.

* Vintage ποδήλατα: Ποδήλατα πριν το 1985 όλων των κατηγοριών (κούρσες, παιδικά, πόλης), παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται από αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών  από το λεύκωμα “Το Ποδήλατο στην 1880-2012”.

Αν θέλετε να “παρουσιάσετε” το παλιό ή συλλεκτικό σας ποδήλατο, δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τις 30 Απριλίου στο: carpediemact@gmail.com ή στο 6973 70 19 61

*Amazing bikes: Μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα και κατασκευές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, μοναδικά bamboo ποδήλατα κ.α.

* Creativeinnovative bike products exhib: Παρουσίαση ποδηλατικών προϊόντων από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

* Προβολές ποδηλατικών ταινιών

* Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το “Φανταστικό μου Ποδήλατο”: Κατόπιν πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, συμμετέχουν και παρουσιάζονται στην έκθεση έργα μαθητών από τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Αγριάς, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αλονήσου-Πατητήρι, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς.

* Επισκέψεις σχολείων:  Όσα σχολεία το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατόπιν συνεννόησης. Μέλος της Bikeart.gr θα παρουσιάζει τα εκθέματα στους μαθητές, μπορούν να συμμετέχουν σε ζωγραφική και να κερδίσουν δώρα,  ενώ η περιήγηση τους θα μπορεί να συνδυαστεί και με ομιλίες από αθλητές ποδηλασίας και προπονητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 24 Απριλίου στο: carpediemact gmail /strong> com ή στο 6973 70 19 61.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί  μας στο: carpediemact@gmail.com ή στο 6973 70 19 61

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

Urban act

urban act.gr<>Facebook.com/zografizotnasxolikaktiria

bikeart.gr <>  facebook.com/bikeart.gr

 ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ:

Εκθεσιακός  χώρος Γηροκομείου  Βόλου  (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση